Ullstrumpor för löpning

Genom att använda ullstrumpor när du springer på vintern kan du hålla fötterna torra och varma. Ull börjar inte lukta illa och är naturligt ventilerande. En nackdel är att tekniska ullstrumpor för löpning generellt sett kostar något mer.

Tekniska strumpor i ullblandning

Mängden ull som används i strumpor för löpning kan variera och vissa tillverkare kallar sina strumpor för ullstrumpor även om det är mindre än 50% ull. Det finns inga löparstrumpor som är gjorda av 100% ull eftersom det behövs andra tekniska egenskaper för att en strumpa ska vara bekväm.

Oftast blandas ullen ut med till exempel nylon, lycra och lite elastan. De syntetiska fibrerna tillför elasticitet så att strumporna har stretch och håller en bra passform. Det behövs för att tillverka de bästa löparstrumporna som håller länge.

8 bra exempel på löparstrumpor med ull

 • Running Socks 2-Pack

  Running Socks 2-Pack
  *Förstärkt tå och häl. *Extra elasticitet och ribbstickade områden för att hålla strumporna på plats under hög aktivitet. *Minimal söm vid tårna i för att förhindra blåsor *65% Merinoull, 32% polyamid, 3% elastan.
 • Training Light

  Training Light
  Material: *46% Merino Ull *48% Nylon *6% Elastan
 • Compression Wool

  Compression Wool
  Skaftets omkrets varierar mellan storlekarna. Mät där vaden är som störst. S (vadomkrets 27-32 cm, fotstorlek 37-42). M (vadomkrets 33-39 cm, fotstorlek 38-43). L (vadomkrets 40-45 cm, fotstorlek 39-45). XL (vadomkrets 40-45 cm, fotstorlek 40-46). Om du redan använder Gococos Compression strumpor och är osäker på vilken storlek du använder så titta på färglinjen i skaftet där:S = GrönM = RödL = BlåXL = GråMaterial: 44% ull, 27% elastan, 18% polyamid, 11% 37. 5 Technology yarn (87 % polyester, 13 % elastan).
 • 2Xu Vectr Light Cushion Full Length Socks

  2Xu Vectr Light Cushion Full Length Socks
  2XU Vectr Light Cushion Full Length Socks är en bekväm hellång kompressionsstrumpa som går att använda till alla typer av aktiviteter och i alla typer av skor. Den hellånga designen ger ett bra kom...
 • Running Sock

  Running Sock
  *Anatomiskt formad för höger- och vänsterfoten *SportkompressionMaterial: 49 % polyamid, 33 % ull, 10 % silke, 7 % elastan, 1 % silikon
 • Running Mid Comfort Sock

  Running Mid Comfort Sock
  *Mulesingfri merinoull *Förstärkt tå och sula *Stöd i hålfoten *Kan tvättas i 30ºCMaterial: 76% ull, 22% polyamid, 2% elastan
 • Men's Run No Show Tab Ultra-Lightweight

  Men's Run No Show Tab Ultra-Lightweight
  Material: 55 % nylon, 40 % ull, 5 % elastan
 • Running Socks 2-Pack

  Running Socks 2-Pack
  *Förstärkt tå och häl. *Extra elasticitet och ribbstickade områden för att hålla strumporna på plats under hög aktivitet. *Minimal söm vid tårna i för att förhindra blåsor *65% Merinoull, 32% polyamid, 3% elastan.

Löparstrumpor med merinoull

Bland de olika typerna av ull är merinoullen att föredra till kläder. En anledning är att ullfibrerna från merinofår är tunnare och slätare vilket ger en skön komfort och mjuk känsla direkt mot huden. Nordiska får har en taggigare yta på ullfibrerna och kan kännas stickig vilket man inte vill ha som första lager tätt mot huden. Den ullen passar bättre som lager utanpå, till exempel som en stickad tröja.

Merinoullen sägs också ha bättre värmande egenskaper och det är ju något vi kan behöva vintertid när vi vill springa här i det nordiska klimatet. Underställ och löparstrumpor i merinoull bör därför ingå i den rustade vinterlöparens garderob.