Löparskor till barn

Ge ditt barn ett par bra löparskor som är sköna att springa i och som passar barnets fot. Det är egentligen ingen större skillnad på barnskor för löpning jämfört med löpar- och joggingskor för vuxna - de är bara mindre i storleken helt enkelt.

massor av löparskor på barn som springer

Det finns springskor för barn med mycket dämpning, liten dämpning, neutralt löpsteg och pronerande fotisättning. Därtill kan man välja mellan löparskor för asfalt eller om barnet hellre vill springa i skogen tar man ett par trailskor för barn.

Löparskor i storlek för barn och junior

Trailskor för barn

Att springa på trails är ett väldigt lekfullt sätt att träna kondition på och det är något som många barn gillar bättre än att harva på längs en gångväg. Undvik de billigaste joggingskorna isåfall och skaffa bra trailskor till ditt barn. Traillöparskor tål terränglöpning mycket bättre.

 • Kids' Moab Flight Low A/C

  Kids' Moab Flight Low A/C
  *Slitstark gummiyttersula *Dämpad EVA-mellansula *FLOATPRO FOAM™ innersula *Överdel i textil
 • Kids' Pre Venture 9 Grade School

  Kids' Pre Venture 9 Grade School
  *Överdel i specialutformad mesh för ökad ventilation *Yttersula med terrängspecifikt mönster ger ett säkert grepp på olika underlag
 • Kids' Pre Venture 9 Grade School

  Kids' Pre Venture 9 Grade School
  *Överdel i specialutformad mesh för ökad ventilation *Yttersula med terrängspecifikt mönster ger ett säkert grepp på olika underlag
 • Juniors' Speedcross Climasalomon™ Waterproof

  Juniors' Speedcross Climasalomon™ Waterproof
  *SensiFit™-systemet ger fast och bekväm passform med bra markkontakt *Contagrip®-tekniken ger ett överlägset grepp i all terräng *Quicklace™-snörningen erbjuder en precis passform och snabb justering *Formsprutad EVA i mellansulan för extra komfort och stötdämpning för unga fötter
 • Kids' Terrex Agravic BOA Trail Running Shoes

  Kids' Terrex Agravic BOA Trail Running Shoes
  Ovansidan är tillverkad av minst 50 % återvunnet material, vilket representerar en av adidas lösningar på att minska världens plastavfall. *BOA® Fit System för en precis passform *OrthoLite® fotbädd *EVA dämpande mellansula
 • Fila Ray Tracer Trail Junior, White

  Fila Ray Tracer Trail Junior, White
 • Kids' Peregrine 12 Shield

  Kids' Peregrine 12 Shield
  *DWR-behandlad och vattenavvisande ovansida i läder och mesh *Traditionell snörning *Foder av återvunnen PET som reducerar lukt *Förstärkt, slitstark tå *Robust och hållbar yttersula för bra fäste i all terräng

Vilka storlekar finns på löparskor för barn?

De flesta skotillverkare brukar göra barnskor från storlek 27 upp till 40. I den högre skalan kan skorna ibland kallas för juniorskor och vänder sig då till barn i yngre tonåren. När fötterna vuxit och är storlek 36 eller högre kan man även titta på vuxenskor från dam- och herravdelningen.

Hur stora löparskor ska barn ha?

Det är precis samma tumregler som för vuxna om man vill ha den bästa passformen på löparskon. Att köpa skor man kan växa i är lockande ekonomiskt men då får man betala priset av att skon är för stor i början. Det går att kompensera till viss del genom att knyta springskorna på rätt sätt så att skon sitter bra på hälen och inte glider omkring.

Skoexperter brukar rekommendera att välja en sko som har cirka 5-10 mm utrymme framför tårna. Skorna ska absolut inte sitta för löst i hälen.

6 barn i olika åldrar springer med nummerlappar på gräsyta

Kan barn ha barfotaskor?

Vi föds barfota och skulle kunna gå barfota hela livet. En sak som skor tillför är ett extra skydd till fötterna när underlaget helt saknar dämpning (asfalt, hårda golv). Det ger också skydd mot vassa föremål på marken som gruskorn eller liknande. Barfotaskor ger det senare skyddet men har inte dämpningen som andra löparskor har.

Springskor med kardborre eller skosnören?

Det råder stark konsensus om att springskor med snörning är det enda rätta. Kardborre ger inte möjligheten att kunna reglera passformen på det sätt som snörning gör. Kardborreskor går inte att få att sitta så tajt på foten som traditionell skosnörning eller BOA-snörning gör.

Är joggingskor bra som gympaskor?

Om du frågor oss som är löpare så är vårt svar NEJ. Joggingskor är konstruerade för att springa rakt framåt med. Gympaskor för idrotten behöver ha mer stabilitet för sidorörelser som till exempel om barnet spelar basket, innebandy eller ska göra cirkelträning på gympan.