Löparskor till barn

Ge ditt barn ett par bra löparskor som är sköna att springa i och som passar barnets fot. Det är egentligen ingen större skillnad på barnskor för löpning jämfört med löpar- och joggingskor för vuxna - de är bara mindre i storleken helt enkelt.

massor av löparskor på barn som springer

Det finns springskor för barn med mycket dämpning, liten dämpning, neutralt löpsteg och pronerande fotisättning. Därtill kan man välja mellan löparskor för asfalt eller om barnet hellre vill springa i skogen tar man ett par trailskor för barn.

Löparskor i storlek för barn och junior

 • Ultrabounce J, Cblack/Ftwwht/Cblack, 35,5

  Ultrabounce J, Cblack/Ftwwht/Cblack, 35,5
  Låt dina barn springa och leka hela dagen i komfort med de här Adidas löparskorna! Dropp: 9 mmDämpning: BounceYttersula: GummiSlitstark ovandel i meshGod andningsförmågaKlassisk snörningBra stötdämpningHög&hellip:
 • PUMA evoSPEED Star 8 Junior

  PUMA evoSPEED Star 8 Junior
 • Salomon Speedcross Bungee Barn

  Salomon Speedcross Bungee Barn
  Salomon A Speedcross Bungee Barn är en trailrunning sko för barn som har ett elastiskt snörningssystem, vilket ger en briljant kombination av utmärkt passform, lätt hastighet och enkel på- och avtagning. Denna sko är utvecklad med SensiFit™ teknologi som löper längs hela foten, från mellansulan till snörningssystemet, vilket ger en stabil och fotnära passform med precision runt hela foten. Ett tätt antiskräp-mesh förhindrar att smuts samlas mellan foten och fotbädden medan ripstopmaterialet motstår sönderslitning, rivning och nötning. Den formade EVA-iläggssulan och högpresterande EVA-skummet förbättrar komforten genom att imitera fotens naturliga form och ge stötdämpning. För optimalt grepp på blandad terräng och förlängd hållbarhet kombinerar Contagrip® TD ett djupt, framdrivande dubbmönster med den mest slitstarka sammansättningen. Skon är även utrustad med en tåhätteförstärkning, stänkskydd runt fotens bas som skyddar fotens mellersta och laterala sidor samt en elastisk snörning för enkelt insteg och kardborrstängning för att underlätta för barn. Specifikationer Vikt: 180 g Snörningssystem: Elastiskt och Velcro® Vattentäthet: Ingen Anatomisk passform: Standard passform Dropp: 8 mm
 • Nike Air Max 95 Junior, Black

  Nike Air Max 95 Junior, Black
 • Ultrabounce J, Carbon/Scrora/Beampk, 36

  Ultrabounce J, Carbon/Scrora/Beampk, 36
  Låt dina barn springa och leka hela dagen i komfort med de här Adidas löparskorna! Dropp: 9 mmDämpning: BounceYttersula: GummiGod andningsförmågaSlitstark ovandel i meshKlassisk snörningBra stötdämpningHög&hellip:
 • PUMA evoSPEED Star 8 Barn

  PUMA evoSPEED Star 8 Barn
 • Nike Air Max 95 Junior, Black/Anthracite/Cool Grey/University Gold

  Nike Air Max 95 Junior, Black/Anthracite/Cool Grey/University Gold
 • Nike Air Max 95 Junior, Black/Wolf Grey/White/Game Royal

  Nike Air Max 95 Junior, Black/Wolf Grey/White/Game Royal
 • Fila RGB Fuse Junior, White

  Fila RGB Fuse Junior, White
 • On Running Cloud Sky Junior, Blue

  On Running Cloud Sky Junior, Blue
 • Asics GEL-Quantum 90 Junior, Black

  Asics GEL-Quantum 90 Junior, Black
 • Hoka Clifton 9 Kids Black / White

  Hoka Clifton 9 Kids Black / White
  Favoriten bland folket, Clifton, designad med hållbara val och med våra framtida löpare och maratonlöpare i åtanke. Det är med stor glädje och engagemang vi introducerar Clifton 9 Youth Överdelen&hellip:
 • Hoka Clifton 9 Kids Vibrant Orange/Impala

  Hoka Clifton 9 Kids Vibrant Orange/Impala
  Favoriten bland folket, Clifton, designad med hållbara val och med våra framtida löpare och maratonlöpare i åtanke. Det är med stor glädje och engagemang vi introducerar Clifton 9 Youth Överdelen är vegansk och består av 31 % återvunnen polyester. Den andas väl, men är samtidigt slitstark. Förstärkt tåbox är en självklarhet ifall barnet blir frestad att sparka på en boll eller två under rasten. Detaljer av reflex för att säkerställa synlighet i mörkret är inte heller en slump. Mellansulan är av CMEVA-skum bestående av 30 % sockerrörsblandning. Med en sula på 24-20 mm och en meta-rocker ger skon både bra stötdämpning, stabilitet och naturlig framdrift. På yttersulan är det strategiskt placerad slitgummi som säkerställer god hållbarhet.
 • adidas Originals N-5923 Junior, Grey

  adidas Originals N-5923 Junior, Grey
 • Under Armour Surge 4 Junior, Black

  Under Armour Surge 4 Junior, Black
 • Reebok Flexagon Force Junior, Grey

  Reebok Flexagon Force Junior, Grey
 • Nike Air Max 95 Junior, Grey

  Nike Air Max 95 Junior, Grey
 • Asics GEL-Venture 6 Junior, White

  Asics GEL-Venture 6 Junior, White
 • New Balance 550 Junior, White

  New Balance 550 Junior, White
 • Nike Air Max Dn Junior, BLACK

  Nike Air Max Dn Junior, BLACK
 • Reebok Flexagon Junior, Black

  Reebok Flexagon Junior, Black
 • Saucony Kids' Endorphin Vizi/Gold

  Saucony Kids' Endorphin Vizi/Gold
  Kids' Endorphin från Saucony är slitstarka och luftiga löparskor för barn som passar lika bra till idrotten i skolan som till löparspåret. Kids' Endorphin har en framåtdrivande Speedroll-teknologi som möjliggör en snabbare och lättare löpkänsla. Den tjockare mellansulan i PWRRUN skapar maximal stötdämpning med en responsiv känsla. FORMFIT-teknologin tillsammans med traditionell snörning skapar en individuellt omslutande och stödjande passform. Den lätta ovandelen i mesh ventilerar utmärkt, och externa förstärkningar skapar extra slitstyrka. Yttersulan består av NON-MARKING-gummi, vilket gör att skorna kan användas både inom- och utomhus.
 • Fila RGB Fuse Junior, Grey

  Fila RGB Fuse Junior, Grey
 • Salomon Women's Speedcross 6 GORE-TEX Rum Raisin/Barn Red/Canyon Clay

  Salomon Women's Speedcross 6 GORE-TEX Rum Raisin/Barn Red/Canyon Clay
  Women's Speedcross 6 GORE-TEX från Salomon är vattentäta terränglöparskor för damer. Löparskorna har 5 mm dubb på yttersulan som ger ordentligt grepp på lerigt underlag, medan ovansidan kramar om foten för stöd och stabilitet i ojämn terräng. GORE-TEX membranet hindrar att väta tränger in i skorna samtidigt som fukt från fötterna ventileras ut SensiFit™ på ovansidan av skorna kramar om foten och ger en säker, nära passform Quicklace™ snörning med minimalistiska och starka snören Mud Contagrip® yttersula ger maximalt grepp på blött, löst, mjukt och ojämnt underlag 5 mm dubb på yttersulan för extra grepp i lera EnergyCell™+ i mellansulan ger dämpning
 • McKenzie Harper Junior, Green

  McKenzie Harper Junior, Green
 • Asics GEL-Venture 6 Junior, Grey

  Asics GEL-Venture 6 Junior, Grey
 • Asics GEL-Venture 6 Junior, Black

  Asics GEL-Venture 6 Junior, Black
 • Lacoste L003 2k24 Junior, Grey

  Lacoste L003 2k24 Junior, Grey
 • adidas Originals N-5923 Junior, White

  adidas Originals N-5923 Junior, White
 • Reebok Flexagon Junior, Grey

  Reebok Flexagon Junior, Grey
 • New Balance 9060 Junior, BROWN

  New Balance 9060 Junior, BROWN
 • Hoka Clifton 9 Kids Cyclamen/Sweet Lilac

  Hoka Clifton 9 Kids Cyclamen/Sweet Lilac
  Favoriten bland folket, Clifton, designad med hållbara val och med våra framtida löpare och maratonlöpare i åtanke. Det är med stor glädje och engagemang vi introducerar Clifton 9 Youth Överdelen&hellip:
 • Hoka Clifton 9 Kids Vibrant Orange/Impala

  Hoka Clifton 9 Kids Vibrant Orange/Impala
  Favoriten bland folket, Clifton, designad med hållbara val och med våra framtida löpare och maratonlöpare i åtanke. Det är med stor glädje och engagemang vi introducerar Clifton 9 Youth Överdelen&hellip:
 • New Balance 9060 Junior, Grey

  New Balance 9060 Junior, Grey
 • adidas Originals N-5923 Junior, Pink

  adidas Originals N-5923 Junior, Pink
 • Fila RGB Fuse Junior, Black

  Fila RGB Fuse Junior, Black

Trailskor för barn

Att springa på trails är ett väldigt lekfullt sätt att träna kondition på och det är något som många barn gillar bättre än att harva på längs en gångväg. Undvik de billigaste joggingskorna isåfall och skaffa bra trailskor till ditt barn. Traillöparskor tål terränglöpning mycket bättre.

 • Adidas Kids' Terrex Agravic BOA Trail Running Shoes Sogold/Bludaw/Blufus

  Adidas Kids' Terrex Agravic BOA Trail Running Shoes Sogold/Bludaw/Blufus
  Kids' Terrex Agravic BOA Trail Running Shoes från adidas är lätta terränglöparskor för barn som är designade för en precis passform och säkert grepp. BOA-snörningen kan enkelt justeras med en hand och yttersulans dubbar i flera riktningar gör att barnet kan navigera genom lera och branta backar. Ovansidan är tillverkad av minst 50 % återvunnet material, vilket representerar en av adidas lösningar på att minska världens plastavfall.BOA® Fit System för en precis passformOrthoLite® fotbäddEVA dämpande mellansula

Vilka storlekar finns på löparskor för barn?

De flesta skotillverkare brukar göra barnskor från storlek 27 upp till 40. I den högre skalan kan skorna ibland kallas för juniorskor och vänder sig då till barn i yngre tonåren. När fötterna vuxit och är storlek 36 eller högre kan man även titta på vuxenskor från dam- och herravdelningen.

Hur stora löparskor ska barn ha?

Det är precis samma tumregler som för vuxna om man vill ha den bästa passformen på löparskon. Att köpa skor man kan växa i är lockande ekonomiskt men då får man betala priset av att skon är för stor i början. Det går att kompensera till viss del genom att knyta springskorna på rätt sätt så att skon sitter bra på hälen och inte glider omkring.

Skoexperter brukar rekommendera att välja en sko som har cirka 5-10 mm utrymme framför tårna. Skorna ska absolut inte sitta för löst i hälen.

6 barn i olika åldrar springer med nummerlappar på gräsyta

Kan barn ha barfotaskor?

Vi föds barfota och skulle kunna gå barfota hela livet. En sak som skor tillför är ett extra skydd till fötterna när underlaget helt saknar dämpning (asfalt, hårda golv). Det ger också skydd mot vassa föremål på marken som gruskorn eller liknande. Barfotaskor ger det senare skyddet men har inte dämpningen som andra löparskor har.

Springskor med kardborre eller skosnören?

Det råder stark konsensus om att springskor med snörning är det enda rätta. Kardborre ger inte möjligheten att kunna reglera passformen på det sätt som snörning gör. Kardborreskor går inte att få att sitta så tajt på foten som traditionell skosnörning eller BOA-snörning gör.

Är joggingskor bra som gympaskor?

Om du frågor oss som är löpare så är vårt svar NEJ. Joggingskor är konstruerade för att springa rakt framåt med. Gympaskor för idrotten behöver ha mer stabilitet för sidorörelser som till exempel om barnet spelar basket, innebandy eller ska göra cirkelträning på gympan.