Löpband & gåband för kontor

Att vi måste röra på oss mer är något som de allra flesta är medvetna om. Mycket av smärtor i ländryggen till exempel beror på för mycket stillasittande. Den som jobbar på kontor kan öka sin dagliga vardagsmotion genom att promenera och jobba med datorn eller andra skrivbordsjobb på ett gåband / löpband. Vi har plockat ut några bra exempel på gåbanden som är anpassade för kontor och kontorsarbete.

En del är nyckelfärdiga för att användas i kontorsmiljö direkt medan andra med några enkla modifieringar eller tillägg kan bli en bra arbetsplats.

Exempel på gåband till kontorsplatsen

  Kontorslöpband/skrivbordsgåband Tron501, DK-City

  kontorslöpband/skrivbordsgåband tron501, dk-city

  SE PRIS

  Tron501 Treadmill är specialdesignad för att användas som ett gåband på kontoret med bord framtill med plats för laptop och dokument. Skrivbordsytan är höj- och sänkbar och det finns såklart eluttag i fronten för att kunna plugga in laddarkabel och annan jobbutrustning.


  WalkRo Gåband för kontoret

  walkro gåband för kontoret

  SE PRIS

  WalkRo är ett minimalistisk gåband som inte har några handtag eller ramar som är i vägen. Det kan lätt placeras under ett höj- och sänkbart skrivbord för att kunna promenera medans du arbetar.


Hastighet på kontorslöpband

Det är svårt att springa och att jobba med händerna samtidigt. Det begränsar lite löprörelsen att behöva ha händerna framför sig i en statisk nivå. Visserligen går det att träna upp färdigheten om man vill optimera mera.

Kontorslöpband är därför bättre som gåband, alltså i lägre hastighet. Raskt gångtempo ligger nånstans kring 5-6 km/h och avslappnad promenad vid 3-4 km/h. Vid ett promenadtempo är det inga problem att samtidigt kunna använda händerna på en laptop.

Fixa din egen kontorsplats med gåband

Tillverkarna som specialiserat sig på att göra skrivbordsgåband vill gärna ta ut en ganska hög prislapp. Det går att fixa ihop sin egen konstruktion genom att skaffa ett billigt gåband och sedan köpa ett helt vanligt höj- och sänkbart skrivbord på IKEA. Se bara till att bordets ben inte är ivägen så att du kan skjuta in fronten på gåbandet utan problem.

Vart köper man gåband till kontoret?

Rena motionsband för promenader hittar man en del hos sportbutiker men där är fokus mestadels på snabba och bra löpband för konditionsträning hemma eller på gym. Det går också att vända sig till kontorsbutiker eller nätsajter som säljer kontorstillbehör. Ibland finns även billiga gåband i detaljhandeln i butikskedjor som Jula, Rusta och Biltema.

Hiking med lutning på kontoret

En funktion som saknas på gåband är att de sällan går att ställa lutningen på. Det är platt promenad i maximalt 6 km/h som brukar vara det som går att göra. Men det finns några undantag som har gjort det möjligt att få upp pulsen lite mer medans man använder datorn till jobb.

  Kontorslöpband/skrivbordsgåband AeroHike, inSPORTline

  kontorslöpband/skrivbordsgåband aerohike, insportline

  SE PRIS

  Med AeroHike kan man öka på lutningen i 40 steg från 0% till 31%, vilket är en rejäl uppförsbacke. När man kör med lutning så sjunker maxhastigheten som annars är på hela 12 km/h till att endast kunna köras på 6 km/h i hikingläget. Men det är absolut tillräckligt, speciellt om du ska kunna jobba samtidigt.