Ankelskydd & Fotledsskydd

När man behöver mer stöd till fotleden som exempelvis efter en stukning, kan man prova fotledsskydd (ankelskydd). Det finns olika grader av stöd med enklare fotledsstöd (bandage) till stabiliserade fotledsortos. Om du besväras av smärta i dina fotleder kan något av följande idrottsskydd avhjälpa. Rådgör med läkare eller sjukgymnast vad som är bäst för dig.

Populärt inom ankelskydd & fotledsskydd

 • Fotledsstöd

  Fotledsstöd
  Två bekväma fotledsstöd Ett par skonsamma ankelskydd som stabiliserar dina anklar. Fotledsskydden ger förutom stabilitet även värme och ökar blodflödet genom foten. Lämpliga för skador på så&hellip:
 • Fotledsskydd

  Fotledsskydd
  Fotledsskydd (2st) med kompressionEtt par stödjande fotledsskydd med kompression som ökar blodcirkulationen och ger stabilitet åt fotleden. Skyddet ger ett fantastiskt stöd både som förebyggande&hellip:
 • Fotledsstöd active

  Fotledsstöd active
  Fotledsstöd active (2st)Ett par ankelstöd för sport och idrott som ger ultimat stöd för ankel och fotled. Ankelstöden används i förebyggande syfte och vid rehabilitering efter skada av ankel,&hellip:
 • Stabilt fotledsskydd

  Stabilt fotledsskydd
  Stabiliserande fotledsskydd (2st)Ett par stabiliserande fotledsskydd som fixerar din ankel i rätt position när du behöver stöd till fotleden. Används med fördel vid exempelvis stukade fotleder eller&hellip:

Fler tips på ankelskydd & fotledsskydd

 • Fotledsskydd - McDavid 433

  Fotledsskydd - McDavid 433
  McDavid fotledsskydd stabiliserar fotleden mycket effektivt. Fotbandaget är gjort av en tunn strumpa, smidig och luftig. De bilaterala banden spänns individuellt och ger lateral och medial stabilisering.&hellip:
 • Fixerande fotledsstöd

  Fixerande fotledsstöd
  Fixerande fotledsstöd för stukad fotEtt fotledsstöd som fixerar din fotled i rätt läge när du har stukat foten. Fotledsstödet kan även användas av dig som lider av hälsporre för att lindra&hellip:
 • Fotledsbandage - Levamed

  Fotledsbandage - Levamed
  Fotledsbandaget Levamed ger kompression och stöd åt svullna, ömmande och lätt instabila fotleder. Resåren är stickad av erkänd medi-kvalité och håller kompressionsklass 2. Silikonpelotter vid&hellip:
 • Fotledsskydd - QD Ankle Support 3mm Svart

  Fotledsskydd - QD Ankle Support 3mm Svart
  Fotledsskydd - QD Ankle Support 3mm SvartQD Ankle Support 3mm från Rehband är ett flexibelt och mjukt fotledsskydd som lindrar smärta och stabiliserar fotledsområdet. Produkten klassificeras som&hellip:
 • Bauerfeind MalleoTrain Aktivortos Fotstöd

  Bauerfeind MalleoTrain Aktivortos Fotstöd
  MalleoTrain, en högelastiskt aktivortos från Bauerfeind för muskulär stabilisering av fotleden. Passande för användning vid postoperativa posttraumatiska irritationer (t ex. efter stukning/distortion), ledutgjutningar och svullnader vid artros och artrit, tendomyopati och svaga ledband. Ortosen är tillverkad i ett högelastiskt, andningsaktivt och anatomiskt formstickat material som ger effektiv kompression och hög bärkomfort. Den stickade delen är extra töjbar, luftgenomsläpplig och fuktavstötande. Aktivstödet hålls säkert på plats tack vare den anatomiska formstickningen samt har kompressionsreducerande kantzoner som gör att ortosen inte stasar.  Aktivortoser och fotledsstöd idealiska för dig som vill hålla dig aktiv och smärtfri. Fotstöden ger förbättrad stabilitet i fotleden och ger dig mer säkerhet och stöd vid exempelvis vid försvagade ledband. Verkningssätt Ortosen har två viskoelastiska pelotter som löper längs den inre och yttre malleolen, som medför en omfördelning av ortosens kompression från malleolerna till den omgivande mjukdelsvävnaden. Kompressionen påskyndar resorptionen av ödem, utgjutningar och hematom. Vid rörelse uppstår även en intermittent kompression som förbättrar genomblödningen i ledkapslar och senskidor. Inflytandet på sensomotoriken stödjer den aktiva stabiliseringen av fotleden. Ortoser eller aktivitetsstöd är stabiliserade, avlastande stödförband och skydd som är passande för dig som har besvär med exempelvis instabilitet, ledbandsskador, stukning eller behöver stabilisera fotleden. Bauerfeind erbjuder medicintekniska skoinlägg, sulor och ortoser som är utvecklade för att hjälpa människor att återfå rörlighet samt öka förutsättningarna för god hälsa. Med Bauerfiends produkter kan du lindra besvär med ryggrad, knä och höftled som är statiskt betingande. Bauerfeind syfte är att skapa medicintekniska produkter som kan hjälpa människor att återfå sin rörlighet och därmed öka förutsättningarna för en god hälsa. 
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
  A60 - 60 graders stabilisering. Skyddar mot vrickning och stukning.
 • Fotledsstöd sport

  Fotledsstöd sport
  Fotledsstöd sport (2st)Ett par ankelstöd för sport och idrott som ger ultimat stöd för ankel och fotled. Ankelstöden används i förebyggande syfte och vid rehabilitering efter skada av ankel, fotled&hellip:
 • Fotledsortos - Axiom Ankle

  Fotledsortos - Axiom Ankle
  Fotledsortos Axiom Ankle används för att stabilisera fotleden genom sina bilaterala ledade byglar. Baksidan kan justeras och individanpassas efter patientens ben. Stumma cirkulära band öppnas och stängs&hellip:
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, XS

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, XS
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
  A60 - 60 graders stabilisering. Skyddar mot vrickning och stukning.
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, XL

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, XL
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Bauerfeind MalleoTrain S Open Heel Natural Fotstöd

  Bauerfeind MalleoTrain S Open Heel Natural Fotstöd
  Aktivstöd från Bauerfeind, för bättre golvkontakt och större säkerhet i fotleden. Ger ökad stabilitet för fotleden under rörelse samt bättre grepp vid exempelvis golvsporter och gymnastik. Efter en operation, vid lätta skador eller vid långvarig överbelastning är ledbandsstrukturerna i foten försvagade och behöver ökad stabilitet. MalleoTrain S Open Heel styr foten med sitt 3-stegs remsystem och skyddar mot vrickningar i sidled samt ger en känsla av säkerhet. Den öppna häldelen förbättrar golvkontakten vid barfotasporter såsom gymnastik, dans eller kampsporter. Aktivortoser och fotledsstöd idealiska för dig som vill hålla dig aktiv och smärtfri. Fotstöden ger förbättrad stabilitet i fotleden och ger dig mer säkerhet och stöd vid exempelvis vid försvagade ledband. Andningsaktivt aktivmaterial ger en hög bärkomfort. Storlek & ankelomfång : 1 - 17-19 cm 2 - 19-21 cm 3 - 21-23 cm 4 - 23-25 cm 5 - 25-27 cm Färg : Natural En förpackning innehåller ett aktivstöd. Välj mellan höger och vänster. Bauerfeind erbjuder medicintekniska skoinlägg, sulor och ortoser som är utvecklade för att hjälpa människor att återfå rörlighet samt öka förutsättningarna för god hälsa. Med Bauerfiends produkter kan du lindra besvär med ryggrad, knä och höftled som är statiskt betingande. 
 • Fotledsskydd - Lace Up Ankle

  Fotledsskydd - Lace Up Ankle
  Fotledsskydd Lace Up Ankle används för att stabilisera fotleden vid instabilitet och i förebyggande syfte för att förhindra stukningar. Den tunna oelastiska nylonstrumpan är smidig och tight runt&hellip:
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, L

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, L
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, S

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, S
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Bauerfeind MalleoTrain S Fotledsstöd

  Bauerfeind MalleoTrain S Fotledsstöd
  MalleoTrain S, ett aktivt fotledsstöd från Bauerfeind som har samma egenskaper som ett funktionsbandage, för förbättrad fotledsstabilitet och säkerhet under fysisk aktivitet. Ett effektivt alternativ till tejpning. För användning vid bland annat ledbandsinstabilitet, postoperativ rehabilitering, lindriga sträckningar samt supinationsprofylax, främst under idrottsutövande. Egenskaper & verkningsätt Stickat och extra töjbart material som andas och leder bort fukt för effektiv kompression och utmärkt brukarkomfort. Semistyvt remsystem (lindas i ett vertikalt åtta-mönster) som stabiliserar fotleden på supinations- och pronationsnivå. Remsystemet kan även anpassas individuellt - lätt att dra åt, vilket förhöjer perceptionen på varje rörelsenivå utan att hindra det fysiologiska rörelseomfånget. Stödets inflytande på sensormotoriken stödjer den aktiva stabiliseringen av fotleden. Mät omkretsen på din fotled för att ta reda på vilken storlek du behöver. Stödet finns för både höger och vänster fot - välj i rullisten ovan. Aktivortoser och fotledsstöd idealiska för dig som vill hålla dig aktiv och smärtfri. Fotstöden ger förbättrad stabilitet i fotleden och ger dig mer säkerhet och stöd vid exempelvis vid försvagade ledband. Ortoser eller aktivitetsstöd är stabiliserade, avlastande stödförband och skydd som är passande för dig som har besvär med exempelvis instabilitet, ledbandsskador, stukning eller behöver stabilisera fotleden. Bauerfeind erbjuder medicintekniska skoinlägg, sulor och ortoser som är utvecklade för att hjälpa människor att återfå rörlighet samt öka förutsättningarna för god hälsa. Med Bauerfiends produkter kan du lindra besvär med ryggrad, knä och höftled som är statiskt betingande. Bauerfeind syfte är att skapa medicintekniska produkter som kan hjälpa människor att återfå sin rörlighet och därmed öka förutsättningarna för en god hälsa. 
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, XS

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, XS
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Fotledsortos - Mueller Lite

  Fotledsortos - Mueller Lite
  Fotledsortos som används för att stabilisera fotleden, skyddar svaga eller skadade vrister. Skyddet väger lite och tar igen plats i skon samtidigt som den inte är skrymmande runt vristen. Rekommenderas&hellip:
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
  A60 - 60 graders stabilisering. Skyddar mot vrickning och stukning.
 • Fotledsbandage - medi Elastic 501

  Fotledsbandage - medi Elastic 501
  Ett tunt och smidigt fotledsbandage för stöd av svullna, ömmande och lätt instabila fotleder. Resåren är stickad av erkänd medi-kvalité och håller kompressionsklass 2. Ytterpartiet vid vrist och&hellip:
 • Fotledsbandage - Levamed active

  Fotledsbandage - Levamed active
  Fotledsbandaget Levamed active ger kompression och stöd åt svullna, ömmande och lätt instabila fotleder. Resåren är stickad av erkänd medi-kvalité och håller kompressionsklass 2. Extraband som&hellip:
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
  A60 - 60 graders stabilisering. Skyddar mot vrickning och stukning.
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, M

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, M
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
  A60 - 60 graders stabilisering. Skyddar mot vrickning och stukning.
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, XL

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, XL
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, M

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, M
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd

  Aircast AirSport+ fotledsstöd
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Fotledsskydd - Wraptor Speed Lace

  Fotledsskydd - Wraptor Speed Lace
  Fotledsskydd Wraptor Ankle är en tunn, smidig och mycket stabil fotledsortos. Med Speed-Lace snörning appliceras fotledsskyddet snabbt och effektivt och med bilaterala dragband justeras den laterala&hellip:
 • Fotledsbandage Elastiskt

  Fotledsbandage Elastiskt
  Ett enkelt och effektivt fotledsbandage som ger ett bra och stabilt stöd för fotleden. Fotledsbandaget är tillverkad av ett nätkompressionsmaterial som tillsammans med kryssbanden ger en effektiv stabilisering och kompression över fotleden. Fotstödet är designat för att behandla besvär och smärta i samband med fotledsstukningar med både svullnad och instabilitet. Fotstödet kan underlätta vid rehabilitering och återgång till fysisk aktivitet. Stödet kan användas både till vardags och fysisk aktivitet. Tack vare bandets konstruktion så fungerar fotledsstödet i de flesta skor och passar även bra i skor med lite plats. Fotledsstödet finns i fem storlekar och baseras på skostorlek samt ankelmått:  X-Small motsvarar skostorlek: 35-37 Ankelmått: 18-20 Small motsvarar skostorlek: 37  39 Ankelmått: 20-22 Medium motsvarar skostorlek: 40 43  Ankelmått: 22-24 Large motsvarar skostorlek: 44 46 Ankelmått: 24-26 X-Large motsvarar skostorlek: 46-  Ankelmått: 26-28 Mediroyal erbjuder produkter för att hjälpa dig med rehabilitering och att snabbare komma tillbaks efter en skada. Deras sortiment består utav ortopediska produkter som ger stöd till hela kroppen och alla produkter utvecklas med ambitionen att hjälpa dig att komma tillbaks efter skada eller sjukdom. 
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
  A60 - 60 graders stabilisering. Skyddar mot vrickning och stukning.
 • Tulis Cheetah Hälskydd

  Tulis Cheetah Hälskydd
  Tulis Cheetah Hälskydd är ett hälskydd som passar dig som har besvär med hälsporre eller hälsmärta. Men hälkoppen passar även dig som har problem med Akillestendinit eller Severs skada. Men kan även användas för att lindra besvär i samband med Haglunds häl.  Hälskyddet är specifikt skapat för att ge optimal stötdämpning till hälen. Allt tack vare dess unika våffelmönster som hälkoppen är formad i. Det gör att hälkoppen ger optimal stötdämpning och stöttar hälen mot stötar och obehag. Vilket gör att hälkoppen bidrar till direkt smärtlindring. Hälskyddets unika sammansättning gör att det skyddar och stödjer hälkudden och samtidigt bidrar till en bättre stötdämpning. Hälskyddets hälkopp ger direkt lindring av hälsmärta, då det effektivt lindrar stötar som drabbar den ömmande och smärtande hälen vid kraftiga häl-isättningar. Hälskyddet fungerar även som ett fotledsstöd, som ger extra trygghet och komfort. Hälskyddet har blivit populärt hos idrottare, dansare och hos gymnaster. Allt tack vare att tårna får samma frihet som om man vore barfota men stötdämpning och komfort för hälen och foten. Hälskyddet kan även användas i alla sorters av skor för att förbättra stötdämpningen Tulis Cheetah innehåller ett hälskydd med hälkopp. Storleksguide: Storleken baseras främst på din skostorlek X-Small                          34-36 Small                                  36-37 Medium                      38-39 Large                                  40-43 X-Large                          Från skostorlek 44 Smärta, värk eller ömhet under hälen är ett vanligt besvär. Minst två procent av befolkningen lider dagligen av hälsporre, och det finns många anledningar till att man kan uppleva smärta i hälen. Men hälsporre tillhör den vanligaste orsakerna till smärta i hälen, även om smärtan avtar när du har gått en stund kan smärtan påverka en negativt i vardagen. Därför är det viktigt att du själv behandlar och försöker lindra din smärta. 
 • Fotledsstöd Elastiskt Åttabandage

  Fotledsstöd Elastiskt Åttabandage
  Ett smidigt och elastiskt åttaband som ger effektiv stabilisering av fotleden. Stödet ger dig stabilitet och mer säkerhet vid exempelvis försvagade eller skadade ledband. Fotledsstödet lindas runt foten i ett åttamönster för att smidigt och enkelt kunna ge extra stöd och stabilitet. Stödet kan lindas på olika för att ge en individuell anpassning. Det gör även att stödet formas och anpassas efter din fotled, vilket ger optimal komfort och stöd. Stödet är tillverkat i slitstark mikrofiber, som har elastiska egenskaper ochg ger hög komfort och stabilitet. Fotstödet kan underlätta vid rehabilitering och återgång till fysisk aktivitet. Stödet kan användas hela dagen, både till vardags och fysisk aktivitet. Tack vare bandets konstruktion så fungerar fotledsstödet i de flesta skor. Fotledsstödet finns i tre storlekar och baseras på skostorlek: Small motsvarar skostorlek: 34  38 Medium motsvarar skostorlek: 39 43 Large motsvarar skostorlek: 43 - 46 Mediroyal erbjuder produkter för att hjälpa dig med rehabilitering och att snabbare komma tillbaks efter en skada. Deras sortiment består utav ortopediska produkter som ger stöd till hela kroppen och alla produkter utvecklas med ambitionen att hjälpa dig att komma tillbaks efter skada eller sjukdom. 
 • Aircast A60 Fotledsstöd

  Aircast A60 Fotledsstöd
  A60 - 60 graders stabilisering. Skyddar mot vrickning och stukning.
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, L

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Höger, L
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Bauerfeind AchilloTrain Aktivortos Natural Fotstöd

  Bauerfeind AchilloTrain Aktivortos Natural Fotstöd
  Aktivortos från Bauerfeind för avlastning av akillessenan. Passande för användning vid : Sensmärta (tendinos, paratendinit, bursitis subachillea, Haglundsexostos Haglunds häl) Efterbehandling vid akillessenruptur Egenskaper : Ortosen har ett nytt koncept för den stickade delen som är anatomiskt formstickad och extra töjbar, luftgenomsläpplig och fuktavstötande för effektiv kompression och god brukarkomfort. Med en integrerad senpelott - viskoelastisk och anatomiskt utformad. Integrerad hälkil - kan tas bort. En separat hälkil som kompenserar längdskillnaden medföljer för den friska foten. Verkningssätt : Profilinlägget som löper parallellt på båda sidor om hälsenar sörjer för att trycket blir likformigt och ger en lokalt masserande verkan vid rörelser. På så sätt förbättras den lokala metabolismen och ödem resorberas. Den viskoelastiska hälkilen höjer upp hälen (ca 6 mm) och avlastar akillessenan. Inflytandet på proprioceptionen stödjer en koordinerad muskelstyrning. Aktivortoser och fotledsstöd idealiska för dig som vill hålla dig aktiv och smärtfri. Fotstöden ger förbättrad stabilitet i fotleden och ger dig mer säkerhet och stöd vid exempelvis vid försvagade ledband. Storlek & ankelomfång : 1 - 17-19 cm 2 - 19-21 cm 3 - 21-23 cm 4 - 23-25 cm 5 - 25-27 cm En förpackning innehåller en aktivortos. Välj mellan höger och vänster. Färg : Natural Bauerfeind erbjuder medicintekniska skoinlägg, sulor och ortoser som är utvecklade för att hjälpa människor att återfå rörlighet samt öka förutsättningarna för god hälsa. Med Bauerfiends produkter kan du lindra besvär med ryggrad, knä och höftled som är statiskt betingande. 
 • Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, S

  Aircast AirSport+ fotledsstöd - Vänster, S
  Fotledsortosen AirSport+ har en design som är avsedd för att underlätta skadade eller försvagade fotleder att återfå sin fulla kraft genom att ge stöd, kompression och stabilitet med hjälp av en&hellip:
 • Bauerfeind AchilloTrain Pro Aktivortos Natural Fotstöd

  Bauerfeind AchilloTrain Pro Aktivortos Natural Fotstöd
  Aktivortos från Bauerfeind med hög friktionspelott. För användning vid sensmärta (tendinos, paratendinit, bursitis subachillea Haglunds exostos) Haglunds häl, samt postoperativt t ex på grund av kroniska tillstånd i akillessenan och omgivande vävnader. Egenskaper & verkningssätt Stödet har en viskoelastisk pelott med svagt proprioceptivt stimulerande noppor samt längsgående räfflor på insidan. Den kontinuerliga växlingen mellan kompression och avlastning (som vid friktionsmassage) påskyndar läkningsförloppet genom de integrerade nopporna samtidigt som de längsgående räfflorna avleder ödemvätska. Den övre tredjedelen av senan och övergången mellan muskel och sena (samt muskelspolar) stimuleras av två vingliknande pelottutskott, vilket förbättrar muskelkoordinationen. Sensomotoriska kvaliteter påverkas positivt och den neuromuskulära regleringen understöds, vilket leder till synkronisering av muskelaktivitet. Den korta, stickade delen i fotområdet förhindrar trycksymptom från femte mellanfotsbenet. Vid behov rekommenderas en höjning av hälen med en stötdämpande hälkudde. Aktivortoser och fotledsstöd idealiska för dig som vill hålla dig aktiv och smärtfri. Fotstöden ger förbättrad stabilitet i fotleden och ger dig mer säkerhet och stöd vid exempelvis vid försvagade ledband. Ortosen är anatomiskt formstickad, vilket garanterar att den sitter bra och är bekväm att bara. Även enkel att ta på och av tack vare stickningen med integrerade töjningszoner i det ventrala skenbensområdet. Mät omkretsen på din fotled för att ta reda på vilken storlek du behöver. Ortosen passar både höger och vänster fot. Storlekstabell : 1 - 17-19 cm 2 - 19-21 cm 3 - 21-23 cm 4 - 23-25 cm 5 - 25-27 cm 6 - 27-29 cm Färg: Natural En förpackning innehåller en AchilloTrain Pro Aktivortos. Bauerfeind erbjuder medicintekniska skoinlägg, sulor och ortoser som är utvecklade för att hjälpa människor att återfå rörlighet samt öka förutsättningarna för god hälsa. Med Bauerfiends produkter kan du lindra besvär med ryggrad, knä och höftled som är statiskt betingande. 
 • Ankelstöd

  Ankelstöd
  Smidigt ankelstöd som ger stöd och värme åt en stukad/vrickad fotled. Används vid lättare stukningar eller generell instabilitet. Endast 1,5-3 mm tjockt, vilket gör att det inte känns knöligt&hellip:

Stabilisera stukning med fotledsskydd

I fotleden finns ledband som kan utsättas för kraftig påverkan och antingen brista delvis eller helt gå av. I dagligt tal brukar vi kalla det för stukning.

Grad 1: Fotledsbandage

Nästan alla stukningar sker på utsidan av foten. Fotledsstukningar kan delas in i olika grader på en skala från 1 till 3 där 1 är en lätt stukad fot (vrickning). Viss ömhet upplevs men sällan behövs stabiliserande skydd. Det kan upplevas skönt med något bandage som ger visst stöd.

Grad 2: Fotledsskydd

Grad 2 är mer omfattande och ger nedsatt stabilitet i fotleden. Då uppstår tydlig svullnad och smärta över ledbandsskadan. Rehab och stödjande fotledsskydd behövs för att komma tillbaka.

Grad 3: Fotledsortos

Den svåraste graden av fotledsstukning är grad 3. Då har en omfattande skada uppstått och inte sällan har ledbandet gått helt av. Missfärgning är vanligt och stabiliteten i fotleden är kraftigt försämrad. Fotledsortos som stabiliserar kan behövas under rehabfasen.