Ankelskydd & Fotledsskydd

När man behöver mer stöd till fotleden som exempelvis efter en stukning, kan man prova fotledsskydd (ankelskydd). Det finns olika grader av stöd med enklare fotledsstöd (bandage) till stabiliserade fotledsortos. Om du besväras av smärta i dina fotleder kan något av följande idrottsskydd avhjälpa. Rådgör med läkare eller sjukgymnast vad som är bäst för dig.

Populärt inom ankelskydd & fotledsskydd

 • Fotledsstöd

  Fotledsstöd
  Två bekväma fotledsstöd Ett par skonsamma ankelskydd som stabiliserar dina anklar. Fotledsskydden ger förutom stabilitet även värme och ökar blodflödet genom foten. Lämpliga för skador på så&hellip:
 • Fotledsskydd

  Fotledsskydd
  Fotledsskydd (2st) med kompressionEtt par stödjande fotledsskydd med kompression som ökar blodcirkulationen och ger stabilitet åt fotleden. Skyddet ger ett fantastiskt stöd både som förebyggande&hellip:
 • Fotledsstöd active

  Fotledsstöd active
  Fotledsstöd active (2st)Ett par ankelstöd för sport och idrott som ger ultimat stöd för ankel och fotled. Ankelstöden används i förebyggande syfte och vid rehabilitering efter skada av ankel,&hellip:
 • Stabilt fotledsskydd

  Stabilt fotledsskydd
  Stabiliserande fotledsskydd (2st)Ett par stabiliserande fotledsskydd som fixerar din ankel i rätt position när du behöver stöd till fotleden. Används med fördel vid exempelvis stukade fotleder eller&hellip:

Fler tips på ankelskydd & fotledsskydd

 • Mabs Universal Fotledsbandage 1 st

  Mabs Universal Fotledsbandage 1 st
  Mabs Elastiskt fotledsbandage universal avlastar fotleden och ger stöd och en lätt kompression. Bandaget är elastiskt och är effektivt att använda vid inflammation, ledförslitning och stukning. Använd bandaget direkt efter skadan för att minska svullnad och ge stöd. Omkretsmåttet tas runt fotleden i höjd med fotknölarna och är 18-25 cm.
 • Bauerfeind MalleoLoc L fotledsskydd PROVEXEMPLAR - Sida: höger - Titan

  Bauerfeind MalleoLoc L fotledsskydd PROVEXEMPLAR - Sida: höger - Titan
 • VoltActive Fotledsstöd Vänster XL 1 st

  VoltActive Fotledsstöd Vänster XL 1 st
  VoltActive fotledsstöd lindrar smärta i vristen, minskar svullnad och stödjer ledmobilitet. Med hjälp av 3D-flat stickningsteknik och en Technogel Pad, har VoltActives fotledsstöd en anatomisk passform som både skyddar och supporterar vristen.VoltActives medicintekniska stödprodukter är läkemedelsfria och innehåller inte neoprene eller latex.Behöver du en produkt som både lindrar din smärta i vristen och kan möjliggöra en aktiv återhämtning? Köp VoltActive fotledsstöd.Storlek XL = 25-27 cm runt vristen.
 • DonJoy MalleoForce Fotledsstöd

  DonJoy MalleoForce Fotledsstöd
 • Fotledsskydd - QD Ankle Support 3mm Svart

  Fotledsskydd - QD Ankle Support 3mm Svart
  Fotledsskydd - QD Ankle Support 3mm SvartQD Ankle Support 3mm från Rehband är ett flexibelt och mjukt fotledsskydd som lindrar smärta och stabiliserar fotledsområdet. Produkten klassificeras som&hellip:
 • Fotledsortos - Mueller Lite

  Fotledsortos - Mueller Lite
  Fotledsortos som används för att stabilisera fotleden, skyddar svaga eller skadade vrister. Skyddet väger lite och tar igen plats i skon samtidigt som den inte är skrymmande runt vristen. Rekommenderas&hellip:
 • Bauerfeind MalleoTrain S fotledsstöd

  Bauerfeind MalleoTrain S fotledsstöd
 • Fotledsbandage - Levamed

  Fotledsbandage - Levamed
  Fotledsbandaget Levamed ger kompression och stöd åt svullna, ömmande fötter samt vid fotledsinstabilitet. Resåren är stickad av erkänd medi-kvalité och håller kompressionsklass 2. Silikonpelotter&hellip:
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, XS

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, XS
 • Bauerfeind MalleoTrain fotledsstöd

  Bauerfeind MalleoTrain fotledsstöd
 • VoltActive Fotledsstöd Vänster L 1 st

  VoltActive Fotledsstöd Vänster L 1 st
  VoltActive fotledsstöd lindrar smärta i vristen, minskar svullnad och stödjer ledmobilitet. Med hjälp av 3D-flat stickningsteknik och en Technogel Pad, har VoltActives fotledsstöd en anatomisk passform som både skyddar och supporterar vristen.VoltActives medicintekniska stödprodukter är läkemedelsfria och innehåller inte neoprene eller latex.Behöver du en produkt som både lindrar din smärta i vristen och kan möjliggöra en aktiv återhämtning? Köp VoltActive fotledsstöd.Storlek L = 23-25 cm.
 • Bauerfeind MalleoLoc fotledsskydd - PROVEXEMPLAR - Storlek 1 - Sida: höger - Titan

  Bauerfeind MalleoLoc fotledsskydd - PROVEXEMPLAR - Storlek 1 - Sida: höger - Titan
 • Fotledsortos - Axiom Ankle

  Fotledsortos - Axiom Ankle
  Fotledsortos Axiom Ankle används för att stabilisera fotleden genom sina bilaterala ledade byglar. Baksidan kan justeras och individanpassas efter patientens ben. Stumma cirkulära band öppnas och stängs&hellip:
 • Bort Sport TaloStabil Sport Fotledsskydd X-Large 1 st

  Bort Sport TaloStabil Sport Fotledsskydd X-Large 1 st
  Fotledsskydd som ger stöd och kompression. Skyddet används vid stukningar och fotledssmärta och är speciellt framtaget för idrottsaktiviteter. Två insydda silikonpelotter masserar vristen vid rörelse för att förbättra och påskynda blodgenomströmningen.Skyddet är tillverkat i SOFTflex 3D, ett stickat material med sammetslen yta och struktur för bättre elasticitet och bärkomfort, minskad svullnad samt ökad muskelkontroll.Storlek X-Large, omkrets runt vristen: 25-27 cmFärg: svart/grön
 • Fotledsskydd - Wraptor Speed Lace

  Fotledsskydd - Wraptor Speed Lace
  Fotledsskydd Wraptor Ankle är en tunn, smidig och mycket stabil fotledsortos. Med Speed-Lace snörning appliceras fotledsskyddet snabbt och effektivt och med bilaterala dragband justeras den laterala&hellip:
 • Fotledsskydd - McDavid 433

  Fotledsskydd - McDavid 433
  McDavid fotledsskydd stabiliserar fotleden mycket effektivt. Fotbandaget är gjort av en tunn strumpa, smidig och luftig. De bilaterala banden spänns individuellt och ger lateral och medial stabilisering.&hellip:
 • Bauerfeind MalleoTrain fotledsstöd

  Bauerfeind MalleoTrain fotledsstöd
 • Futuro Wrap Around Fotledsstöd L 1 st

  Futuro Wrap Around Fotledsstöd L 1 st
  Futuro Fotledsstöd används för att stötta fotleden i samband med vrickningar, kronisk instabilitet eller överansträngningar. Fotledsstödet är enkel att använda och passar lika bra på höger som vänster fot. Med hjälp av kompression avlastas fotleden och nya skador kan förebyggas. Du anpassar stödet för perfekt passform med hjälp av justerbara remmar. Det tunna materialet släpper igenom fukt och passar utan problem i skon.Storlek Large passar dig med vristomkrets 22,9-25,4 cm.
 • Bauerfeind MalleoTrain fotledsstöd

  Bauerfeind MalleoTrain fotledsstöd
 • Bauerfeind MalleoTrain Plus Fotledsstöd

  Bauerfeind MalleoTrain Plus Fotledsstöd
 • Jingba fotledsstöd Sport

  Jingba fotledsstöd Sport
 • Futuro Wrap Around Fotledsstöd S 1 st

  Futuro Wrap Around Fotledsstöd S 1 st
  Futuro Fotledsstöd används för att stötta fotleden i samband med vrickningar, kronisk instabilitet eller överansträngningar. Fotledsstödet är enkel att använda och passar lika bra på höger som vänster fot.Med hjälp av kompression avlastas fotleden och nya skador kan förebyggas. Du anpassar stödet för perfekt passform med hjälp av justerbara remmar. Det tunna materialet släpper igenom fukt och passar utan problem i skon.Storlek Small passar dig med vristomkrets 17,8-20,3 cm.
 • Futuro Performance Fotledsstöd 1 st

  Futuro Performance Fotledsstöd 1 st
  Låt inte stukningar eller överansträngningar i fotleden hålla dig tillbaka! Med Futuro Fotledsstöd Sport stabiliserar du fotleden och kan utföra fysiska aktiviteter utan smärta. Du använder det enkelt och reglerar stödet med hjälp av elastiska band.Det smidiga stödet är tillräckligt tunt för att passa i din vanliga sko och har ett material som släpper igenom fukt och motverkar dålig doft. Fotledsstödet kan användas på både höger och vänster fot.Justerbar storlek: 20,3 - 25,4 cm.
 • VoltActive Fotledsstöd Höger M 1 st

  VoltActive Fotledsstöd Höger M 1 st
  VoltActive fotledsstöd lindrar smärta i vristen, minskar svullnad och stödjer ledmobilitet. Med hjälp av 3D-flat stickningsteknik och en Technogel Pad, har VoltActives fotledsstöd en anatomisk passform som både skyddar och supporterar vristen.VoltActives medicintekniska stödprodukter är läkemedelsfria och innehåller inte neoprene eller latex.Behöver du en produkt som både lindrar din smärta i vristen och kan möjliggöra en aktiv återhämtning? Köp VoltActive fotledsstöd.Storlek M = 21-23 cm runt vristen.
 • VoltActive Fotledsstöd Höger S 1 st

  VoltActive Fotledsstöd Höger S 1 st
  VoltActive fotledsstöd lindrar smärta i vristen, minskar svullnad och stödjer ledmobilitet. Med hjälp av 3D-flat stickningsteknik och en Technogel Pad, har VoltActives fotledsstöd en anatomisk passform som både skyddar och supporterar vristen.VoltActives medicintekniska stödprodukter är läkemedelsfria och innehåller inte neoprene eller latex.Behöver du en produkt som både lindrar din smärta i vristen och kan möjliggöra en aktiv återhämtning? Köp VoltActive fotledsstöd.Storlek S = 19-21 cm runt vristen.
 • DonJoy MalleoForce Plus Fotledsstöd

  DonJoy MalleoForce Plus Fotledsstöd
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
 • Jingba fotledsskydd Sport med kompression

  Jingba fotledsskydd Sport med kompression
 • VoltActive Fotledsstöd Vänster S 1 st

  VoltActive Fotledsstöd Vänster S 1 st
  VoltActive fotledsstöd lindrar smärta i vristen, minskar svullnad och stödjer ledmobilitet. Med hjälp av 3D-flat stickningsteknik och en Technogel Pad, har VoltActives fotledsstöd en anatomisk passform som både skyddar och supporterar vristen.VoltActives medicintekniska stödprodukter är läkemedelsfria och innehåller inte neoprene eller latex.Behöver du en produkt som både lindrar din smärta i vristen och kan möjliggöra en aktiv återhämtning? Köp VoltActive fotledsstöd.Storlek S = 19-21 cm runt vristen.
 • Bauerfeind MalleoTrain S fotledsstöd - PROVEXEMPLAR - Storlek 4 - Sida: höger - Svart

  Bauerfeind MalleoTrain S fotledsstöd - PROVEXEMPLAR - Storlek 4 - Sida: höger - Svart
 • Bauerfeind AirLoc® fotledsskydd

  Bauerfeind AirLoc® fotledsskydd
 • Rehband Basic Ankle Support M

  Rehband Basic Ankle Support M
 • Fotledsstöd sport

  Fotledsstöd sport
  Fotledsstöd sport (2st)Ett par ankelstöd för sport och idrott som ger ultimat stöd för ankel och fotled. Ankelstöden används i förebyggande syfte och vid rehabilitering efter skada av ankel, fotled&hellip:
 • Bauerfeind MalleoLoc L3 Fotledsskydd

  Bauerfeind MalleoLoc L3 Fotledsskydd
 • Rehband Basic Ankle Support XL

  Rehband Basic Ankle Support XL
 • Futuro Wrap Around Fotledsstöd M 1 st

  Futuro Wrap Around Fotledsstöd M 1 st
  Futuro Fotledsstöd används för att stötta fotleden i samband med vrickningar, kronisk instabilitet eller överansträngningar. Fotledsstödet är enkel att använda och passar lika bra på höger som vänster fot.Med hjälp av kompression avlastas fotleden och nya skador kan förebyggas. Du anpassar stödet för perfekt passform med hjälp av justerbara remmar. Det tunna materialet släpper igenom fukt och passar utan problem i skon.Storlek Medium passar dig med vristomkrets 20,3-22,9 cm.
 • Fotledsbandage - medi Elastic 501

  Fotledsbandage - medi Elastic 501
  Ett tunt och smidigt fotledsbandage för stöd av svullna, ömmande och lätt instabila fotleder. Resåren är stickad av erkänd medi-kvalité och håller kompressionsklass 2. Ytterpartiet vid vrist och&hellip:
 • VoltActive Fotledsstöd Vänster M 1 st

  VoltActive Fotledsstöd Vänster M 1 st
  VoltActive fotledsstöd lindrar smärta i vristen, minskar svullnad och stödjer ledmobilitet. Med hjälp av 3D-flat stickningsteknik och en Technogel Pad, har VoltActives fotledsstöd en anatomisk passform som både skyddar och supporterar vristen.VoltActives medicintekniska stödprodukter är läkemedelsfria och innehåller inte neoprene eller latex.Behöver du en produkt som både lindrar din smärta i vristen och kan möjliggöra en aktiv återhämtning? Köp VoltActive fotledsstöd.Storlek M = 21-23 cm runt vristen.
 • Fixerande fotledsstöd

  Fixerande fotledsstöd
  Fixerande fotledsstöd för stukad fotEtt fotledsstöd som fixerar din fotled i rätt läge när du har stukat foten. Fotledsstödet kan även användas av dig som lider av hälsporre för att lindra&hellip:
 • VoltActive Fotledsstöd Höger L 1 st

  VoltActive Fotledsstöd Höger L 1 st
  VoltActive fotledsstöd lindrar smärta i vristen, minskar svullnad och stödjer ledmobilitet. Med hjälp av 3D-flat stickningsteknik och en Technogel Pad, har VoltActives fotledsstöd en anatomisk passform som både skyddar och supporterar vristen.VoltActives medicintekniska stödprodukter är läkemedelsfria och innehåller inte neoprene eller latex.Behöver du en produkt som både lindrar din smärta i vristen och kan möjliggöra en aktiv återhämtning? Köp VoltActive fotledsstöd.Storlek L = 23-25 cm.
 • Rehband Basic Ankle Support S

  Rehband Basic Ankle Support S

Stabilisera stukning med fotledsskydd

I fotleden finns ledband som kan utsättas för kraftig påverkan och antingen brista delvis eller helt gå av. I dagligt tal brukar vi kalla det för stukning.

Grad 1: Fotledsbandage

Nästan alla stukningar sker på utsidan av foten. Fotledsstukningar kan delas in i olika grader på en skala från 1 till 3 där 1 är en lätt stukad fot (vrickning). Viss ömhet upplevs men sällan behövs stabiliserande skydd. Det kan upplevas skönt med något bandage som ger visst stöd.

Grad 2: Fotledsskydd

Grad 2 är mer omfattande och ger nedsatt stabilitet i fotleden. Då uppstår tydlig svullnad och smärta över ledbandsskadan. Rehab och stödjande fotledsskydd behövs för att komma tillbaka.

Grad 3: Fotledsortos

Den svåraste graden av fotledsstukning är grad 3. Då har en omfattande skada uppstått och inte sällan har ledbandet gått helt av. Missfärgning är vanligt och stabiliteten i fotleden är kraftigt försämrad. Fotledsortos som stabiliserar kan behövas under rehabfasen.

Ett fotledsstöd är enklare att ta på sig än att behöva tejpa sin stukade fot varje gång man ska köra rehab eller träna.