Bra inlägg och sulor vid hälsporre

Att gå eller springa med hälsporre gör ont! Smärtan i hälen och fotvalvet begränsar både vardag och fritid då varje steg smärtar. Genom att använda speciella, bra inlägg eller sulor kan du ta ner smärtan och förbättra rörelseförmågan.

Du ska dock inte tro att hälinläggen eller iläggssulorna ger bot för den hälsporre du drabbats av. Se det som en åtgärd för att minska symptomen och att du parallellt jobbar med stärkande övningar och stretch.

Sulorna, eller hälkuddarna, för hälsporre verkar avlastande för hälen så att inte smärtan blir så stor vid varje stegisättning. Ett alternativ är att skaffa nya skor med dämpning i hälen.

Exempel på bra skoinlägg vid hälsporre

 • Hälinlägg för hälsporre

  Hälinlägg för hälsporre
  Mjukt och avlastande hälinläggEtt par mjuka hälinlägg som avlastar dina hälar och minskar smärta vid exempelvis hälsporre. Inläggen är mjuka och tillverkade i silikongel. De placeras längst&hellip:
 • Skoinlägg - medi Hälsporre Pro

  Skoinlägg - medi Hälsporre Pro
  Ortopediskt hälsporreinlägg avlastar tryck i hälpartiet och längs med plantarsenan för att lindra smärta på grund av hälsporre eller plantarfasciit. Modellen finns även utan metatarsalpelott,&hellip:
 • Skoinlägg aktiv

  Skoinlägg aktiv
  Skoinlägg med dämpning för häl & framfotDetta är ett par behagliga och mjukaskoinläggsom ger dina hälar avlastning från hårda stötar vid exempelvis hälsporre eller smärta i hälen. Inlägget&hellip:
 • Hälinlägg

  Hälinlägg
  Skoinlägg mot hälsporreEtt par mjuka och bekväma skoinlägg för dig som har ont i hälarna. Inläggen är idealiska för exempelvishälsporre. Hälinläggen passar alla typer av skor från sneakers&hellip:
 • Skoinlägg hälsporre

  Skoinlägg hälsporre
  Inlägget minskar smärta vid hälsporreEtt par fantastiskt sköna skoinlägg som tar bort smärta vid hälsporre. Inläggen är tillverkade i hundra procent silikon och förebygger att du får ont i&hellip:
 • Skoinlägg - medi Hälsporre

  Skoinlägg - medi Hälsporre
  Ortopediskt skoinlägg avlastar tryck i hälpartiet och längs med plantarsenan för att lindra smärta på grund av hälsporre eller plantarfasciit. Modellen finns även med metatarsalpelott för stöd&hellip:
 • Bauerfeind ViscoSpot Hälsporreinlägg - S

  Bauerfeind ViscoSpot Hälsporreinlägg - S
 • Hälinlägg i silikon

  Hälinlägg i silikon
  Hälinlägg i silikonEtt par bekväma hälinlägg i silikon som minskar hälsmärtor såsom hälsporre. Inläggen placeras längst bak i skon och ger fötterna stötdämpning och hälen en behaglig yta&hellip:
 • Rehband QD Bone spur pad - Hälsporreinlägg - S

  Rehband QD Bone spur pad - Hälsporreinlägg - S
 • Mabs Hälinlägg Large 1-pack

  Mabs Hälinlägg Large 1-pack
  Mabs hälinlägg ger stötdämpning och smärtlindring vid hälsporre. Inlägget är tillverkat av silikon som är bekvämt och har bra stötdämpande egenskaper. Kan handtvättas i ljummet vatten och tvål. Storlek: Large/41-44.
 • Hälinlägg vid hälsporre - 2 st - Hälskydd med stötdämpning

  Hälinlägg vid hälsporre - 2 st - Hälskydd med stötdämpning
  Ett par hälsporreinlägg är speciellt utformade för personer som lider av hälsporre och behöver extra stöd under hälen. Dessa hälskydd är något tjockare och ger ökad dämpning samtidigt som de känns mjuka mot foten. De är särskilt lämpliga för promenader men inte för sportaktiviteter.Hälsporreinläggen är enkla att placera i skon och ger ett bra stöd runt hälen. De är också stötdämpande, vilket minskar påfrestningarna på hälen. Dessutom kan de användas förebyggande för att undvika besvär.
 • Refit Heel Cup Small

  Refit Heel Cup Small
  Refit hälkopp med mycket god stötdämpning för dig med hälsmärta eller besvär med exempelvis plantar fasciit, hälsporre, akillestendinit, Severs skada eller bara generell hälsmärta och ömhet. Hälkoppen kan användas för att öka stabilitet runt hälbenet och ge en mer korrekt ställning av hälen. Fungerar bra vid sport och löpning eller på jobbet när man står upp hela dagen och ofta får ont i hälarna. Hälkoppen håller ihop hälens fettkudde och ger stabilitet runt hälbenet.Storlek small: skostorlek 35-40
 • Refit Heel Cup Large

  Refit Heel Cup Large
  Refit hälkopp med mycket god stötdämpning för dig med hälsmärta eller besvär med exempelvis plantar fasciit, hälsporre, akillestendinit, Severs skada eller bara generell hälsmärta och ömhet. Hälkoppen kan användas för att öka stabilitet runt hälbenet och ge en mer korrekt ställning av hälen. Fungerar bra vid sport och löpning eller på jobbet när man står upp hela dagen och ofta får ont i hälarna. Hälkoppen håller ihop hälens fettkudde och ger stabilitet runt hälbenet. Storlek large: skostorlek 41-45
 • Mabs Hälinlägg - Flera storlekar - Mot hälsporre

  Mabs Hälinlägg - Flera storlekar - Mot hälsporre
  Dämpa smärtan vid hälsporre med Mabs Hälinlägg. Dessa hälinlägg är perfekta för att lindra obehaget och ge dig den komfort du behöver. Med en särskilt utformad design som riktar sig mot hälsporren hjälper Mabs Hälinlägg till att absorbera stötar och ge en avlastande effekt. Glöm smärtan och fokusera på att njuta av dina dagliga aktiviteter igen.Viktigt att lägga inlägg i bägge skorna även om man bara har problem med en fot.
 • Hälskydd - 2 st - Hälinlägg mot hälsporre

  Hälskydd - 2 st - Hälinlägg mot hälsporre
  Dessa hälinlägg är tillverkade för att minska smärta och obehag som uppstår vid hälsporre. Produkten är tillverkad i silikon som ger ett omfattande stöd och skydd - samtidigt som det dämpar stötar och friktion. Hälinläggen minskar smärtan genom att fördela trycket på hälen jämnare. Finns med eller utan små ventilerande hål.

Kan man springa med inlägg för hälsporre?

Det finns inget som hindrar dig från att springa med inlägg men tänk på att hälsmärtor kan bero på överbelastning och det är viktigt att anpassa löpningen. Till exempel kan Plantar fasciit inte läka ut så länge du fortsätter att utsätta foten för den belastning som givit upphov till skadan. Bättre är att träna alternativ träning och jobba med massage, stretching och stärkande övningar som inte gör ont tills dess att du kan återgå och successivt öka träningen igen.

Vad händer om man fortsätter springa med hälsporre?

Långvarig belastning av senan som fäster under hälen kan leda till förhårdnad. Den kan upptäckas med röntgen och ser då ut som en sporre, därav namnet hälsporre.