Vinterlöpartights

Att lägga skorna på hyllan bara för att det blivit kallt ute är inget en inbiten löpare gör. Med vinterlöpartights kan du stå emot kylan så dra på dig dina fodrade löpartights så håller du benmusklerna varma under många och långa träningspass vintertid.

Fodrade löpartights för vinter och kyla

Nyckeln ligger i att ha lager på lager och att kunna reglera värmen utifrån dagens temperatur. Ett par fodrade löpartights är då bra att kunna plocka fram när kylan biter i. De kan kallas för vinterlöpartights eller thermo leggings.

Ett alternativ är såklart att ha underställsbyxor och sina vanliga, tunna löpartights utanpå men kall vind kan ta sig igenom de alltför tunna tightsen. Fodringen stoppar kylande vind mycket bättre och det finns även vintertights med windstopper för den som vill ha det.

Vinterlöpartights Dam

 • Cln Expose Ws Winter Tights Black

  Cln Expose Ws Winter Tights Black
  Tightsen har en en skön kompressionskänsla och den mjukt borstade insidan bidrar till extra värme under årets kallare månader. värmande kvalitetnormal midjadragskoreflekterande logovarma och sköna&hellip:
 • Saucony Solstice Tight Women

  Saucony Solstice Tight Women
  Saucony Solstice Tight Women är ett par varma och högpresterande vintertights för damer, som håller dig varm under löpturer i kalla förhållanden. Löpartightsen tillverkas av en välbalanserad blandn...

Notera att en del tillverkare av kläder kallar tights för tjejer för leggings. Så när du letar efter varma träningstights att springa i kan de ibland vara fleecefodrade leggings som de heter. Det är bara olika namn på tights som funkar att springa i minusgrader med.

Löpartights Vinter Herr

 • M Wind Tights - Black

  M Wind Tights - Black
  ”Run like the wind” året runt i dessa varma träningstights! De är gjorda i ett funktionellt material med mjuk borstad insida, och ett vindtätt material på framsidan. Reflex på vaden gör dem perfekta för vinterlöpning både på dagen och senare på kvällen.
 • Peak Performance M Alum Tights

  Peak Performance M Alum Tights
  Peak Performance M Alum Tights är ett par bekväma träningstights för herrar, som håller dig varm under intensiva vinteraktiviteter. Tightsen är utformade med en bekväm kompressionskänsla och strate...
 • Saucony Solstice Tight Men

  Saucony Solstice Tight Men
  Saucony Solstice Tight Men är ett par varma och högpresterande vintertights för herrar, som håller dig varm under löpturer i kalla förhållanden. Löpartightsen tillverkas av en välbalanserad blandni...
 • Houdini M's Desoli Mid Tights

  Houdini M's Desoli Mid Tights
  Houdini M's Desoli Mid Tights är ett par mjuka och varma underställsbyxor i 100% merinoull för herrar, som är designade för alpin skidåkning, vandring i kallt väder och andra vinteraktiviteter där ...

Tekniska material i löpartights för vinter

För att ge träningstightsen den funktionalitet som behövs för vinterlöpning används lite olika material. Det kan vara bra att känna till hur de fungerar för att hitta bästa löpartightsen för den vinter som du utsätts för.

När temperaturen kryper riktigt lågt ner behöver man effektiv isolering från kylan. Då är ett fodrande material mycket värt och det kan utgöras av till exempel ull eller fleece. Båda de materialen kan hålla uppvärmd luft bra i alla de "fickor" som materialet skapar.

På vintern är det inte bara luftens temperatur som kan verka kylande. När det blåser blir kyleffekten starkare och mot det behöver vi vindtäta material i våra löpartights. Utmaningen ligger i att inte totalt stänga luftflödet åt båda håll. Vi behöver fortfarande kunna bli av med fuktig, svettig luft från insidan så material måste kunna andas.