Coros Apex 2 Pro Kilian Jornet Limited Edition

Ultra- och bergslöparen Kilian Jornet har tillsammans med COROS lanserat en limited edition version av träningsklockan Apex 2 Pro. Vi har tittat närmare på denna klockmodell och går i denna artikel genom vad som är unikt med den.

Kort introduktion om Kilian Jornet

Kilian Jornet är en välkänd profil inom framförallt ultralöpning och bergslöpning. Han har genomfört många av de stora loppen med stor bravur och har många segrar på sitt CV.

Förutom att ha tävlat i ultralöpning och bergslöpning under många år har Kilian också genomfört imponerande löparäventyr som att springa (bestiga) Mount Everest utan syrgas. Han genomförde detta äventyr 2017 och det tog honom 26 timmar från baslägret vid 5100 meters höjd att nå toppen.

Om det är någon som vet hur man tränar löpning och gör det med både glädje och mycket grit så är det Kilian Jornet. Många företag drar i honom för att få nyttja hans kunskaper och namn inom löparvärlden. COROS har till säsongen 2023 släppt en ny version av Apex 2 Pro i en limited edition med Kilian Jornet.

COROS Apex 2 Pro Kilian Jornet Limited Edition

Kilian Jornet Apex 2 Pro Limited Edition COROS

I ett livestreamat videoklipp från COROS Youtubekanal får man veta att det endast har tillverkats 5000 klockor av Apex 2 Pro Kilian Jornet Limited Edition. Med tanke på hur populär Kilian är som inspirationskälla för träning kommer den nog att sälja slut.

Klockan är tillverkad i titanium och saffirglas för att tåla de tuffaste miljöerna. Du som springer mycket i berg och fjäll där vädret kan ändras snabbt vet vikten av att ha tålig utrustning.

Så ser Apex 2 Pro nya klocka ut

Ett till krav har varit att klockans reglage ska vara lätt att använda även med tjocka handskar. Touchskärmar, blöta fingrar eller tjocka vantar vet vi som är ute och springer i ur och skur funkar dåligt. Därför har COROS använt vridbara rattar på sidan av klockan för att kunna växla skärm, mode osv.

GPS-systemet kommunicerar med 5 satellitsystem och får dual-frequency GPS. I mätningar har det visats sig att klockan har 50% högre precision än tidigare och det var redan då bra.

Som en riktig träningsklocka har COROS och Kilian jobbat med att förbättra träningssystemet. Som användare får man massor med feedback på hur man tränar och vad man bör jobba på för att bli en bättre löpare.

En ny generation av optisk pulsmätare finns på klockan som mäter handledspulsen bättre än tidigare och nu även med pulsoximeter (syresättning i blodet). Den optiska tekniken har också lett till en förbättrat mätning av HRV så sammantaget får du som klockbärare bättre status på din hälsa och träningsnivå.

Optiska pulsmätaren på baksidan av Apex 2 Pro

Du kan para ihop klockan med COROS Pod som sätts fast i löparskornas snören. Då får du ännu mer data om din löpning och kan optimera både träning och tävling.

Batteritiden på Apex 2 ligger nu på 45 timmar med full GPS-mottagning men Apex 2 PRO är imponerande med sina 75 timmar!

Kilian Jornet har använt Apex Pro under en tid innan och var redan med den klockan imponerad. I den nya versionen Apex 2 Pro har allt tagits till en ny nivå av precision och han lyfter upp det fina med att få metabolic data med HRV och syresättning som goda tillägg.

Vad kostar Apex Pro 2 Ltd edition?

Det finns flera återförsäljare av den här nya modellen men eftersom det är en Limited Edition så finns risk att den kommer att sälja slut. Ovanför ser du aktuella priser hos nätbutiker som har klockan på lager.

Nyfiken på mer?

Kilian Jornet har en bra hemsida där han publicerar intressant innehåll. Där finns också länkar till hans sociala mediekanaler ifall du vill följa honom.

Livesändningen vid release av den här modellen är på 1 timme och finns uppladdad på Youtube. Där kan du se mer om klockan och höra vad Kilian själv säger om den. Det är värt att titta på det bara för att inspireras av de vackra miljöerna från Norge där Kilian springer uppför bergen med Emelie.