Pulsband till iPhone och Android

Det kan tyckas väldigt onödigt att köpa en speciell pulsklocka för att träna med, när man har en kraftfull smartphone med mycket funktioner. Träningsappar som Runkeeper, Strava, Garmin Connect, Fitbit med flera har mycket inbyggda funktioner med kartor, gps och annat. Med ett kompatibelt pulsband kan man krydda sina träningsdata med pulsmätning.

Tips på pulsmätare till smartphones

Här har vi plockat fram några tips på pulsmätare (bröstband) som är kompatibla med vanliga smartphones som har Bluetooth.

 • Wahoo Tickr Heart Rate Monitor - White

  Wahoo Tickr Heart Rate Monitor - White
  Wahoo Tickr Heart Rate Monitor - White är en av marknadens lättaste och smalaste pulsband, som exakt mäter din puls och kaloriförbränning under alla aktiviteter och träningspass. Mätaren är utrusta...
 • Wahoo Tickr X Heart Rate Monitor With Motion & Memory

  Wahoo Tickr X Heart Rate Monitor With Motion & Memory
  Wahoo Tickr X Heart Rate Monitor With Motion & Memory är ett smart pulsband, som inte bara mäter din puls utan även kaloriförbränning, löpstatistik och kadens under inomhuscykling. Mätarens design ...
 • Wahoo Tickr X Heart Rate Monitor With Motion & Memory

  Wahoo Tickr X Heart Rate Monitor With Motion & Memory
  Wahoo Tickr X Heart Rate Monitor With Motion &: Memory är ett smart pulsband, som inte bara mäter din puls utan även kaloriförbränning, löpstatistik och kadens under inomhuscykling. Mätarens&hellip:

i-Got U Pulsband till Smartphone

i-Got U Pulsband till Smartphone

» Kan köpas hos CDON

iGPSPORT HR40 pulsmätare

iGPSPORT HR40 pulsmätare

Pulsbandet ansluts antingen med ANT+ eller genom Bluetooth direkt till telefonen. Drivs på CR2032 batterier (medföljer) och total batteritid på 1200 timmar. Lämplig bröstomkrets cirka 65 - 95cm.

» Kan köpas hos CDON

ANT+ vs Bluetooth pulsmätare

Det finns flera plattformar för att skicka data trådlöst och två av de är ANT+ och Bluetooth. En skillnad är att ANT+ kan skicka sensordata till flera enheter på samma gång. Bluetooth kan bara gå mellan två enheter i taget.

Om du vill kunna få upp pulsdata på ett löpband samtidigt som du skickar data till din iPhones eller Androids träningsapp behöver du alltså ANT+. Ska du bara skicka till en enhet räcker det med Bluetooth.

En nackdel som följer med denna skillnad är att datat blir mindre säkert. Eftersom flera enheter kan fånga upp trafiken skulle en pulsmätare med ANT+ kunna läsas från någon obehörig.