Strumpor som håller länge: Bästa löparstrumporna

Är du less på att det alltid går hål på dina löparstrumpor och du hela tiden måste köpa nya? Strumpor är mer än bara ett skydd mellan din fot och skon. För löpare, vandrare och idrottare kan rätt strumpval ha stor inverkan på prestation och komfort. I den här artikeln fokuserar vi på kvalitet och hållbarhet så att du kan hitta bästa löparstrumporna för dig.

Strumpornas material och livslängd

Val av strumpmaterial är avgörande för både komfort och hållbarhet. Naturliga fibrer som i löparstrumpor av merinoull har utmärkta termiska och fukttransporterande egenskaper, vilket gör dem perfekta för långdistanslöpare och vandrare.

Syntetiska material, som nylon och polyester, är dock ofta mer slitstarka och kan stå emot slitage från intensiv idrottsaktivitet, såsom fotboll eller basket. Dessutom behåller de formen efter flera tvättar, vilket säkerställer en perfekt passform varje gång du tar på dig dina sportstrumpor.

Strumpornas tekniska konstruktion

Det är inte bara materialval som bidrar till strumpans hållbarhet. Design och konstruktion kan göra stor skillnad för både löparstrumpor och vandringsstrumpor. Tittar vi på löparstrumpor till exempel, så bör de ha förstärkningar i tår, framfot och häl för att motstå slitage och nötning vid dessa punkter på foten.

Kom ihåg att en väl anpassad strumpa minskar risken för skav och blåsor. Drabbas du ofta av det och måste lägga ut pengar på dyra plåster mot skavsår så kan bättre strumpor vara en mer långsiktig och billigare lösning. Strumpor som glider ner eller kramar foten för hårt kan störa din idrottsprestation och leda till obehag.

Skötselråd för längre hållbarhet på strumporna

Slutligen spelar underhållet en viktig roll för att bibehålla dina strumpors livslängd. Alla strumpor, oavsett typ, bör tvättas korrekt för att säkerställa att de håller länge.

Att tvätta strumporna mer sällan är inte givet en åtgärd som förlänger livet på strumpan. Strumpor som om vart annat blir blöta, smutsiga och där smuts och svett får torka in blir hårda och stela. Att dra på sig såna strumpor kan försämra fötternas mående men också öka slitaget på både löparskor och strumporna själva.

En rekommenderad tvättmetod är att tvätta strumpor in-och-ut och att torka de vid låga temperaturer för att behålla sin form och minimera slitage.

Slitstarka och bra löparstrumpor av hög kvalité

 • Compression Sport Sock

  Compression Sport Sock
  Slitstarka kompressionsstrumpor som ökar blodcirkulationen och ger extra stöd.

Löparstrumpor med förstärkta partier

 • Running Socks 2-Pack

  Running Socks 2-Pack
  *Förstärkt tå och häl. *Extra elasticitet och ribbstickade områden för att hålla strumporna på plats under hög aktivitet. *Minimal söm vid tårna i för att förhindra blåsor *65% Merinoull, 32% polyamid, 3% elastan.
 • Running Mid Comfort Sock

  Running Mid Comfort Sock
  *Mulesingfri merinoull *Förstärkt tå och sula *Stöd i hålfoten *Kan tvättas i 30ºCMaterial: 76% ull, 22% polyamid, 2% elastan
 • Compression Superior Air

  Compression Superior Air
  Gococos kompressionstrumpor är förstärkta för att skydda extra vid aktivitet så som löpning. 37. 5 Technology materialet i sulan är extremt snabbtorkande vilket minskar risken för skavsår och blåsor. *Reflexer på skaftet ökar synligheten i mörker *Silicon på insidan skaftet för perfekt grepp om benet *Kompressionsstrumporna har ett tryck på 15-27 mmHg (dvs. högre tryck än Gococo Compression). Storleken mäts i cm där vaden är som störst. S (vadomkrets 27-32 cm, fotstorlek 37-42). M (vadomkrets 33-39 cm, fotstorlek 38-43). L (vadomkrets 40-45 cm, fotstorlek 39-45). XL (vadomkrets 40-45 cm, fotstorlek 40-46). Om du redan använder Gococos Compression strumpor och är osäker på vilken storlek du använder så titta på färglinjen i skaftet där:S = GrönM = RödL = BlåXL = GråMaterial: 83 % polyamid, 13 % 37. 5 Technology garn (87 % polyester, 13 % elastan). , 4 % elastan
 • Ankle Socks 2-Pack

  Ankle Socks 2-Pack
  *Förstärkt tå och häl. *Extra elasticitet och ribbstickade områden för att hålla strumporna på plats under hög aktivitet. *Minimal söm vid tårna i för att förhindra blåsor *62% merinoull, 37% polyamid, 1% elastan.