Framfotsinlägg

Mjukt framfotsinlägg eller hård framfotspelott

Har du smärta i framfoten och fått rekommendation att prova framfotsinlägg? Här ser du exempel på mjuk och hård framfotspelott och förfotsskydd. Det finns stöddämpande och avlastnade framfotssulor att stoppa i skorna som kan minska smärtan. En del tillverkare kallar den här typen av inlägg förfotsskydd.

Populärt inom framfotsinlägg

 • Mjukt framfotsinlägg

  Mjukt framfotsinlägg
  Mjuka och avlastande framfotsinlägg (2st) Ett par behagliga framfotsinlägg som förebygger och lindrar smärtor i framfoten. Dessa inlägg har en mjuk silikongel insydd vid framfoten, vilket hjälper&hellip:
 • Berkemann Framfotssula

  Berkemann Framfotssula
  Berkemann Framfotssula är en stötdämpande och lätt sula som avlastar i framfoten. Denna sula träs på på mellantån för bättre placering under framfoten, samt att sulan inte har möjlighet att glida åt sidorna. Denna sula tar man på foten innanför strumpan. Sulan har en antibakteriell effekt.
 • Pelott för framfoten

  Pelott för framfoten
  Pelott för framfotenPelotter används för att minska trycket och avlasta undersidan av framfoten. När du känner att dig trött i främre trampdynan och/eller att du får en svidande känsla så är&hellip:
 • Framfotspelott

  Framfotspelott
  Avlastande framfotspelott med kardborreEn pelott används för att minska trycket och avlasta undersidan av framfoten från smärta. När du känner att dig trött i främre trampdynan och/eller att du&hellip:

Fler tips på framfotsinlägg

 • Hammartå förfot

  Hammartå förfot
  Förfotsstöd vid hammartåEtt par mjuka och bekväma förfosstöd som används för att minska besvär vid hammartå. Förfotsstöden är reglerbara och du spänner själv åt inlägget så att de passar&hellip:
 • Skoinlägg framfotsstöd

  Skoinlägg framfotsstöd
  Skoinlägg framfotsstödEtt par förfotsstöd som ger ett skönt stöd för foten men även dessutom ger ett mjukt stöd för hälen. Passar utmärkt för tålösa, öppna skor. Skoinlägg för högklackat&hellip:
 • Tåstrumpor

  Tåstrumpor
  Svarta tåstrumpor (2st)Genom att använda dessa tåstrumpor kan du undvika att få skav mellan tårna. Tåstrumporna är öppna vilket gör att de passar bra till exempelvis öppna skor under sommaren.&hellip:
 • Tåskydd flip-flop

  Tåskydd flip-flop
  Tåskydd för flip-flop (2st)Slipp skavsår och smärta mellan dina tår när du går i flip-flops. Dessa skydd tar bort friktionen mellan tårna samtidigt som skyddet ger en mjuk yta för hela framfoten.&hellip:
 • Framfotsinlägg

  Framfotsinlägg
  Mjuka framfotsinlägg Ett par behagliga framfotsinlgg i mjukt silikon som förebygger stötar och lindrar smärtor i framfoten och i ger stötdämpning till dina tår.Framfotsinläggen hjälper dig&hellip:

Vanliga åkommor med smärta i framfoten

Metatarsalgi, vanligt förekommande och kan ha olika orsaker. Smärtan uppträder vanligtvis strax bakom tå 2,3 eller 4 vid belastning. Vissa beskriver det som att de går direkt på benet eller har en sten under foten. Förstahandsval vid behandling är att avlasta med inlägg eller fotbädd. Förebyggande åtgärder är att analysera gångmönster och att träna upp muskulatur i foten. Eventuellt anpassa skor så att de inte försämrar skadan. Högklackat ska helt undvikas då trycket på framfoten blir mycket stort.

Mortons neurom, upplevs som en brännande smärta som strålar ut på tårna. Man kan också uppleva nedsatt känsel i tår och smärtan blir värre vid aktivitet. Behandling kan bestå av ortopediska skoinlägg, framfotspelott och svåra fall kan kortisoninjektion och operation behövas.

Hammartå, är när en eller flera tår blir böjda och lederna ser ut som en hammare. Smärtan kommer av att tårnas överdel trycker mot skorna och det kan formas en förhårdnad. Det kan också leda till fortplantade problem med smärta under framfoten. En framfotspelott kan minska smärtan och fotbad, mjukgörande salva och filande behandling kan provas.