Löpband för 2 personer

Det finns långa och breda löpband där två personer kan springa tillsammans på samma band. De riktigt breda banden är inte utvecklade för löpning primärt utan mer för rullskidåkning som banden från Rodby Innovation. De går endast att beställa mot offert och det är främst träningscentran, testlabb och elitklubbar som köper deras band.

Men nu har Abilica släppt ett riktigt långt löpband som även privatpersoner kan beställa. De flesta löpband har en löpyta som är mellan 120-150 cm långa men XC-Mill 2700 från Abilica mäter hela 250 cm.

Långt löpband för två personer från Abilica, XC Mill 2700

Bredden är 100 cm så det är bakom varandra ni får springa men det går att byta plats medan bandet rullar, med lite träning och kommunikation sinsemellan.

Bandet har utvecklats i samarbete med superstjärnan inom längdsporten: Johannes Høsflot Klæbo. Han ville ha ett band som det gick att åka rullskidor på, diagonalteknik med frånskjut i uppförslutning är inga problem.

Förutom längden på bandet finns det även hastighetsskillnader jämfört med 99% av alla andra löpband. Det går att köra det i 30 km/h där många andra löpband inte går mer än 20-22 km/h. Det är bara de motorlösa löpbanden som kan rulla snabbare än så.

Abilica har också släppt tillbehör till bandet: Support Plate, vilka är plattor som monteras på kanterna av bandet. De kan användas för att hoppa av på när man kör högintensiva intervaller som till exempel HIIT eller Tabata.