TENS

Alla löpare drabbas förr eller senare av stela och spända muskler. TENS är en behandling med svagström genom huden till nervsystemet. Vid muskelvärk kan man behandla sig själv med en TENS-apparat 2-4 ggr om dagen.

Populärt inom tens

 • Paingone Plus, TENS

  Paingone Plus, TENS
  Paingone Plus är perfekt för personer som lider av akut och kronisk smärta. Framgångsrika studier har utvärderat Paingones effekt på kroniska tillstånd som: artros i knäet, tennisarmbåge, kronisk ryggsmärta, muskuloskeletal smärta, cocydynia, cervikal spondylos, ryggradssmärta, smärta i nedre eller övre extremiteter, fibromyalgi, artros i fingrarna och frusen skuldra. Kan användas nästan var som helst på kroppen: axlar, knän, rygg, nacke, ben, fötter. Hur man använder Paingone Plus Placera Paingone Plus på det område du vill behandla. Du kan applicera direkt på huden eller genom kläder. Håll ned aktiveringsknappen. Enheten levererar automatiskt en serie kontrollerade terapeutiska impulser. Släpp aktiveringsknappen efter 30 sekunder. Många användare upplever lättnad strax efter ansökan. Om du behöver behandla ett större smärtområde kan du göra det helt enkelt genom att flytta enheten runt det drabbade området medan du klickar. Behandla ytterligare områden genom att upprepa stegen ovan och använd det så ofta du behöver hela dagen.
 • Bluetens Masterpack + All Accessories, TENS

  Bluetens Masterpack + All Accessories, TENS
  MASTERPACK innehåller en Bluetensenhet och alla accessoarer – allt samlat i en unik box Paketet innehåller: 1 Bluetensenhet med accessoarer 1 förpackning med 8 återanvändningsbara elektroder i storlek S & M 1 kabel för att koppla elektroderna till enheten 1 USB-kabel för att ladda enheten 1 Användarmanual 1 Skyddspåse i plast 1 Skyddsfodral För att kunna skydda och bära med dig Bluetensenheten och accessoarerna överallt 1 Bälteshållare En hållare för att kunna fästa Bluetensenheten i bältet 1 Trådlös hållare Den här nya hållaren gör att du kan använda Bluetensenheten utan den ursprungliga elektrodkabeln. Sätt Bluetens enheten i den trådlösa hållaren, anslut den till en av specialelektroderna och använd den direkt på din hud.
 • Bluetens + Accessories Sport, TENS

  Bluetens + Accessories Sport, TENS
  Bluetens har utvecklats av ett franskt team, är medicinskt certifierad och hjälper dig att må bättre. Bluetens genererar en elektrisk ström som, beroende på frekvens, intensitet och längd, kommer att behandla dig, få dig att slappna av och stärka dig - i total frihet. Oavsett om du behöver ett naturligt smärtstillande medel, aktivt återställa eller stärka eller bara för att koppla av - så är Bluetens lösningen för dig. Avslappning - Efter en tuff fysisk aktivitet eller en stressig tröttsam dag, hjälper Bluetens avslappnande massage dig att varva ner, och återställer en känsla av välbefinnande. Lindrar smärta och hjälper kroppen återhämta sig - Sjukgymnastikprogram särskilt skapade av experter, lindrar smärta och hjälper kroppen att återhämta sig snabbare från skador. En mild, 100% naturlig åtgärd också använd av terapeuter. Träning - Olika program utformade för att förbereda musklerna inför träning. Bluetens stärker dina muskler, och förbättrar dina prestationer, där du behöver det som mest.
 • Swedish Posture TENS-EMS electro stimulation, PowerDot & TENS

  Swedish Posture TENS-EMS electro stimulation, PowerDot & TENS
  Unik kombinerad TENS—EMS apparat som får spända muskler att slappna av och lindrar smärta genom att använda modern bioelektrisk teknik, helt utan biverkningar. TENS påverkar nerver och EMS arbetar mot muskler. Använd elterapi vid ryggont, mensvärk, graviditet, kronisk smärta, ledvärk, migrän, depression och för att stimulera musklerna. TENS = Elektroimpulser på nervsystemet för smärtlindring och nervträning. TENS avbryter smärtsignalen i det perifera nervsystemet. EMS = Elektroimpulser på musklerna för muskelstimulering och återhämtning. Snabbar på läkning av skador och återställande/förbättring av kroppsfunktioner Enkel att använda i hemmet för smärtlindring (TENS) och för muskelåterhämtning (EMS) 12 program. 6 TENS program för smärtlindring + 6 EMS program för muskelstimulering 4 gel pads Uppladdningsbar Livstidsgaranti

Fler tips på tens

 • Bluetens Electrodes Combo-pack, TENS

  Bluetens Electrodes Combo-pack, TENS
  Specialelektroder för Duo Sport i hög kvalitet för bättre ledningsförmåga och effektspridning. Specifikationer Innehåll i förpackningen: 4 Elektroder i storlek M (100×50 mm) 8 Elektroder i storlek S (50×50 mm) Instruktioner Sammansättning: Tyg: bomull / PET Gel: hydrogel
 • vidaXL TENS digital massageapparat TDP

  vidaXL TENS digital massageapparat TDP
  Den här digitala TENS-massageapparaten TDP från Medisana använder elektrisk stimulering för att behandla stela muskler och smärta. Kronisk smärta, i synnerhet, behandlas ofta med alternativa metoder som akupunktur eller TENS (Transkutan elektrisk nervstimulering), vilka är effektiva och fria från biverkningar. Den har fyra olika typer av elektrisk stimulering: transkutan elektrisk nervstimulering (TENS) och DEEP TENS för smärtkontroll, elektrisk muskelstimulering (EMS) för att bygga upp musklerna och elektrisk akupressur. Du kommer kunna dra nytta av det förstklassiga sensorsystemet, den automatiska avstängningen och temperaturkontrollen på hela ytan. Färg: Vit Material: Plast och metall Mått: 15,5 x 6,7 x 3,5 cm (L x B x H) Batteri: 4 x 1,5 V AAA LR03 (ingår) Individuella inställningar för varje användningsområde kan lagras Olika program för olika behandlingsområden Minnesfunktion för varje program Med indikator för batteristatus 4 olika användningsområden: TENS (transkutan elektrisk nervstimulering), EMS (elektrisk muskelstimulering), DEEP TENS och akupressur LCD-skärm med bakgrundsbelysning Inklusive en förvaringspåse Säkerhetskrets för elektrodkontroll Automatisk avstängning när programmet slutar
 • Paingone Easy Replacement Pads X2, TENS

  Paingone Easy Replacement Pads X2, TENS
  Dessa elektrodkuddar är utformade för att användas exklusivt med Paingone Easy-enheten (säljs separat). Ett paket innehåller upp till 3 månaders användning av Paingone Easy, baserat på 1-2 applikationer per dag och 15 minuter per applikation. Använd endast officiella Paingone Easy-ersättningskuddar med Paingone Easy-enheten.
 • Bluetens Hardcase Bag, TENS

  Bluetens Hardcase Bag, TENS
  Det hårda fodralet för att kunna bära med dig Bluetens och accessoarerna överallt. I gymväskan? På resan? För helgen? Ta med ditt favoritsällskap för ditt välmående! Väskan gör det möjligt att bära Bluetensenheten, elektrodkablarna, USB-kabeln och en uppsättning elektroder Hårt fodral Storlek 14×14 c Vikt 128 gram
 • Paingone One, TENS

  Paingone One, TENS
  Paingone One är perfekt för personer som lider av akut och kronisk smärta. Framgångsrika studier har utvärderat Paingones effekt på kroniska tillstånd som: artros i knäet, tennisarmbåge, kronisk ryggsmärta, muskuloskeletal smärta, cocydynia, cervikal spondylos, ryggradssmärta, smärta i nedre eller övre extremiteter, fibromyalgi, artros i fingrarna och frusen skuldra. Kan användas nästan var som helst på kroppen: axlar, knän, rygg, nacke, ben, fötter. Hur man använder Paingone One Håll enheten i handen och klicka med tummen 30 till 40 gånger, detta tar ca 1 minut och du känner en liten impuls från enheten för varje klick. Om du behöver behandla ett större smärtområde kan du göra det helt enkelt genom att flytta det runt det drabbade området medan du klickar. Behandla ytterligare områden genom att upprepa stegen ovan och använd det så ofta du behöver hela dagen.
 • Bluetens pack Of 12 Electrodes S, TENS

  Bluetens pack Of 12 Electrodes S, TENS
  Elektroder i hög kvalitet för bättre ledningsförmåga och effektspridning. Placera elektroderna på den del av kroppen du vill och följ instruktionerna i appen. Elektroderna i storlek S passar för alla delar av kroppen.
 • Bluetens Electrodes Surf, TENS

  Bluetens Electrodes Surf, TENS
  Specialelektroder att använda med Trådlös hållare. Elektroder i hög kvalitet för bättre ledningsförmåga och effektspridning. Med Bluetensenheten och den trådlösa hållaren kan du koppla fjärilselektroden direkt till det värkande området som ett ”elektroterapiplåster”. Behandla enkelt mindre delar av kroppen som fotled, handled, armbåge mm som kan vara svårt att behandla med de klassiska elektroderna.
 • Bluetens + Accessories Ce, TENS

  Bluetens + Accessories Ce, TENS
  Bluetens har utvecklats av ett franskt team, är medicinskt certifierad och hjälper dig att må bättre. Bluetens genererar en elektrisk ström som, beroende på frekvens, intensitet och längd, kommer att behandla dig, få dig att slappna av och stärka dig - i total frihet. Oavsett om du behöver ett naturligt smärtstillande medel, aktivt återställa eller bara för att koppla av - så är Bluetens lösningen för dig. Avslappning - Efter en tuff fysisk aktivitet eller en stressig tröttsam dag, hjälper Bluetens avslappnande massage dig att varva ner och återställer en känsla av välbefinnande. Lindrar smärta och hjälper kroppen återhämta sig - Sjukgymnastikprogram särskilt skapade av experter, lindrar smärta och hjälper kroppen att återhämta sig snabbare från skador. En mild, 100% naturlig åtgärd också använd av terapeuter. Specifikationer Behandlar 15 kroppsområden Tre arbetssätt: lindra smärta, avslappna, träna Fem effekter: friktion, knådning, tryck, slående, kontraktion Styrs med app för Apple och Android Liten och portabel - 4 x 6 cm och 25 g En timmes laddning håller upp till 15 dagar 2 års garanti
 • Bluetens Electrodes Butterfly, TENS

  Bluetens Electrodes Butterfly, TENS
  Specialelektroder att använda med en Trådlös hållare. Elektroder i hög kvalitet för bättre ledningsförmåga och effektspridning. Med Bluetensenheten och den trådlösa hållaren kan du koppla fjärilselektroden direkt till det värkande området som ett ”elektroterapiplåster”. Behandla enkelt större områden som lår, vader eller rygg.
 • Bluetens pack Duo-Sport, TENS

  Bluetens pack Duo-Sport, TENS
  Här är Bluetens senaste tillskott till familjen: Duo Sport är trådlös och gör det möjligt för dig att återhämta och förstärka fina muskler eller lindra smärta snabbare! Njut av Bluetens effektiva elektrostimulering dubblerat! -> Kontrollera enheterna tillsammans ellersjälvständigt -> Kör olika program på två olika delar av kroppen -> Dubbel display -> Hoppa över uppvärmnings och återhämtningsfaserna i varje program -> Över 100 program -> Ny del av kroppen: bröstmuskeln -> Elektrodernas placering visas på anatomiska bilder -> Ny funktion: statistik -> Intensitetskontroll i appen eller på enheten -> Gratis app! Dubbelt så kraftfull, dubbelt så effektiv Duo Sport Bluetens: 2 kraftfulla enheter för att definitivt Bli bättre!
 • Bluetens Wireless Holder, TENS

  Bluetens Wireless Holder, TENS
  Den här nya hållaren gör att du kan använda Bluetens utan den ursprungliga elektrodkabeln. Sätt Bluetens enheten i den trådlösa hållaren, anslut den till en av specialelektroderna och använd den direkt på din hud. Elektroderna säljs separat.
 • Bluetens pack Of 8 Electrodes M, TENS

  Bluetens pack Of 8 Electrodes M, TENS
  Elektroderna i storlek M är perfekt för de största delarna av kroppen eller för att bearbeta två delar av kroppen samtidigt (ben, armar). Elektroder i hög kvalitet för bättre ledningsförmåga och effektspridning. 4 uppsättningar med 3 elektroder
 • Bluetens Belt Clip, TENS

  Bluetens Belt Clip, TENS
  Tillbehör till Bluetens enheter. Lägg in din enhet i hållaren och fäst snabbt och enkelt på dina kläder för att slippa hålla eller dra runt på enheten medan den används.
 • Paingone Freeze, TENS

  Paingone Freeze, TENS
  En av de mest populära produkterna i Paingone-sortimentet, Freeze Cooling Gel, är valet av tusentals kunder samt vårdpersonal. Leverera lugnande kallterapi var du än behöver det; Freeze tränger snabbt in med isopropylalkohol som den viktigaste aktiva ingrediensen. Detta fungerar snabbt för att ge kylavlastning över hela området som gelén appliceras. Det ger samma kylande känsla som kallterapi som du får från en ispack, men med den extra fördelen att du kan fortsätta med din dag som normalt. Applicera av sig själv eller använd i kombination med en annan produkt i Paingone-serien för ytterligare lindring. Användning Applicera en liten mängd på det drabbade området och massera försiktigt, inte mer än 4 gånger per dag. Tvätta händerna med kallt vatten efter användning. Innehåller mentol för en uppfriskande doft. Vuxna och barn 12 år och äldre. Ingredienser Alkohol Denat - För sin kylande känsla Mentol 1% - För en fräsch, pepparmyntaarom Cinnamomum Camphora (Camphor) - En eterisk olja Limonen - Finns i skalet av citrusfrukter och i andra växter Linalool - En naturlig kemikalie som förekommer i många eteriska oljor, den har en behaglig doft.

Så funkar TENS för smärtlindring

Det finns två olika verkningsmekanismer för TENS-behandling. Dels kan smärtsignalerna till hjärnan blockeras. Det görs med högfrekvent stimulering - snabba elektriska impulser.

För att lindra smärta används lågfrekvent stimulering. Det frisätter kroppens egna smärtstillande ämnen - endorfiner. Man kan kombinera båda typerna av TENS om enheten har stöd för det.

ilead