Tester av Joggingvagnar

Att läsa resultat från tester av joggingvagnar kan vara ett stöd i beslutet om vilken vagn som är bäst för dig. Med en myriad av märken, modeller och funktioner att välja mellan, kan det vara svårt att veta vilken joggingvagn som bäst uppfyller dina specifika behov. Och kan man verkligen lita på det som testarna skriver?

En tydlig testvinnare av joggingvagn för 2023

Flera sajter, oavsett om de klassas som beroende eller oberoende, har satt Thule Glide 2 som den bästa joggingvagnen för 2023.

  • Thule Glide 2 Joggingvagn 2020, Jet Black

    Thule Glide 2 Joggingvagn 2020, Jet Black
    Thule Glide 2 är en joggingvagn med lätt och aerodynamisk design som presterar väl i alla typer av terräng. Den lätta aluminiumramen är lätt att manövrera, och de stora lufthjulen gör vagnen perfekt för löprundan, med gott om steg för löpsteg baktill. Vridbromsen på det justerbara handtaget ger större kontroll och bättre säkerhet i backar och kuperad terräng. Vagnen har reflexer på alla hjulen och på sufflettens kant.Glide 2 fälls ihop med en hand för kompakt och enkel förvaring. Suffletten kan fällas i flera lägen och har ventilationsöppningar på sidan, och en tittlucka med magnetstängning. Sitsen har vadderad fempunktssele och inbyggd ventilation.Utsedd till Bäst i test 2023 av bäst-i-test.se inom kategorin Joggingvagnar.Utsedd till Bäst i test 2024 av bäst-i-test.se inom kategorin Joggingvagnar.Vi på Jollyroom vet hur svårt det kan vara att välja en barnvagn som passar just dig och ditt barns behov, och att det ibland kan bli mycket att tänka på med olika modeller, märken och funktioner. För att underlätta detta viktiga val hänvisar vi gärna till vår guide för barnvagnar: Jollyrooms Barnvagnsguide

Oberoende tester av barnvagnar för löpning

Det är många sajter som utger sig för att testa och jämföra olika produkter men det kan vara svårt att veta hur oberoende de är. Vissa av testsajterna har inte ens provat produkten utan bara utgått från olika fakta som finns att tillgå via produktsidor. Att jämföra hur bra till exempel Beemoo Actitivy Go är för jogging med North 13.5 cykelvagn kan vara enklare än mot Thule Glide och andra specifika löparvagnar.

Alla barnvagnar för löpning behöver uppfylla massor av säkerhetskrav enligt olika certifieringar inom Sverige och EU. De testerna är oberoende men kan ju endast vara en garanti för att de når lägstanivån. Certifieringstester avslöjar inte vilken joggingvagn som är bäst på något vis.

Annonsfinansierade produkttester av joggingvagnar

De flesta tester som vi hittar är direkt eller indirekt annonsfinansierade. Vissa sajter som Bäst-i-test.se verkar ha testat vagnarna själva och skrivit sitt omdöme. Den bedömningen kan man göra genom att till exempel kontrollera att foton är unika.

Den typen av testsajter tjänar sina pengar genom att rekommendera produkter de testat och länka till återförsäljare mot en provision.

Prisjämförelsesajter som Prisjakt och Pricerunner har expertpaneler som skriver produktguider på utvalda teman. Även de har incitament att öka försäljning och deras samarbetspartners är nätbutikerna som är anslutna till sajten som annonsörer. Vi kan här förutsätta att de som testat är duktiga löpare och vet vilken funktionalitet som behövs.