Skavsårsplåster

Ett litet skavsår på foten kanske inte låter så allvarligt men det kan ge stora problem. Genom att använda skoskavsplåster kan man minska skadan och fortsätta röra sig framåt.

Själva såret i sig är inte så farligt för huden är otroligt bra på att läka sig. Däremot kan skavsår på just fötterna få följdeffekter i andra delar av kroppen. Kroppen har en tendens att vilja kompensera mot smärta och skoskavet kan ge förändrad fotisättning och obalans i löpsteget.

Skoskavsplåster till hälen och skavplåster mellan tårna

När vi känner smärta försöker vår kropp att undvika den. Små skoskav som börjar göra ont kan leda till ändrad löpteknik och fotisättning. Det i sin tur kan fortplanta sig till felaktig belastning på knän, fotleder och höftparti.

Så om det lilla, till synes fjantiga skavsåret på hälen eller tån inte skyddas med skoskavsplåster kan det leda till ett långvarigt stopp i löpningen.

Vi tipsar här nedan om bra plåster mot skoskav eller skav mellan tår som uppstått av blöta strumpor med nåt litet gruskorn i.

Populärt inom skavsårsplåster

 • Inlägg mot skavsår

  Inlägg mot skavsår
  Skoinlägg mot skavsår vid hälenFyra stycken (två par) skavsårsplåster som lindrar skoskav och som du enkelt klistrar fast på skons insida. Exempelvis vid hälen eller på skornas långsidor. Skavsårsinläggen&hellip:
 • Compeed Extreme Skavsårsplåster 5 st

  Compeed Extreme Skavsårsplåster 5 st
 • Skavsårsplåster

  Skavsårsplåster
  Skavsårsplåster (5 st)Dessa skavsårsplåster ger ett utmärkt skydd mot skoskav och känns som en andra extrahud vid användning. Skavsårsplåstret påskyndar läkningsprocessen, minskar smärta och&hellip:
 • Compeed Skavsårsstift 8 ml

  Compeed Skavsårsstift 8 ml

Fler tips på skavsårsplåster

Skoskavsplåster funkar bättre än vanliga plåster

Hur fungerar skavsårsplåster? Det som skiljer ett skavsårsplåster från ett vanligt plåster är vidhäftningsförmågan. Vanliga plåster är inte gjorda för att utsättas för friktion och konstant nötning. De tenderar att rullas ihop och flytta sig så att skavsåret återigen nöts mot skorna.

Skavsårsplåster är helt enkelt optimerade för att klara av nötningen fram och tillbaka, upp och ner, om och om igen. Det är därför du ska se till att du sätter på ett skoskavsplåster och inget annat.

Hur länge ska man låta skavsårsplåster sitta?

Man ska låta skavsårsplåster sitta tills kanterna lossnar. Compeed skriver att deras plåster ska lämnas på i flera dagar så att huden kan reparera sig själv där under. Plåstret lossnar i regel av sig själv efter ett par dagar och då har skavsåret förhoppningsvis läkt.

Förebygga med inlägg mot skavsår

När man skaffat nya skor är det vanligt att man utvecklar skavsår i början. För att undvika det och ge fötterna tid att vänja sig kan man skaffa inlägg mot skavsår. Det blir ju också som ett skydd mot att missfärga skorna med blod från såret.