Coros Apex 2 Pro Kilian Jornet Limited Edition

Ultra- och bergslöparen Kilian Jornet har tillsammans med COROS lanserat en limited edition version av träningsklockan Apex 2 Pro. Vi har tittat närmare på denna klockmodell och går i denna artikel genom vad som är unikt med den.

Kort introduktion om Kilian Jornet

Kilian Jornet är en välkänd profil inom framförallt ultralöpning och bergslöpning. Han har genomfört många av de stora loppen med stor bravur och har många segrar på sitt CV.

Förutom att ha tävlat i ultralöpning och bergslöpning under många år har Kilian också genomfört imponerande löparäventyr som att springa (bestiga) Mount Everest utan syrgas. Han genomförde detta äventyr 2017 och det tog honom 26 timmar från baslägret vid 5100 meters höjd att nå toppen.

Om det är någon som vet hur man tränar löpning och gör det med både glädje och mycket grit så är det Kilian Jornet. Många företag drar i honom för att få nyttja hans kunskaper och namn inom löparvärlden. COROS har till säsongen 2023 släppt en ny version av Apex 2 Pro i en limited edition med Kilian Jornet.

COROS Apex 2 Pro Kilian Jornet Limited Edition

Kilian Jornet Apex 2 Pro Limited Edition COROS

I ett livestreamat videoklipp från COROS Youtubekanal får man veta att det endast har tillverkats 5000 klockor av Apex 2 Pro Kilian Jornet Limited Edition. Med tanke på hur populär Kilian är som inspirationskälla för träning kommer den nog att sälja slut.

Klockan är tillverkad i titanium och saffirglas för att tåla de tuffaste miljöerna. Du som springer mycket i berg och fjäll där vädret kan ändras snabbt vet vikten av att ha tålig utrustning.

Så ser Apex 2 Pro nya klocka ut

Ett till krav har varit att klockans reglage ska vara lätt att använda även med tjocka handskar. Touchskärmar, blöta fingrar eller tjocka vantar vet vi som är ute och springer i ur och skur funkar dåligt. Därför har COROS använt vridbara rattar på sidan av klockan för att kunna växla skärm, mode osv.

GPS-systemet kommunicerar med 5 satellitsystem och får dual-frequency GPS. I mätningar har det visats sig att klockan har 50% högre precision än tidigare och det var redan då bra.

Som en riktig träningsklocka har COROS och Kilian jobbat med att förbättra träningssystemet. Som användare får man massor med feedback på hur man tränar och vad man bör jobba på för att bli en bättre löpare.

En ny generation av optisk pulsmätare finns på klockan som mäter handledspulsen bättre än tidigare och nu även med pulsoximeter (syresättning i blodet). Den optiska tekniken har också lett till en förbättrat mätning av HRV så sammantaget får du som klockbärare bättre status på din hälsa och träningsnivå.

Optiska pulsmätaren på baksidan av Apex 2 Pro

Du kan para ihop klockan med COROS Pod som sätts fast i löparskornas snören. Då får du ännu mer data om din löpning och kan optimera både träning och tävling.

Batteritiden på Apex 2 ligger nu på 45 timmar med full GPS-mottagning men Apex 2 PRO är imponerande med sina 75 timmar!

Kilian Jornet har använt Apex Pro under en tid innan och var redan med den klockan imponerad. I den nya versionen Apex 2 Pro har allt tagits till en ny nivå av precision och han lyfter upp det fina med att få metabolic data med HRV och syresättning som goda tillägg.

Vad kostar Apex Pro 2 Ltd edition?

  • Apex 2 Pro GPS Kilian Jornet Edition

    Apex 2 Pro GPS Kilian Jornet Edition
    *Batteritid 30 dagars regelbunden användning / 75 h batteritid med full GPS *1,3" skärm *Globala offlinekartor *Precis pulssensor *Stöd för GNSS *Stöd för träningsplaner och -pass *Två armband ingår, ett i silikon och ett i nylonDesignad för att hållaSkärm av safirglas och ram av titanlegering som skyddar elektroniken från vatten och smuts. Den slitstarka designen gör även klockan temperaturbeständig, den fungerar från -20 °C till 50 °C – så att du kan träna i alla klimat. 5 ATM vattentäthet gör att klockan klarar alla väder, och därtill även tryck ner till 50 meters djup. Gå aldrig vilse igenLadda fullt batteri på bara 2 timmar och använd full GPS i 45 minuter. Med förstklassiga navigeringsfunktioner vet du alltid var du befinner dig. All-Satellite GNSS-chippet tar emot signaler från fem stora satellitsystem och med dubbla frekvenser kan du navigera de mest utmanade platserna. Enkel användningDet är enkelt att zooma på kartan med det stora digitala vredet, och på pekskärmen förflyttar du kartan – även med handskarna på. Din nya träningspartnerCOROS EvoLab sportvetenskapssystem hjälper dig nå nya nivåer i din träning. Klockan mäter din puls väldigt exakt med ett 5-LED-system med 4 fotodetektorer i en anpassad layout. Med Apex 2 Premium får du tillgång till träningsinsikter i världsklass!Mät din återhämtningNär du vilar och sover bra kan du träna bättre. Med Apex 2 Premium kan du mäta din sömnkvalitet. Håll koll på djup-, lätt- och REM-sömnen i din sömncykel. Om du vandrar eller tränar på höjd kan du aktivera höjdläge och kontrollera din syrenivå i blodet (SpO2). .
  • COROS APEX 2 PRO Kilian Jornet Edition

    COROS APEX 2 PRO Kilian Jornet Edition

Det finns flera återförsäljare av den här nya modellen men eftersom det är en Limited Edition så finns risk att den kommer att sälja slut. Ovanför ser du aktuella priser hos nätbutiker som har klockan på lager.

Nyfiken på mer?

Kilian Jornet har en bra hemsida där han publicerar intressant innehåll. Där finns också länkar till hans sociala mediekanaler ifall du vill följa honom.

Livesändningen vid release av den här modellen är på 1 timme och finns uppladdad på Youtube. Där kan du se mer om klockan och höra vad Kilian själv säger om den. Det är värt att titta på det bara för att inspireras av de vackra miljöerna från Norge där Kilian springer uppför bergen med Emelie.