Compeed skavsårsplåster

Ett starkt varumärke när det gäller skavsår är Compeed. Många tänker direkt på det märket när man säger skavsårsplåster. De har lite olika plåstertyper men de fungerar på liknande eller samma sätt. Det finns stora plåster för hälen och små för tår eller sidan av fotbladet.

Populärt inom Compeed skavsårsplåster

Fler tips på Compeed skavsårsplåster

Hur fungerar Compeed?

Compeed skavsårsplåster funkar som en andra hud när din egna är skadad. Smärtan lindras direkt och skavsåret skyddas mot ytterligare nötning eller smuts. Compeed har även viss tryckavlastande egenskaper och kan påskynda läkningen.

Med den så kallade hydrokolloid-tekniken kan plåstret suga upp vätska och kapsla in det i en gel. Det underlättar för blåsor att läka ut och man kan låta plåstret sitta kvar i flera dagar, till skillnad från vanliga plåster.

Ska man låta Compeed sitta kvar?

Ja, huden läker under plåstret och när det läkt färdigt lossnar skavsårsplåstret av sig självt. Compeedplåster har en Hydrokolloidteknologi som består av gel med partiklar som absorberar fukt.

Compeed skavsårsstift verkar förebyggande

För att förebygga skavsår finns Compeed Anti, ett stift med ingredienser som minskar friktion (Hydrogenated vegetable oil, stearyl alcohol, octyldodecanol, phenoxyethanol, parfum). Det kan man smörja på fötter där man brukar få skav men vill undvika det under en långtur eller ultralopp.