Återhämtningsskor

Återhämtningsskor, även kända som recovery shoes, är skor som är utformade för att hjälpa dina fötter och ben att återhämta sig efter intensiv fysisk aktivitet, som löpning, vandring, eller en lång dag på fötterna.

Skorna är oftast mer dämpade och har en ergonomisk design för att stödja fotens naturliga struktur och rörelser. Detta kan hjälpa till att minska stress på leder och ligament, och att främja en bättre blodcirkulation.

Många återhämtningsskor har också specifika funktioner för komfort, till exempel andningsbart material för att hålla fötterna svala, eller justerbara band för att anpassa passformen. Målet är att ge maximal komfort och stöd för att hjälpa till att påskynda kroppens naturliga återhämtning.

Exempel på återhämtningssko

Vi har valt ut tre exempel på återhämtningsskor att användas efter tuffa löppass eller ultralopp då fötterna, benen och ryggen kan vara helt slut. Känner du till några andra som du tycker funkar bra, hör gärna av dig så vi får testa.

Hoka Ora Recovery Slide

Hoka Ora Recovery Slide, återhämtningssko med mycket dämpning och stöd

HOKAs återhämtningssko heter Ora Recovery och den senaste modeller är #3. Det är en sandal med fyra, ventilerande lufthål och en mjukdämpande sula gjord av sockerrör.

Oofos med Oofoam sula

Ooahh Sport återhämtningssko

Oofos är kända för sina sandaler med Oofoam, ett material som absorberar 37 % mer stötar än traditionella dämpningsmaterial. De är också återhämtningsskor som ger mycket stöd till fotvalvet och har en fotbädd som tar bort tryck och belastning från anklar, knän och höfter samt nedre rygg.

Reelax Slide 6.0 från Salomon

Relax Slide 6.0 skor från Salomon, kan påskynda återhämtningen efter löpträning och tävling

Reelax Slide 6.0 är en återhämtningssko från Salomon med en formgjuten fotbädd i EVA-material. Energy Foam, EVA och olefin ger långvarig dämpning och fjädrande energiåterföring. Skorna är praktiska att ta på sig, lätta att bära (196 gram) och kan hjälpa dina fötter att effektivare återhämta dig efter hårda träningspass eller tävlingar.