Kommersiella löpband

Det är skillnad på löpband för hemmabruk och kommersiella löpband. En tydlig skillnad vid första anblick är att prislappen är så mycket högre. Ett kommersiellt löpband kan kosta från 30 000 upp till över 100 000 kr.

Kraven på löparbandet i ett konditionsrum på gymmet är annorlunda än för privat bruk. Först och främst måste bandet klara av att rulla många, många mil varje dag i flera timmar i sträck.

När en person hoppat av bandet och är klar med sitt träningspass dröjer det inte många minuter innan nästa person ska springa. Löpband i kommersiella miljö har väldigt lite vilotid och måste därför klara av större och längre påfrestningar.

16 tips på löpband för gym och företagsgym

Vi har plockat ut 16 exempel på band som tillverkarna av träningsmaskiner rekommenderar för t ex företagsgym, hotellgym, skolor eller föreningar.

 • TT8 Löpband

  TT8 Löpband
  Sole TT8 - Det ultimata löpbandet för företagsgymmetSole TT8 är det optimala löpbandet för både hemmet och företagsgymmet. Med en stor löpyta och lätthanterliga knappar för justering av hastighet&hellip:
 • Commercial 2950 Löpband

  Commercial 2950 Löpband
  NordicTrack Commercial 2950 löpband är en löpares dröm med en kraftfull 4,25 CHP-motor som möjliggör en topphastighet på 22 km/h och en innovativ lutning på -3-15%, vilket ger möjlighet att både&hellip:
 • Commercial 1750 Löpband

  Commercial 1750 Löpband
  NordicTrack Commercial 1750 löpband erbjuder ett interaktivt träningsprogram med iFit som ger dig tillgång till globala träningsresor och all den träningsdata du behöver för att följa dina framsteg.&hellip:
 • Löpband Titan Life T95 Pro

  Löpband Titan Life T95 Pro
  TITAN LIFE T95 PRO är ett Full kommersiellt löpband med hela 4 hk Ac- motor. Detta löpband rekommenderar vi till företgsgymmet, bostadsrätten eller till hotellgymmet. Löpytan?
 • Impulse RT750, Löpband

  Impulse RT750, Löpband
  RT750 är ett mycket kraftigt och väldigt stabilt löpband från Impulse. Löpbandet är av kommersiell standard och är anpassat för tufft bruk och användning på större gym och hälsoklubbar. Med sin kraftfulla AC motor med en konstant effekt på 5HK (7 HK toppeffekt) går alltid löpbandet både starkt och jämt oberoende av lutning och hastighet. Med sitt professionella Pullflex-dämpningssystem får du garanterat uppleva en mycket god löpkänsla. Löpbandet har en stor, lättöverskådlig och användarvänlig display. Displayen visar olika värden som är intressanta för din träning utöver den mest relevanta och grundläggande informationen. Löpbandet har även flera förprogrammerade träningsprogram. Löpbandet har ett lågt insteg vilket gör det utmärkt till alla användargrupper. Chassit är rostbeständigt, löpbrädan är vändbar och löpbandet har utrustats med en 1,6 mm tjock Habasit-matta med en halkfri yta som ger upphov till en högre komfort och säkerhet. Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Löpband Gardian G8

  Löpband Gardian G8
  ProduktinformationDen robusta konstruktionen och den kraftiga motorn gör detta löpband till ett utmärkt val för det kommersiella gymmet eller företagets träningslokal.Det stora och tydliga displayen ger all träningsdata som användaren kan behöva. 24 träningsprogram ger ett effektivt träningsupplägg.Den smidiga hållaren för surfplattan och displayen med en mängd information gör att du kan effektivisera din träning och variera till ditt träningspass.Löpbandet är även godkänt för S (EN957), gym och företag. Fakta och egenskaperDisplay med en mängd information30 träningsprogram varav 24 förprogrammerade, pulsstyrda, manuella mmKraftig ramAC motor på upp till hela 6 HKLöpyta på 150 x 51 cmHastighet 1-20 kg/hLutning upp till 13,1%Hållare för surfplattaTransporthjulLöpbandet är inte fällbartMått 216x88x146 cmMax användarvikt 180 kgGodkänt för S (EN957), gym och företagVikt 166 kg  
 • Löpband inCondi T6000i

  Löpband inCondi T6000i
  ProduktinformationProfessionellt löpband för företaget, hotellet eller mindre kommersiella gym.  Den stabila ramen och höga vikten gör detta till ett tåligt löpband som tål mycket användning. Max användarvikt på hela 160 kg. Löpbandet är utrustat med en tyst och kraftig AC motor på 4 HK som ger lång livslängd. Den väl tilltagna löpytan på 163x55 cm och bra dämpning ger en behaglig och avslappnad löpning.  Koppla displayen till en app i din surfplatta för ytterligare inspiration under träningen. Fakta och egenskaper•Bakgrundsbelyst display i färg på som visar tid, hastighet, distans, incline (lutning) kaloriförbrukning, puls mm•Kopplas till surfplatta via Bluetooth•30 träningsprogram varav 24 förprogrammerade•Hastighet max 22 km/t•AC Motor i hög kvalitet på max 4 hk med låg ljudvolym•Löpmattan är 163x55 cm•Elektroniskt justerbar lutning i 18 steg•Transporthjul för att enkelt kunna flyttas•Bra dämpning i löpytan•Ljuddämpande system i löpytan•Pulsbälte med trådlös pulsmätning•2 st högtalare för inkoppling av iPod/MP3-spelare•Säkerhetsnyckel för din säkerhet•Mått LxBxH 215x86x150 cm•Vikt 190 kg•Max Personvikt: 160 kg•Engelsk manual
 • Löpband RT750, Impulse

  Löpband RT750, Impulse
  Ett extremt stabilt och kraftigt löpband från Impulse av kommersiell standard för tuffaste tänkbara bruk för användning på de allra största gym och hälsoklubbarna.RT750 har försetts med en stor&hellip:
 • FitNord Diamond Dash 2 Löpband

  FitNord Diamond Dash 2 Löpband
  Ett högkvalitativt och elegant löpband både för kommersiellt bruk och för dig som kräver det där extra av din hemmaträning. Löpbandet är utrustat med AC-motor, och du kan justera lutningen mellan -2 och 18 procent.
 • Löpband 4hk AC Stor löpyta Premium modell Trekkrunner TR8100-Pro

  Löpband 4hk AC Stor löpyta Premium modell Trekkrunner TR8100-Pro
  Löpband för gym med bluetoothstöd Trekkrunners nya TR8100-Pro löpband med mycket stark AC-motor på hela 4.0HK kontinuerlig effekt och extremt stor löpyta (162 cm långt, 60 cm bred). Den höga maxhastigheten (22km/tim) passar dig som tränar regelbundet i hög hastighet samt för extrem intervallträning. Observera att 22km/tim är mer än tillräckligt för de allra flesta - även mycket vältränade personer på elitnivå. Kan du hålla den hastigheten i två timmar skulle du slå världsrekordet i maraton. Detta är ett löpband som är avsett att användas för kommersiell drift, t.ex på gym. Kan också användas för hemmabruk, för den som vill ha ett riktigt högkvalitetslöpband hemma. Fullproppat med finesser Stor LCD display (hela 7") som mäter kaloriförbränning, hastighet, distans och tid och puls. 99 valbara träningsprogram gör att du kan anpassa din träning efter dina önskemål och nivå på träning. Det finns även ett speciellt HRC (Heart Rate Control) program där du ställer in önskad puls, och löpbandet anpassar träningen för att du ska hålla önskad puls genom hela träningspasset. På handtagen finns snabbknappar för att höja/sänka puls respektive hastighet (en funktion på varje sida). Anslutning för USB och hörlurar finns, så att du kan lyssna på musik via den inbyggda MP3 spelaren. Löpbandet har även inbyggda högtalare av HIFI kvalitet. Den kraftfulla AC motorn från Leeson (amerikanskt märke) är mycket tystgående och på rejäla 4.0HK kontinuerlig effekt. Träningsapp för iPhone/Android TR8100-Pro har Bluetoothstöd (ingår just nu utan kostnad, värde 1295kr) för trådlös uppkoppling mot iPhone/iPad/Android. I träningsappen (Kinomap) kan du följa din träningsutveckling, lägga upp rutter, få statistik mm.  Rejäl konstruktion Löpbandet är mycket stabilt och väger hela 210 kg (234 kg inkl förpackning) vilket talar för detta är ett löpband med en mycket stadig konstruktion, där det inte snålats på materialdimensionerna. Löpbandet klarar därför en användarvikt på hela 180Kg. Modellen är dubbeldämpad med 10 punkters dämpning, vilket är gör löpningen skonsam för knä och ben. Den stora löpytan på 162 x 60 cm är en av marknadens största. Tjockleken på löpmattan är 2.5 mm. Kraftfull motoriserad lutning 18 nivåer (upp till 18%) motordrivet automatiskt inställbar lutningsvinkel som kan styras antingen manuellt, eller av träningsprogrammet. Garanti och bruksanvisning Alla våra Trekkrunner löpband levereras med 1 års garanti. Bruksanvisning på svenska medföljer.
 • Löpband LK5500, BH Fitness

  Löpband LK5500, BH Fitness
  LK5500 är ett kommersiellt och högpresterande löpband med en stilren och robust design utformat för intensiv användning på gym och andra motionsanläggningar.Med snabbknapparna där fram kan man&hellip:
 • Löpband T70, Master

  Löpband T70, Master
  Ett mycket stabilt löpband från Master för användning i företag, klubbar, bostadsrättsföreningar och annat lättare kommersiellt bruk.Master T70 har en kraftfull men tystgående AC motor på 2,5&hellip:
 • Löpband inCondi T6000i, inSPORTline

  Löpband inCondi T6000i, inSPORTline
  Löpband inSPORTline inCondi T6000i är ett professionellt löpband som är lämpligt för kommersiellt bruk. Löpbandet har en rad olika funktioner och säkerhetsfunktioner, såsom en sofistikerad kontrollpanel&hellip:
 • Titan LIFE Treadmill T95 Pro, Löpband

  Titan LIFE Treadmill T95 Pro, Löpband
  TITAN LIFE T95 PRO Är ett fullt kommersiellt löpband med hela 4 hk Ac- motor. Detta löpband rekommenderar vi till företgsgymmet, bostadsrätten eller till hotellgymmet. Löpytan är extremt generös&hellip:
 • Titan LIFE Treadmill T90 Pro, Löpband

  Titan LIFE Treadmill T90 Pro, Löpband
  TITAN LIFE T90 Pro Löpbandet som vi rekommenderar till företagsmarknaden, men även till motionären som kräver det bästa. Passar perfekt till företgsgymmet, bostadsrätten eller till hotellgymmet. Löpbandet är utrustat med en kraftig Ac -motor på 3 Hk. LED displayen visar program, distans, tid, hastighet, kalorier, puls och lutning. TITAN LIFE T90 är ett fullkommersiellt löpband med hela 54 cm bredd i löpytan som minimerar att du trampar utanför löpbanan. Det ger dig både trygghet och en behaglig komfort när du tränar. Max användarvikt 150 kg. Motor: 3.0hp AC motor. Bluetooth Information motor: Ac -motorn är en mer driftsäker och starkare motor än Dc motorn som annars är väldigt vanlig i löpband. Dokument Manual (SE) Manual (NO) Manual (DK) Manual (ENG) Tänk på att en maskin aldrig står helt stilla vid användning, vilket gör att golvet kan skadas trots att träningsmaskinen har "fötter". Många svettas och spiller vatten under träningspassen vilket kan skada golvet om det är känsligt för fukt. Träningsmaskinen kan vara känslig för statisk elektricitet, vilket en underlagsmatta skyddar bra emot. Vi på Träningsmaskiner. com rekommenderar därför alla våra kunder att ha någon form utav golvskydd under sin maskin.
 • Gymstick Treadmill PRO 20.0, Löpband

  Gymstick Treadmill PRO 20.0, Löpband
  Gymstick PRO20.0 är ett professionellt löpband av toppmodell som passar alla seriösa hemmalöpare eller kommersiella gym. Med en massiv 15,6-tums pekskärm är det en upplevelse i sig att använda enheten. Löpbandet erbjuder många träningsprogram, inklusive Real Scenery-program som visar en löpande scen på skärmen som justerar hastighet och vinkel efter situationen. Kraftfull motorn som når maximala hastigheter på 25 km/h och den justerbara körvinkeln erbjuder utmaningar för alla användare. Extremt robust ram och speciellt konstruerad stötdämpande säkerställer att träningen är säker och skadefri. Dokument Produktmanual (SE) Produktmanual (EN) Produktmanual (FI)

Kolla upp garantin

En viktig sak att kolla upp innan man beställer är hur tillverkarens garantiåtagande ser ut. Det är vanligt att de lämnar garanti som endast är giltig för hemmabruk men inte för kommersiellt bruk. Garantin kan då löpa på vanligtvis 1-3 år.

Det enklaste sättet att kolla upp det är att börja hos återförsäljaren. De brukar ange i produktspecifikationen vad som gäller kring garanti på träningsmaskiner.

Köpa begagnade löpband från gym

Som privatperson kanske ett nytt löpband för gymmiljö är lite väl dyrt. Ett sätt att komma över dessa band är att köpa begagnat löpband från gym som lagt ner eller bytt ut sin park med träningsmaskiner.

Titta på lokala annonssajter, Blocket eller exekutiva auktioner där konkursade träningsgym kanske säljer ut sin utrustning. Om de varit duktiga på att underhålla löpbanden så bör de vara i gott skick även fast de gått många mil.