Bra inlägg och sulor vid hälsporre

Att gå eller springa med hälsporre gör ont! Smärtan i hälen och fotvalvet begränsar både vardag och fritid då varje steg smärtar. Genom att använda speciella, bra inlägg eller sulor kan man ta ner smärtan och förbättra rörelseförmågan.

Man ska dock inte tro att hälinläggen eller iläggssulorna ger bot för den hälsporre man drabbats av. Se det som en åtgärd för att minska symptomen och att du parallellt jobbar med stärkande övningar och stretch. Sulorna eller hälkuddarna för hälsporre verkar avlastande för hälen så att inte smärtan blir så stor vid varje stegisättning.

Exempel på bra skoinlägg vid plantar fasciit

 • Hälinlägg för hälsporre

  Hälinlägg för hälsporre
  Avlastande och behagligt skoinlägg mot hälsporreEtt par mjuka hälinlägg som avlastar dina hälar och minskar smärta vid exempelvis hälsporre. Inläggen är mjuka och tillverkade i silikongel. De&hellip:
 • Skoinlägg aktiv

  Skoinlägg aktiv
  Skoinlägg med dämpning för häl & framfotDetta är ett par behagliga och mjuka skoinlägg som ger dina hälar avlastning från hårda stötar vid exempelvis hälsporre eller smärta i hälen. Inlägget&hellip:
 • Hälinlägg

  Hälinlägg
  Skoinlägg mot hälsporreEtt par mjuka och bekväma skoinlägg för dig som har ont i hälarna. Inläggen är idealiska för exempelvis hälsporre. Hälinläggen passar alla typer av skor från sneakers&hellip:
 • Skoinlägg - medi Hälsporre Pro

  Skoinlägg - medi Hälsporre Pro
  Ortopediskt hälsporreinlägg avlastar tryck i hälpartiet och längs med plantarsenan för att lindra smärta på grund av hälsporre eller plantarfasciit. Modellen finns även utan metatarsalpelott,&hellip:
 • Skoinlägg hälsporre

  Skoinlägg hälsporre
  Inlägget minskar smärta vid hälsporreEtt par fantastiskt sköna skoinlägg som tar bort smärta vid hälsporre. Inläggen är tillverkade i hundra procent silikon och förebygger att du får ont i&hellip:
 • Skoinlägg - medi Hälsporre

  Skoinlägg - medi Hälsporre
  Ortopediskt skoinlägg avlastar tryck i hälpartiet och längs med plantarsenan för att lindra smärta på grund av hälsporre eller plantarfasciit. Modellen finns även med metatarsalpelott för stöd&hellip:
 • Bauerfeind ViscoSpot Hälsporreinlägg - S

  Bauerfeind ViscoSpot Hälsporreinlägg - S
 • Hälinlägg i silikon

  Hälinlägg i silikon
  Hälinlägg i silikonEtt par bekväma hälinlägg i silikon som minskar hälsmärtor såsom hälsporre. Inläggen placeras längst bak i skon och ger fötterna stötdämpning och hälen en behaglig yta&hellip:
 • Rehband QD Bone spur pad - Hälsporreinlägg - S

  Rehband QD Bone spur pad - Hälsporreinlägg - S

Kan man springa med inlägg för hälsporre?

Det finns inget som hindrar dig från att springa med inläggen men tänk på att Plantar fasciit är en överbelastningsskada. Såna typer av skador kan inte läka ut så länge man fortsätter att utsätta sig för det som gör ont. Bättre är att träna alternativ träning och jobba med massage, stretching och stärkande övningar som inte gör ont.

Vad händer om man fortsätter springa med hälsporre?

Långvarig belastning av senan som fäster under hälen kan leda till förhårdnad. Den ser på röntgen ut som en sporre och det är därför skadan fått namnet hälsporre.