Löpbanden utan motor

Det brukar normalt vara en motor som driver runt löpbandet på en träningsmaskin. Men det finns några modeller där det är din benkraft som får bandet att snurra. De här löpbanden utan motor är något tystare och en fördel är ju att de inte kräver tillgång till ett strömuttag.

Så springer man på motorlösa löpband

Den kraft med vilken du rör dina fötter bakåt i löpstegen styr hur fort bandet snurrar. Det finns ingen knapp du trycker på för att öka eller sänka löphastigheten. Du bestämmer den själv genom att springa fortare helt enkelt.

Speedfit löpband och AirRunner, som har kurvad löpyta, ökar farten när man rör sig på den främre kurvade ytan. För att sänka farten flyttar man sig bakåt mot den bakre kurvan. Sprynkl är en annan modell som har platt löparyta. Där styr man istället motståndet med hjälp av magnetism på en ratt från 1-8.

Exempel på löpband utan motor

 • Speedfit Utan Display, Löpband

  Speedfit Utan Display, Löpband
  Med speedfit löpband går, joggar, stannar och springer du utan något ingripande förutom att flytta din kropp fram och tillbaka utan att behöva röra några knappar. Inga gränser, det är bara att köra. Det är den bästa designen i träningsredskap någonsin. Fördelen hos ett icke motoriserat system är inte bara att det är energieffektivt, utan också ledningsfri, ljudisolerande, lätt och robust. Du behöver inte röra eller trycka på knapparna. Det är naturligt, enkelt. Det är användaren som styr hastigheten beroende på kroppens position på den kurvade löpytan. Genom att ta steg framåt intierar det rörelse, då användaren rör sig övre sidan av kurvytan på bandet ökar hastigheten. För att sakta ner, gå bara tillbaka mot bakre kurvan. Den innovativa patenterade kurvade designen överensstämmer bättre med dina steg och uppmuntrar dig att springa på trampdynan för att förbättra din löpning / promenad.
 • Speedfit Med Display, Löpband

  Speedfit Med Display, Löpband
  Med speedfit löpband går, joggar, stannar och springer du utan något ingripande förutom att flytta din kropp fram och tillbaka utan att behöva röra några knappar. Inga gränser, det är bara att köra. Det är den bästa designen i träningsredskap någonsin. Fördelen hos ett icke motoriserat system är inte bara att det är energieffektivt, utan också ledningsfri, ljudisolerande, lätt och robust. Du behöver inte röra eller trycka på knapparna. Det är naturligt, enkelt. Det är användaren som styr hastigheten beroende på kroppens position på den kurvade löpytan. Genom att ta steg framåt intierar det rörelse, då användaren rör sig övre sidan av kurvytan på bandet ökar hastigheten. För att sakta ner, gå bara tillbaka mot bakre kurvan. Den innovativa patenterade kurvade designen överensstämmer bättre med dina steg och uppmuntrar dig att springa på trampdynan för att förbättra din löpning / promenad. Displayen är lätt att förstå och har enkla konsolutläsningar. Hastigheten baseras på löparen, då du själv väljer hastighet. Visar distans i både meter och miles Ingen ström behövs Löpyta (B x L): 43,2 x 164 cm
 • Assault Airrunner, Löpband

  Assault Airrunner, Löpband
  Air runner Air Runner är byggt för att stå på ett träningscenter med tung användning. Den är tillverkad med en kraftig stålram och tjocka gummilameller som håller i mer än 200 000 km. Här finns det med andra ord inga behov att justera eller byta ut plattor eller matta. Löpkänslan är helt unik och när du har fått den rätta känslan kommer du aldrig vilja byta. Du justerar hastigheten själv med ditt eget löptempo, vilket gör att Assault AirRunner passar extra bra till intervall träning. Men även såklart till volymträning med lugn jogg. Assault Air Runner har blivit mycket populär inom CF och användes på Reebook CF Games Regionals 2017. Löpytans höjd över golvet: 38 cm i bakkant och 48 cm i framkant Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har fötter. Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Assault Airrunner

  Assault Airrunner
  Med detta fantastiska löpband från Assault AirRunner packar du intensiv träning i ett litet paket. Det är som att springa i luften, just som namnet antyder. Ett löpband som inga andra. Du förbränner upp till 30% mera kalorier än genomsnittliga motordrivna löpband. Löpbandet är specifikt konstruerat för intensiv träning och hög förbränning. Du är själv motorn på detta löpband och förbrukar ingen ström. Stabil konstruktion av stålram och korrosionsbeständig hårdvara.  Fakta och egenskaper LCD display med hög kontrast. Displayen visar tid, distans, hastighet, tempo, puls och kaloriförbrukningBluetoothmottagareMått LxBxH 178x84x163 cmVikt 127 kg  
 • Löpband Assault AirRunner

  Löpband Assault AirRunner
  Från skaparna av Assault AirBike är detta ett kommersiellt löpband - med en nyskapande design utan motor där du själv skapar motståndet när du springer på den!Assault AirRunner är en innovativ&hellip:
 • Assault AirRunner Elite, Löpband

  Assault AirRunner Elite, Löpband
  Assault AirRunner Elite är ett helt löpband från Assault. Detta löpband är otroligt behagligt att springa på, såväl för löpning i hemmet eller på gymmet. Ingen motor – inga bekymmer, bara en fantastisk löpkänsla i din egen hastighet. Med detta band får du minsta möjliga påfrestning på leder och muskelfästen eftersom bandet är stötupptagande med obegränsad maxhastighet för löpning. Dubbla flaskhållare Praktisk förvaringsplats bredvid datorn Bredare sidoplattor utanför löpytan
 • Kraftmark Airrunner, Löpband

  Kraftmark Airrunner, Löpband
  Upplev den unika löparkänslan på vårt nya Kraftmark Airrunner - det ultimata löpbandet för proffsmiljöer som gym och boxar! Vår Airrunner är det perfekta valet för dig som söker högpresterande och mångsidig löpupplevelse för HIIT pass eller intervallträning. Ge ditt gym eller box en uppgradering med detta toppmoderna löpband från Kraftmark - där kvalitet möter innovation för en överlägsen träningsupplevelse. Funktioner Optimal kurvdesign på löpbandet underlättar för användare att uppnå ett effektivt och skonsamt löpsteg vilket är avgörande för prestanda och komfort. Kraftmark Airrunner är skräddarsydd för högintensiv intervallträning och explosiva övningar. Tillverkat med en kraftig och stabil stålram för att säkerställa hållbarhet för långvarig användning i tuffa miljöer. Två stadiga transporthjul gör det enkelt att flytta. Airrunner drivs av löparens egen energi, vilket ger en miljövänlig och kostnadseffektiv träningslösning. Lamellerna har en kraftig gummiyta och rör sig smidigt tack vare hela 126 kullager, vilket ger en behaglig och tyst löpupplevelse. Tydlig LCD-display som visar 7 olika träningsalternativ, vilket ger variation och anpassningsbarhet i din träning.

För- och nackdelar med motorlöst löparband

 • kräver ingen ström (lägre elkostnad)
 • kan placeras var som helst
 • tystare än motordrivna band
 • längre livslängd än traditionella band
 • dyra att köpa in
 • lite svårare att lära sig springa på
 • inga förinställda träningsprogram

Elitlöpare som använder löpband utan motor

I den populära dokumentärserien "Jakten på ett världsrekord" om Karsten Warholm kan man se hur han och hans träningskompisar springer på ett motorlöst löpband inskuffat i ett trångt rum.

Avsnitt två börjar med att Karsten instrueras av sin tränare Leif Ove Alnes att springa max på bandet i 10 sekunder. För att displayen ska funka måste man dock ansluta bandet till eluttaget, därav sladden man ser i högerkanten i filmen.

En del kallar de här typen av band för självgående löpband, vilket kan vara en lite missvisande term då de inte rullar på av sig själv direkt.

Det faktum att elitlöpare väljer motorlösa löpband, är det ett kvitto på att det är de bästa löpbanden? Både ja och nej för det beror lite på förutsättningarna och behovet för just dig. Motorlösa löpband ingår sällan i tester eftersom de är så pass dyra att det är inget som vanliga konsumenter köper för att ha hemma. Löpbanden som vinner bäst-i-test ligger i en överkomlig prisklass.