Begagnat löpband

Löpband är kostsamma att köpa in och då är det lockande att titta på marknaden för begagnat. Vad ska man tänka på när man köper begagnade träningsmaskiner? Det är viktigt att ha en del kunskap om tillverkare, modeller, service och underhåll av löpband. Ju bättre påläst desto bättre köp av begagnat löpband kan man göra.

Ålder på löpbandet

En viktig sak att titta närmare på är åldern på löpbandet. Ju äldre ett löpband är desto större är slitaget normalt sett. Visst, det kan vara någon som har köpt ett löpband som bara använts sparsamt och sedan stått och samlat damm.

Kontrollera vilken årsmodell det är på löpbandet och be om att få se inköpsdatum. Fråga även om det finns nån data över användningen, hur många mil bandet rullat och om de bytt några reservdelar. Valsar, motor och band är det som slits allra mest på löpband. Ett löpband som tillverkades för många år sen och som inte längre ingår i tillverkarens sortiment kan vara svåra att hitta reservdelar till.

Begagnade löpband som säljes online

 • Löpband 750T - Cybex - Begagnat

  Löpband 750T - Cybex - Begagnat
 • Löpband 9-9002 - Star Trac - Begagnat

  Löpband 9-9002 - Star Trac - Begagnat
 • Löpband 530T - Cybex - Begagnad

  Löpband 530T - Cybex - Begagnad
 • Xebex Air Runner Curved (Vm Begagnad), Löpband

  Xebex Air Runner Curved (Vm Begagnad), Löpband
  Tävlingsanvänd på VM - Skickas från vårt lager under vecka 48. Xebex Runner är byggd för att stå på en box eller ett träningscenter med tung användning. Den är tillverkad av en kraftig stålram och tjocka gummilameller som håller i många mil. Med 116 kullager glider bandet smidigt, vilket resulterar lite underhåll och noll förbrukning. Löpkänslan är helt unik och när du fått den rätta känslan kommer du aldrig vilja byta. Du justerar hastigheten själv med ditt eget tempo. Passar extra bra till intervallträning, men självklart även till vanlig löpträning. Displayen byggd för HIIT Träning (High Intensity Interval Training) och håller dig informerad om din tid, hjärtfrekvens, hastighet , avstånd, watt, kalorier, tempo, RPM, med ett antal hjärtfrekvens- och intervallprogram tillgängliga. Konsolen registrerar också historik som total tid, distans, sammanfattning vid träningstopp, totalt antal kalorier, max hastighet mm. Konsolen är kompatibel med en mängd olika smartphone-appar och program, med ett antal hjärtfrekvens- och intervallprogram tillgängliga. • VIKT 143 KG • LÄNGD 180 CM • BREDD 88 CM • HÖJD 152 CM

Vem säljer det löpbandet begagnat?

En annan viktig sak tycker vi är vem det är som är säljare av bandet. En privatperson, ett gym eller en återuppköpare som säljer vidare konditionsutrustning. Det kan vara svårt att kräva att alla privatpersoner har all kunskap om löpband generellt och specifika tekniska aspekter.

Om det är ett gym som säljer använd utrustning bör du kunna ställa högre krav på att få bra information. Träningsutrustning som stått i deras gym är en del av deras verksamhet, så de borde ha bra koll på skicket och användningen. Samma krav bör du ställa på en förmedlare även om den i sin tur förlitat sig en del på källan där de köpte upp utrustningen.

En fördel med att köpa från en förmedlare är att de normalt sett testar löpbandet för att se dess skick. Att en tredje part har kontrollerat delarna, kanske utfört lite service osv. gör att vi som ny köpare/ägare får en något mer opartisk beskrivning.

Hur går försäljningen av det begagnad löpband till?

Det finns i huvudsak två olika förfaranden för hur man brukar sälja begagnade löpband. Det kan vara till ett förutbestämt pris som på Blocket (ev. med prutmån) eller som en auktion. För att du som köpare ska göra en bra deal är det fördelaktigt om du har god kunskap om värdet på begagnade löpband.

Saker att ta hänsyn till vid värdering av ett löpband är:

 • Modell
 • Ålder
 • Slitage
 • Underhåll
 • Tillgång till reservdelar