Bra löparskor för löpband

Ett löpband är helt platt, torrt och fint så du behöver absolut inte löparskor med mycket mönster och djup i sulan. Om du sen väljer minimal dämpning, medeldämpning eller maximalt dämpade löparskor - det är upp till dig.

Ta i beräkningen att många löpband är sviktande i sig själv och att du därmed kan spring med mindre dämpning i skorna. Bra löparskor för löpband ska vara lätta och flexibla och bra ventilering eftersom det ofta är varmt i lokalen inomhus.

Löparskons egenskaper Vår rekommendation
Dämpning Minimal till Medel
Ventilation Hög
Löparskons vikt Lätt 150-250 g
Drop 0-8 mm
Sula Platt, Omönstrad

Lätta och luftiga skor för löpband

Välj riktiga löparskor framför inneskor

Om du har ett löpband hemma kan du använda dina vanliga löparskor men se till att ta bort eventuella grus, småstenar och smuts. Det kan vara skadligt för löpmaskinen om det kommer in småstenar och själva mattan på löpbandet slits i onödan.

Är det på ett gym du springer på löpband måste du definitivt skaffa dig ett par extra, speciella löpskor du bara har inomhus. Gymägaren blir nog inte så glad på dig om det visar sig att du tar dina utomhusskor och springer med på bandet.

Många som besöker ett gym har på sig inneskor och det är ju helt rätt för styrketräning och andra inomhusaktiviteter. Inneskor är speciellt byggda för snabba svängar, stopp och riktningsändrande rörelser. Därför är inneskorna mycket mer stabila i sidled men det stödet behövs inte vid löpning.

Löparskor på löpband

För den som bara använder löpbandet på gymmet för uppvärmning är det såklart helt okej att jogga en stund i inneskorna. Den som däremot tränar löpning för löpningens skull bör använda riktiga löparskor även på löpbandet.

Detsamma gäller såklart åt andra hållet. Du ska inte gå på gymmet och träna styrka, gruppass och annat i dina löparskor. Det finns många saker i löparskon som gör den riskabel att använda som träningssko.

Greppytorna är på löpskorna fokuserade kring centrum och framfot eftersom det är där kraften läggs i löpstegen. På träningsskorna för gym och andra inomhusidrotter är greppytan med på sidorna och hälen av skon.

Fler tips på löparskor inomhus

 • Icebug DTS3 W BUGrip GTX

  Icebug DTS3 W BUGrip GTX
  Både tungan och kragen är vadderade för att minimera tryck från snörningen samt avlasta hälsenan. Överdelsmaterialet består av ett följsamt mesh-tyg med förstärkningar i TPU. Vattentätt membran från GORE-TEX® håller fötterna torra i såväl snö som slask. Mellansulan är väldämpad och har ett relativt högt drop för att passa motionslöparens träningspass på relativt plana underlag. Lästen är bred just eftersom fötterna ofta sväller en del vid långdistanslöpning. Yttersulans BUGrip®-teknologi, med dess 19 dynamiska ståldubbar, ger fenomenalt grepp på snö, is och grus. Dubbarna har en spets av karbidstål vilket gör att de inte slits ut ens efter långvarig löpning på ren asfalt - vilket är just ett verkligt scenario eftersom det ofta enbart är fläckvis halt vid vinterlöpning. Dubbarnas grepp gör det möjligt att bibehålla ett avslappnat löpsteg och hålla farten uppe även vid löpning på ren is. DTS BUGrip® är helt enkelt den ideala vinterlöpskon för de långa lugna passen i jakten på vårens formtopp.- Vattentätt membran, GORE-TEX®- Bred läst och hög komfortnivå- Boa® Closure SystemÖverdel: Polyester mesh / TPU welding / GORE-TEX®Snörning: Boa® Closure SystemLining: GTX extended comfortInnersula: PU comfort foam, urtagbarMellansula: Lättvikts-EVA med ESS-stabilisatorYttersula: BUGrip®, gummi med 19 st dynamiska dubbarVikt: 350gr (US 9)/ 320gr (USL 7,5)Vridstyvhet: Stability flexDrop: 12 mmDämpning: FullLäst: BredOBS små i storlek ta minst ett nummer upp !Färg: Carbon/BlackStorlek: USL 6,5 - 9,0 (37-42)
 • Women's Rincon 3 Wide

  Women's Rincon 3 Wide
  Women's Rincon 3 Wide är de lättaste löparskorna från Hoka One One och passar till damer som föredrar att springa på asfalt eller hårda grusvägar. Skorna har en bredare läst, asymmetrisk plös, tunn dragflärp vid hälen och ventilerande överdel. Den otroligt lätta mellansulan ger dämpning där du behöver det som bäst och yttersulan förser dig med säkert grepp.
 • Men's Clifton 8 Wide

  Men's Clifton 8 Wide
  Men's Clifton 8 Wide från Hoka One One är breda löparskor för herrar som passar till vardagens träning på asfalt och hårda grusvägar. Skorna har en ultralätt mellansula som ger hög dämpning och mjuk landning för hälen. Ovansidan i mesh ventilerar under varma förhållanden och dragfliken på hälen förenklar påtagningen. Yttersulan är förstärkt för att hålla mil efter mil med intensiv löparträning.
 • Men's Rincon 3 Wide

  Men's Rincon 3 Wide
  Men's Rincon 3 Wide är de lättaste löparskorna från Hoka One One och passar till herrar som föredrar att springa på asfalt eller hårda grusvägar. Skorna har en bred läst, asymmetrisk plös, tunn dragflärp vid hälen och ventilerande överdel. Den otroligt lätta mellansulan ger dämpning där du behöver det som bäst och yttersulan förser dig med säkert grepp.
 • Women's Rincon 3

  Women's Rincon 3
  Women's Rincon 3 är de lättaste löparskorna från Hoka One One och passar till damer som föredrar att springa på asfalt eller hårda grusvägar. Skorna har en asymmetrisk plös, tunn dragflärp vid hälen och ventilerande överdel. Den otroligt lätta mellansulan ger dämpning där du behöver det som bäst och yttersulan förser dig med säkert grepp.
 • Men's Rincon 3 Wide

  Men's Rincon 3 Wide
  Men's Rincon 3 Wide är de lättaste löparskorna från Hoka One One och passar till herrar som föredrar att springa på asfalt eller hårda grusvägar. Skorna har en bred läst, asymmetrisk plös, tunn dragflärp vid hälen och ventilerande överdel. Den otroligt lätta mellansulan ger dämpning där du behöver det som bäst och yttersulan förser dig med säkert grepp.
 • Golden Gate Atr Women´s

  Golden Gate Atr Women´s
  Golden Gate Atr är en terränglöparsko som funkar lika bra på asfalt. Designad för långa distanser.
 • Women's Ctm Ultra Carbon 2

  Women's Ctm Ultra Carbon 2
  Total sultjocklek 40 mmOvandel i högfunktionell meshUD Foam™ i mellansulans bottenlager: lätt, högresponsiv och slitstarkUD Foam™ i mellansulans mittersta lager: ultralätt, ultrahögresponsiv3-delad yttersula i gummi med bra grepp för effektiv löpning på såväl asfalt som grusväg och i skiftande väderförhållandenAvancerad kolfiberplatta som är delad med hög precision för optimal flexibilitet och responsOm du är mellan två storlekar, eller föredrar extra utrymme, rekommenderar vi att du väljer en storlek större än normaltOm Crafts Ultra-konceptUltra-konceptet är byggt för hög fart under långa sträckor och innefattar lätta och snabba löparskor som kan användas på olika typer av underlag. Plattformen ger en perfekt balans mellan sultjocklek, drop och anfallsvinkel, vilket innebär att du kan bibehålla bästa möjliga löpsteg under lång tid.Om Craft CTMCTM står för Craft Tailored Motion och innefattar de mest avancerade materialen och de senaste innovationerna för de mest krävande atleterna. Ett naturligt val när maximal funktion, suverän respons och låg vikt är högsta prioritet.