Löpbanden utan motor

Det brukar normalt vara en motor som driver runt löpbandet på en träningsmaskin. Men det finns några modeller där det är din benkraft som får bandet att snurra. De här löpbanden utan motor är något tystare och en fördel är ju att de inte kräver tillgång till ett strömuttag.

Så springer man på motorlösa löpband

Den kraft med vilken du rör dina fötter bakåt i löpstegen styr hur fort bandet snurrar. Det finns ingen knapp du trycker på för att öka eller sänka löphastigheten. Du bestämmer den själv genom att springa fortare helt enkelt.

Speedfit löpband och AirRunner, som har kurvad löpyta, ökar farten när man rör sig på den främre kurvade ytan. För att sänka farten flyttar man sig bakåt mot den bakre kurvan. Sprynkl är en annan modell som har platt löparyta. Där styr man istället motståndet med hjälp av magnetism på en ratt från 1-8.

Exempel på löpband utan motor

 • Sprynkl promenadband (Utan motor)

  Sprynkl promenadband (Utan motor)
  ProduktinformationNu kan du promenera eller jogga när du vill utan att tänka på halka, mörker eller överfall, Kanske framför ditt favoritprogram på tv.Enkelt och effektivt får du din motion i hemmet med detta promenadband / gåband utan motor som har magnetiskt motstånd och är justerbart i 8 motståndsnivåer. Det kan enkelt fällas upp och rullas undan när det inte används. Det som gör att promenadbandet fungerar så bra utan motor är att bandet bygger på lutningen, när man ställer sig på bandet och börjar gå så rullar bandet i den önskade hastigheten du vill gå i. Skulle det rulla för lätt/snabbt bromsas hastigheten genom den magnetiska ställbara bromsen.  Att rekommendera är en underlagsmatta som dämpar ljud och vibrationer   golvet för dig som bor i en lyhörd lägenhet eller har ömtåliga golv.Fakta och egenskaper•Programmerbara gränser för tid, distans och kalorier•Magnetiskt motstånd - du är motorn (Bandet har ingen motor)•Funktionen bygger på lutningen, när man går på bandet rullar det bakåt. Man promenerar på det och justerar enkelt hastigheten i 8 steg. •Promenadyta på 105x37 cm•Handpuls - Se din aktuella puls•Transporthjul för att enkelt kunna flyttas•Svänghjul 3 kg•Mått LxBxH 138x65x129 cm•Mått uppfällt LxBxH 51x65x137 cm•Max användarvikt 100 kg•Vikt 28 kg
 • Assault Airrunner, Löpband

  Assault Airrunner, Löpband
  Air runner Air Runner är byggt för att stå på ett träningscenter med tung användning. Den är tillverkad med en kraftig stålram och tjocka gummilameller som håller i mer än 200 000 km. Här finns det med andra ord inga behov att justera eller byta ut plattor eller matta. Löpkänslan är helt unik och när du har fått den rätta känslan kommer du aldrig vilja byta. Du justerar hastigheten själv med ditt eget löptempo, vilket gör att Assault AirRunner passar extra bra till intervall träning. Men även såklart till volymträning med lugn jogg. Assault Air Runner har blivit mycket populär inom CF och användes på Reebook CF Games Regionals 2017. Löpytans höjd över golvet: 38 cm i bakkant och 48 cm i framkant Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Assault Airrunner

  Assault Airrunner
  Med detta fantastiska löpband från Assault AirRunner packar du intensiv träning i ett litet paket. Det är som att springa i luften, just som namnet antyder. Ett löpband som inga andra. Du förbränner upp till 30% mera kalorier än genomsnittliga motordrivna löpband. Löpbandet är specifikt konstruerat för intensiv träning och hög förbränning. Du är själv motorn på detta löpband och förbrukar ingen ström. Stabil konstruktion av stålram och korrosionsbeständig hårdvara.  Fakta och egenskaper LCD display med hög kontrast. Displayen visar tid, distans, hastighet, tempo, puls och kaloriförbrukningBluetoothmottagareMått LxBxH 178x84x163 cmVikt 127 kg  
 • Assault AirRunner

  Assault AirRunner
  Assault AirRunner från Master Fitness är löpbandet där hastigheten styrs utifrån hur snabba steg du tar.
 • Löpband Assault AirRunner

  Löpband Assault AirRunner
  Tufft för dig, men bra för miljön!Assault AirRunner har innovativt nog konstruerats utan motor där energi genereras med hjälp av rörelserna från dina egna fötter och används mot dig som motstånd.Detta&hellip:
 • Speedfit Med Display, Löpband

  Speedfit Med Display, Löpband
  Med speedfit löpband går, joggar, stannar och springer du utan något ingripande förutom att flytta din kropp fram och tillbaka utan att behöva röra några knappar. Inga gränser, det är bara att&hellip:
 • Löpband Assault Airrunner

  Löpband Assault Airrunner
  Assault AirRunner är ett fantastiskt löpband som packar en intensiv träning i ett litet paket.Namnet säger allt - det är som att springa i luften.Detta?
 • Assault Airrunner, Löpband

  Assault Airrunner, Löpband
  Air runner Air Runner är byggt för att stå på ett träningscenter med tung användning. Den är tillverkad med en kraftig stålram och tjocka gummilameller som håller i mer än 200 000 km. Här finns&hellip:

För- och nackdelar med motorlöst löparband

 • kräver ingen ström (lägre elkostnad)
 • kan placeras var som helst
 • tystare än motordrivna band
 • längre livslängd än traditionella band
 • dyra att köpa in
 • lite svårare att lära sig springa på
 • inga förinställda träningsprogram

Elitlöpare som använder löpband utan motor

I den populära dokumentärserien "Jakten på ett världsrekord" om Karsten Warholm kan man se hur han och hans träningskompisar springer på ett motorlöst löpband inskuffat i ett trångt rum.

Avsnitt två börjar med att Karsten instrueras av sin tränare Leif Ove Alnes att springa max på bandet i 10 sekunder. För att displayen ska funka måste man dock ansluta bandet till eluttaget, därav sladden man ser i högerkanten i filmen.

En del kallar de här typen av band för självgående löpband, vilket kan vara en lite missvisande term då de inte rullar på av sig själv direkt.

Det faktum att elitlöpare väljer motorlösa löpband, är det ett kvitto på att det är de bästa löpbanden? Både ja och nej för det beror lite på förutsättningarna och behovet för just dig. Motorlösa löpband ingår sällan i tester eftersom de är så pass dyra att det är inget som vanliga konsumenter köper för att ha hemma. Löpbanden som vinner bäst-i-test ligger i en överkomlig prisklass.