Bra inlägg och sulor vid hälsporre

Att gå eller springa med hälsporre gör ont! Smärtan i hälen och fotvalvet begränsar både vardag och fritid då varje steg smärtar. Genom att använda speciella, bra inlägg eller sulor kan du ta ner smärtan och förbättra rörelseförmågan.

Du ska dock inte tro att hälinläggen eller iläggssulorna ger bot för den hälsporre du drabbats av. Se det som en åtgärd för att minska symptomen och att du parallellt jobbar med stärkande övningar och stretch.

Sulorna, eller hälkuddarna, för hälsporre verkar avlastande för hälen så att inte smärtan blir så stor vid varje stegisättning. Ett alternativ är att skaffa nya skor med dämpning i hälen.

Exempel på bra skoinlägg vid hälsporre

 • Hälinlägg för hälsporre

  Hälinlägg för hälsporre
  Avlastande och behagligt skoinlägg mot hälsporreEtt par mjuka hälinlägg som avlastar dina hälar och minskar smärta vid exempelvis hälsporre. Inläggen är mjuka och tillverkade i silikongel. De&hellip:
 • Skoinlägg - medi Hälsporre Pro

  Skoinlägg - medi Hälsporre Pro
  Ortopediskt hälsporreinlägg avlastar tryck i hälpartiet och längs med plantarsenan för att lindra smärta på grund av hälsporre eller plantarfasciit. Modellen finns även utan metatarsalpelott,&hellip:
 • Skoinlägg aktiv

  Skoinlägg aktiv
  Skoinlägg med dämpning för häl & framfotDetta är ett par behagliga och mjukaskoinläggsom ger dina hälar avlastning från hårda stötar vid exempelvis hälsporre eller smärta i hälen. Inlägget&hellip:
 • Hälinlägg

  Hälinlägg
  Skoinlägg mot hälsporreEtt par mjuka och bekväma skoinlägg för dig som har ont i hälarna. Inläggen är idealiska för exempelvis hälsporre. Hälinläggen passar alla typer av skor från sneakers&hellip:
 • Skoinlägg hälsporre

  Skoinlägg hälsporre
  Inlägget minskar smärta vid hälsporreEtt par fantastiskt sköna skoinlägg som tar bort smärta vid hälsporre. Inläggen är tillverkade i hundra procent silikon och förebygger att du får ont i&hellip:
 • Skoinlägg - medi Hälsporre

  Skoinlägg - medi Hälsporre
  Ortopediskt skoinlägg avlastar tryck i hälpartiet och längs med plantarsenan för att lindra smärta på grund av hälsporre eller plantarfasciit. Modellen finns även med metatarsalpelott för stöd&hellip:
 • Bauerfeind ViscoSpot Hälsporreinlägg - S

  Bauerfeind ViscoSpot Hälsporreinlägg - S
 • Hälinlägg i silikon

  Hälinlägg i silikon
  Hälinlägg i silikonEtt par bekväma hälinlägg i silikon som minskar hälsmärtor såsom hälsporre. Inläggen placeras längst bak i skon och ger fötterna stötdämpning och hälen en behaglig yta&hellip:
 • Rehband QD Bone spur pad - Hälsporreinlägg - S

  Rehband QD Bone spur pad - Hälsporreinlägg - S

Kan man springa med inlägg för hälsporre?

Det finns inget som hindrar dig från att springa med inlägg men tänk på att hälsmärtor kan bero på överbelastning och det är viktigt att anpassa löpningen. Till exempel kan Plantar fasciit inte läka ut så länge du fortsätter att utsätta foten för den belastning som givit upphov till skadan. Bättre är att träna alternativ träning och jobba med massage, stretching och stärkande övningar som inte gör ont tills dess att du kan återgå och successivt öka träningen igen.

Vad händer om man fortsätter springa med hälsporre?

Långvarig belastning av senan som fäster under hälen kan leda till förhårdnad. Den kan upptäckas med röntgen och ser då ut som en sporre, därav namnet hälsporre.