Plåster

Stoppa små sår från att blöda och håll smuts borta med plåster. Här finns plåster för fötter, armbågar, knän och andra kroppsdelar. Till fötterna finns särskilda skoskavsplåster för hälen och för att sätta mellan eller på utsidan av tår.

Populärt inom plåster

 • Inlägg mot skavsår

  Inlägg mot skavsår
  Skoinlägg mot skavsår vid hälenFyra stycken (två par) skavsårsplåster som lindrar skoskav och som du enkelt klistrar fast på skons insida. Exempelvis vid hälen eller på skornas långsidor. Skavsårsinläggen&hellip:
 • Compeed Extreme Skavsårsplåster 5 st

  Compeed Extreme Skavsårsplåster 5 st
 • Skavsårsplåster

  Skavsårsplåster
  Skavsårsplåster (5 st)Dessa skavsårsplåster ger ett utmärkt skydd mot skoskav och känns som en andra extrahud vid användning. Skavsårsplåstret påskyndar läkningsprocessen, minskar smärta och&hellip:
 • Compeed Skavsårsstift 8 ml

  Compeed Skavsårsstift 8 ml

Fler tips på plåster

 • Salvequick Aqua block family pack 16 st

  Salvequick Aqua block family pack 16 st
  Salvequicks Aqua Block-plåster skyddar mot vattenintrång, och passar därmed bra för barn eller aktiva vuxna som utsätter skadan för vatten. Plåstret passar bra för mindre sår, och är följsamt och elastiskt. Det kommer även med roliga figurmotiv, och kan användas av hela familjen.
 • Teint Textilplåster Naked 20 st

  Teint Textilplåster Naked 20 st
  Naked har en gul underton och är en av våra två beiga toner. Teint hudtonsanpassade plåster är speciellt utformade för att skydda dina sår och färgmässigt smälta in i din hud. Tack vare dess textilmaterial och elastiska egenskaper kommer Teint plåster att se och kännas sömlösa på din kropp. För att förbättra din upplevelse, tack vare dess patenterade förpackningsdesign, kommer du att med endast en hand kunna dra ut plåstrena ur förpackningen enkelt och smidigt. Den är perfekt att ha med i väskan!
 • Compeed Blåsor/Skavsår medium 5 st

  Compeed Blåsor/Skavsår medium 5 st
 • Salvequick Blister Small 6 st

  Salvequick Blister Small 6 st
  Plåster för att förebygga skavsår och lindra vid redan uppkomna skavsår
 • Salvequick Textil plåster medium 20 st

  Salvequick Textil plåster medium 20 st
  Salvequick Textil Medium är 29 stycken plåster med textilväv. De är riktigt tåliga och rejäla allroundplåster som är bra att ha i medicinlådan hemma, på jobb eller annan lämplig plats. Tack vare sitt elastiska material lämpar de sig även bra för de kroppsdelar som är i rörelse, exempelvis armbågar, knän och knogar. Detta paket innehåller plåster i en standardstorlek.
 • Compeed Skavsårsplåster Mixpack 5 st

  Compeed Skavsårsplåster Mixpack 5 st
 • Compeed Plåster för behandling av blåsor fotsula 5 st

  Compeed Plåster för behandling av blåsor fotsula 5 st
  Med Compeed Skavsårsplåster Fotsula undviker du skavsår under fötterna. Det är ett vanligt problem eftersom att fotsulorna är utsatta för höga vridkrafter, stora rörelser och högre tryck än resten av foten. Blåsor och skavsår ger upphov till mycket obehag men går alltså att förebygga. Denna fotsula har utvecklas särskilt för att skydda fotsulan mot skavsår. De ger en skön stötdämpning som fungerar lindrande och avlastande.
 • CCS ANTI-SKAV Fotspray 100 ml

  CCS ANTI-SKAV Fotspray 100 ml
  Förhindrar hudirritation och hudskavning orsakad av friktion mot strumpa eller sko. Ger en mjuk och väldoftande hinna på huden. Ökar komfort vid barfota i skor.
 • Hansaplast Finger Strips 16 st

  Hansaplast Finger Strips 16 st
  Extra långa och flexibla fingerplåster med extra hållbart grepp. Täcker och skyddar mindre sår från både smuts och bakterier. - Stark häftförmåga- Vattenavvisande
 • Teint Textilplåster Nude 20 st

  Teint Textilplåster Nude 20 st
  Nude är Teints mörkaste plåster och har en mustig mörkbrun ton. Teint hudtonsanpassade plåster är speciellt utformade för att skydda dina sår och färgmässigt smälta in i din hud. Tack vare dess textilmaterial och elastiska egenskaper kommer Teint plåster att se och kännas sömlösa på din kropp. För att förbättra din upplevelse, tack vare dess patenterade förpackningsdesign, kommer du att med endast en hand kunna dra ut plåstrena ur förpackningen enkelt och smidigt. Den är perfekt att ha med i väskan!
 • Compeed Anti Skavsår Stift 8 ml

  Compeed Anti Skavsår Stift 8 ml
  Få saker kan svida och irritera så mycket som ett skavsår. Compeed Anti Skavsårsstift används direkt på huden där du vill förebygga friktion. Stiftet reducerar friktionen omedelbart och förebygger uppkomsten av skavsår. Perfekt att ha nära till hands om du ska gå in ett par nya skor eller har skavsår någon annanstans på kroppen.
 • Teint Textilplåster Au Naturel 20 st

  Teint Textilplåster Au Naturel 20 st
  Au Naturel är har en röd, varm underton och är en av Teints två beiga toner. Teint är hudtonsanpassade plåster, speciellt utformade för att skydda dina sår och färgmässigt smälta in i din hud. Tack vare textilmaterial och elastiska egenskaper kommer Teint plåster att se och kännas sömlösa på din kropp. För att förbättra din upplevelse, tack vare dess patenterade förpackningsdesign, kommer du att med endast en hand kunna dra ut plåstrena ur förpackningen enkelt och smidigt. Den är perfekt att ha med i väskan!
 • Sorbact Secure Plåster 8 x 10 cm 5 st

  Sorbact Secure Plåster 8 x 10 cm 5 st
  Sorbact Secure är ett bakteriebindande allt-i-ett-plåster som förebygger infektion och underlättar sårläkningen. Den unika, gröna Sorbact-ytan binder naturligt till sig bakterier från såret som sedan följer med förbandet när det avlägsnas. På så sätt minskar antalet bakterier i såret och läkningen underlättas utan att det avges några aktiva ämnen i såret.Sorbact Secure är ett vattentätt plåster som sitter säkert och följsamt på även vid dusch, bad och träning.
 • Teint Textilplåster Raw 20 st

  Teint Textilplåster Raw 20 st
  Raw är Teints näst mörkaste plåster och har en varm chokladbrun ton. Teint hudtonsanpassade plåster är speciellt utformade för att skydda dina sår och färgmässigt smälta in i din hud. Tack vare dess textilmaterial och elastiska egenskaper kommer Teint plåster att se och kännas sömlösa på din kropp. För att förbättra din upplevelse, tack vare dess patenterade förpackningsdesign, kommer du att med endast en hand kunna dra ut plåstrena ur förpackningen enkelt och smidigt. Den är perfekt att ha med i väskan!
 • Mevolution Ouch! Soft Textile Plåster 40 st

  Mevolution Ouch! Soft Textile Plåster 40 st
  Tåliga textilplåster som skyddar mindre sår och låter huden andas. Plåstren är mjuka, elastiska och flexibla med en effektiv häftförmåga på huden. Fria från latex.
 • Salvequick Plåster med aqua cover XXL 5 st

  Salvequick Plåster med aqua cover XXL 5 st
  När alla andra plåster inte räcker till är Salvequick Aqua Cover XXL en räddare i nöden. Plåstren har en extra stor sårdyna som skyddar och absorberar sårvätska från större typer av sår. God andasförmåga och 100% vattentätt.Storlek 97 x 79 mm. Innehåller 5 stycken plåster.
 • Salvequick MED Blister Rescue Original 5 st

  Salvequick MED Blister Rescue Original 5 st
  Ett skavsårsplåster som skyddar såret samtidigt som det ger tryckavlastning. Plåstret fastnar inte i skavsåret tack vare sårdynorna av hydrogel samtidigt som limmet i ytterkanterna gör att det sitter ordentligt på plats.
 • Salvequick Paw Patrol Plåster 20 st

  Salvequick Paw Patrol Plåster 20 st
  Ett följsamt och tåligt plåster för aktiva barn. Det låter huden andas och är vatten- och smutsavvisande med söta figurer från paw patrol för att göra sårläkningen roligare. Hypoallergent. Salvequicks barnplåster har skonsamt lim för barns känsliga hud.
 • Hansaplast Sensitive 3XL Sterila Plåster 5 st

  Hansaplast Sensitive 3XL Sterila Plåster 5 st
  Hudvänliga sårplåster som skyddar medelstora och större sår. Lämpliga efter mindre operationer. Mjukt och andningsbart material som fäster säkert och är smärtfritt att ta bort. Latexfri.Förpackningen innehåller 5 plåster i storlek 10 x 15 cm.
 • Dalvequick MED Liktornsplåster 6 st

  Dalvequick MED Liktornsplåster 6 st
  Skyddande plåster med salicylsyra som minskar smärta, lindrar tryck, förhindrar friktion samt hjälper till att ta bort liktornar och förhårdnader. Plåstren innehåller salicylsyra (40%) som hjälper till att ta bort liktornar och förhårdnader. Salicylsyra-punkten behandlar liktornen/förhårdnaden utan att påverka omgivande hud. Den perforerade dynan bidrar till tryckavlastning och därmed smärtlindring.
 • Compeed Plåster för behandling av fingersprickor 10 st

  Compeed Plåster för behandling av fingersprickor 10 st
  Fingersprickor uppstår oftast när huden är torr och kan vara riktigt smärtsamt. Det är vanligast att råka ut för det om vintern då luften är torr och kall. Med Compeed Fingersprickor skyddar du fingertopparna och nagelbandet samtidigt som smärtan från sprickan lindras. Läkningsprocessen påskyndas något och såret skyddas från smuts och bakterier.Om du är diabetiker rekommenderas att du pratar med din läkare innan du börjar använda Compeed Fingersprickor på infekterade sår.
 • Mabs Tåskydd medium 2 st

  Mabs Tåskydd medium 2 st
  Mabs tåskydd är ett mjukt skydd med insida av gelé som skyddar tån och återfuktar huden. Påskyndar hudens läkningsprocess samt skydd åt liktornar, ärr och sår. Det tubformade skyddet kan klippas till önskad storlek.Storlek Medium har en diameter på 15 mm.
 • Hansaplast Sensitive Plåster 1 m x 6 cm

  Hansaplast Sensitive Plåster 1 m x 6 cm
  Hansaplast Sensitive plåster är extra snälla mot huden och passar utmärkt till alla typer av mindre sår. Den hudvänliga häftmassan säkerställer att plåstret håller sig ordentligt på plats samtidigt som det är smärtfritt att ta bort. Själva sårdynan fastnar inte i såret. Materialet är flexibelt och plåstret kläpps lätt till önskad storlek. Förpackningen innehåller ett förband på 1 meter.
 • Compeed Skavsårsplåster On Toes 8 st

  Compeed Skavsårsplåster On Toes 8 st
  Compeed On Toes är plåster för skavsår på tårna och fungerar som ett andra hudlager, vilket lindrar smärta och ger goda läkningsförhållanden.  Compeed Oskavsårsplåster är fuktabsorberande och avlastar skavet, vilket ger omedelbar smärtlindring och optimala läkningsförhållanden. Appliceras på tårna där du vill förebygga eller lindra skavsår. Samma teknik som övriga skavsårsplåster men formen är anpassad för att passa skavsår på eller mellan tårna.Förpackningen innehåller 8 st plåster!
 • Salvemed Aqua maxi cover 5 st

  Salvemed Aqua maxi cover 5 st
  Salvemed Aqua Maxi Cover är ett vattentätt plåster som skyddar såret mot såväl väta som bakterier och smuts. Plåstret har andasegenskaper för en skön komfort samt god häftyta vilket gör att det sitter väl på plats.Storlek 76 x 54 mm. Innehåller 5 stycken plåster.
 • Salvequick Fingerplåster Mix 18 st

  Salvequick Fingerplåster Mix 18 st
  Följsamma plåster i olika former som passar extra bra för fingrar och fingertoppar. Låter huden andas och är vatten- och smutsavvisande.Vattenavvisande.
 • Hansaplast Green & Protect 6 cm x 1 m 1 st

  Hansaplast Green & Protect 6 cm x 1 m 1 st
  Green & Protect är hållbara tygplåster tillverkade av fibrer från naturligt ursprung. Materialet är slitstarkt med extra stark häftförmåga och en sårdyna som inte fastnar i själva såret. Det är dessutom vattenavvisande. Perfekt för att täcka och skydda mindre sår. Klipps till önskad bredd.
 • BlueMax Limfritt Akutplåster Refill 5x200cm Beige 1 st

  BlueMax Limfritt Akutplåster Refill 5x200cm Beige 1 st
  Limfritt akutplåster som är blodabsorberande.
 • Opsite Sprayförband 100 ml

  Opsite Sprayförband 100 ml
  Opsite Spray används som skydd under stomibandage. Sprayen bildar en transparent film över torra och ytliga sår. Vattenresistent.
 • Salvequick Aqua resist 75 cm

  Salvequick Aqua resist 75 cm
  När du eller någon i din närhet har fått ett sår är det viktigt att sköta om det på rätt sätt för att det ska läka så snabbt som möjligt. Salvequick Aqua Resist plåster skyddar sår från fukt och smuts så att det varken blir irriterat eller infekterat.
 • BlueMax Limfritt Akutplåster Refill 5x200cm Blå 1 st

  BlueMax Limfritt Akutplåster Refill 5x200cm Blå 1 st
  Limfritt akut plåster som är blodabsorberande
 • Teint Textilplåster Multipack 100 st

  Teint Textilplåster Multipack 100 st
  Varför välja en plåsterton om du kan få alla fem! Teint hudtonsanpassade plåsterdispenser är perfekt för ditt hem, din arbetsplats, skola, gym och andra sociala platser. Lätt att montera på väggen tack vare sin integrerade upphängningsanordning. Teint dispenser kan dessutom enkelt fyllas på med Teints individuella plåster förpackningar för en mer hållbar förbrukning. Teint hudtonsanpassade plåster är speciellt utformade för att skydda dina sår och färgmässigt smälta in i din hud. Tack vare dess textilmaterial och elastiska egenskaper kommer Teint plåster att se och kännas sömlösa på din kropp.
 • Hansaplast Sensitive Kids 6 cm x 1 m

  Hansaplast Sensitive Kids 6 cm x 1 m
  Hudvänligt barnplåster med olika motiv på söta djur. Den skyddande och dämpande sårdynan fastnar inte i såret vilket gör plåstret smärtfritt att ta bort. Kan klippas till rätt storlek.
 • Salvequick Plåster textil längd 75 cm

  Salvequick Plåster textil längd 75 cm
  Salvequick Textil är ett plåster med textilväv på utsidan. Det är ett rejält, robust och tåligt plåster, som är smidigt att klippa till rätt passform eftersom det kommer på rulle. Elastiskt plåster som kan sättas på rörliga kroppsdelar.
 • The Skin Agent Active Anti Friction Balm 75 ml

  The Skin Agent Active Anti Friction Balm 75 ml
  Active Anti Friction Balm förebygger effektivt skavsår som uppstår från kläder, skor och utrustning. Stiftet består av en unik sammansättning fettsyror som arbetar i hudens olika lager för att minska friktion. Det innehåller bland annat Allantoin, sedan länge känt för sin lugnande effekt och som dämpar röd och irriterad hud.Active Anti Friction Balm appliceras direkt på huden i förebyggande syfte. Det absorberas snabbt och kladdar inte på kläderna. Återfuktar och låter huden andas och svettas som vanligt. Tål fukt och svett även under hög påfrestning.Active Anti Friction Balm är en svenskutvecklad vegansk, ekologisk produkt. Dermatologiskt testad och passar alla hudtyper. Oparfymerad.
 • Hansaplast Sensitive 4XL Sterila Plåster 5 st

  Hansaplast Sensitive 4XL Sterila Plåster 5 st
  Hudvänliga sårplåster som skyddar medelstora och större sår. Lämpliga efter mindre operationer. Mjukt och andningsbart material som fäster säkert och är smärtfritt att ta bort. Latexfri.Förpackningen innehåller 5 stycken plåster i storlek 10 x20 cm.
 • Compeed Skavsårsplåster Medium 5 st

  Compeed Skavsårsplåster Medium 5 st
  Skavsår och blåsor på fötterna är aldrig kul. Tursamt nog finns det skavsårsplåster som kan ge omedelbar smärtlindring. Compeed Skavsårsplåster Medium är ett tjockt plåster som agerar som ett andra hudlager. Du kan applicera plåstret på blåsor och sår samt på problemområden innan du utför aktiviteter som kan leda till skavsår eller blåsor. Det tjocka plåstret ger huden tryckavlastning och har även andra bra egenskaper. Det är diskret, vattentätt och skyddar huden mot bakterier. Om du vet att dina skor är obekväma och misstänker att du kommer att få skavsår kan du sätta på ett plåster för att förebygga obehaget.
 • Salvequick Aqua block 12 st

  Salvequick Aqua block 12 st
  Salvequick Aqua Block är ett vattentätt plåster som ger såret en fuktig sårläkning vilket kan främja en snabbare läkning. Det tunna plåstret sitter bekvämt och tryggt på plats.100% vattentätt och med andasförmåga.
 • Sorbact Secure Plåster 5 x 7,2 cm 5 st

  Sorbact Secure Plåster 5 x 7,2 cm 5 st
  Sorbact Secure är ett bakteriebindande allt-i-ett-plåster som förebygger infektion och underlättar sårläkningen. Den unika, gröna Sorbact-ytan binder naturligt till sig bakterier från såret som sedan följer med förbandet när det avlägsnas. På så sätt minskar antalet bakterier i såret och läkningen underlättas utan att det avges några aktiva ämnen i såret.Sorbact Secure är ett vattentätt plåster som sitter säkert och följsamt på även vid dusch, bad och träning.
 • Salvequick Plåster med maxi cover XXL 5 st

  Salvequick Plåster med maxi cover XXL 5 st
  När vanliga plåster helt enkelt inte räcker till är Salvequick Maxi Cover XXL att lita på. Extra stora och sterila plåster som även passar dig med känslig hud. Andasförmåga.Storlek 97 mm x 79 mm.
 • Scholl Party Feet Sore Spots 6 st

  Scholl Party Feet Sore Spots 6 st
  Scholl Gel Active Cushioning Sore Spots är tunna och genomskinliga gelkuddar som dämpar smärta. Placeras där det behövs och skyddar den specifika punkten på foten från tryck och skoskav.
 • Leukoplast Soft White 20 st

  Leukoplast Soft White 20 st
  Leukoplast Soft White är smidiga och mjuka plåster som passar dig med känslig hud. Sårdynan har god absorptionsförmåga utan att fastna i själva såret, vilket gör att plåstret är både lätt och skonsamt att ta bort. Dessutom har plåstret en mycket god luftgenomsläpplighet.Förpackningen innehåller totalt 20 st plåster i två olika storlekar:12 st i storlek 19x72 mm8 st i storlek 38x72 mm
 • Leukoplast Barrier Mixpack 20 st

  Leukoplast Barrier Mixpack 20 st
  Leukoplast barrier är ett vattentätt och bekvämt plåster för mindre sår såsom skärsår och skrubbsår. Plåstret ger en skyddande, smutsavvisande barriär och sitter säkert även när du tvättar dig. Det ser till att hålla både smuts och bakterier borta samtidigt som det låter huden andas. Själva sårdynan fäster inte i såret.Förpackningen innehåller totalt 20 st plåster i tre olika storlekar:8 st i storlek 38x63 mm8 st i storlek 22x72 mm4 st i storlek 38x38 mm
 • Compeed Skavsårsplåster Underfoot 5 st

  Compeed Skavsårsplåster Underfoot 5 st
 • Compeed Skavsårsplåster Medium Value-pack 10 st

  Compeed Skavsårsplåster Medium Value-pack 10 st
 • BlueMax Limfritt Akutplåster Refill 3x200cm Beige 1 st

  BlueMax Limfritt Akutplåster Refill 3x200cm Beige 1 st
  Limfritt akut plåster som är blodabsorberande. Refill till dispenser.
 • BlueMax Limfritt Akutplåster Dispenser 5x200cm Beige 1 st

  BlueMax Limfritt Akutplåster Dispenser 5x200cm Beige 1 st
  Limfritt akut plåster som är blodabsorberande.
 • Leukoplast Elastic Strips 28 x 72 mm 20 st

  Leukoplast Elastic Strips 28 x 72 mm 20 st
  Elastiska plåster som passar utmärkt för kroppens rörliga partier. De är mycket flexibla och sitter säkert på plats även när du rör på dig. Leukoplast Elastic har en god absorptionsförmåga med en sårdyna som inte fastnar i såret.Förpackningen innehåller 20 st plåster som är 28 x 72 mm.
 • Hansaplast Sensitive Strips 20 st

  Hansaplast Sensitive Strips 20 st
  Mycket hudvänliga plåster och smärtfria att ta bort. Passar som skydd till alla typer av mindre sår.

Små runda plåster och löpning

Ett ställe man kan få skavsår på, som man kanske inte tänker på direkt är bröstvårtorna. En tröja som ligger och skaver 1000-tals gånger upp och ner i varje löpsteg leder förr eller senare till skavsår.

Inför långa löptävlingar som ultralopp är det många deltagare som tejpar sina bröstvårtor. Man kan också tänka sig att sätta små runda plåster över för att förhindra skavsåren.