Oofos sandals - sandalerna för återhämtning

Du som sprungit ultralopp vet säkert hur fötterna kan kännas helt utslitna, platta som plankor. Detsamma om du jobbar mycket ståendes eller gåendes under långa arbetspass. Det är för detta som Oofos tagit fram återhämtningssandaler och skor med "Oomg" och "Ooaah" känsla.

Oofos sandaler, svarta

När du tar på dig löparskorna vill du kunna springa fort och att dina skor ska hjälpa dig framåt. Löparskor är designade för att göra just det, ge respons och fart framåt och inte slösa bort energin från dina fotisättningar.

OOFOAM-teknologin för snabbare återhämtning

Sulorna i Oofos skor och sandaler gör det motsatta, de absorberar energin och enligt deras mätningar i snitt 37% mer än arbets- och springskor gör.

Alla kan genomföra ett hårt träningspass. Men om passet är så hårt att du inte kan träna igen nästa dag, och nästa dag, då får man inte den utveckling man kanske vill ha. Därför är återhämtningen en superviktig del i träningen.

Om fötterna känns helt slut och det gör ont att sätta ner de på grund av långpasset igår, ja då kanske lösningen är OOFOS återhämtningsskor. Deras fotsula är patenterad och har en design med stora valv som tar upp delar av belastningen som annars skulle fortplanta sig till anklar, knän och höfter samt nedre delen av ryggen.

Återförsäljare av Oofos i Sverige