Release 2023: Garmin Forerunner 965 löparklocka

Garmins bästa löparklocka har nu blivit ännu bättre i och med release av Forerunner 965 under 2023. Vi går igenom förbättringarna så att du kan ta ställning till om du ska köpa eller inte.

Föregångaren heter Forerunner 955 och det är mot den vi primärt jämför funktionerna nu i den nya 965-modellen. Alla klockorna i 9-serien hos Garmin har varit otroligt populära hos löpare i många år.

De fyra stora nyheterna är:

 • Löpdynamik inbakad i klockan
 • Träningsbelastning (akut/kronisk)
 • Touchskärm AMOLED
 • Titaniumkrans runt skärmen

Löpdynamik direkt på handleden

Tidigare har man varit tvungen att ha pulsbandet kring bröstkorgen för att kunna få data på löpdynamik. Nu får man direkt från mätningar i klockans gyro uppgifter som löpwatt, kontakttid, vertikal rörelse och steglängd.

Träningsbelastning Akut/Kronisk

Garmin har länge jobbat med stödfunktioner som ska hjälpa oss att träna bättre. Det har visat sig att alltför stora variationer i träningsvolym ökar risken för skador.

Genom att mäta den totala rörelsen under senaste veckan (akut belastning) mot träningsvolymen den senaste månaden (kronisk belastning) får man ett mått och verktyg som ger guidning kring rätt träningsmängd.

Förbättrad skärm

En utveckling från 955 är Forerunner 965 har en större skärm och att den nu är av typen AMOLED istället för MIP. Upplösningen tar därför ett steg från 260x260 pixlar till 454x454 vilket får allt att se så mycket skarpare ut.

Vad kostar Forerunner 965?

 • Garmin Forerunner 965 DLC-Ti

  Garmin Forerunner 965 DLC-Ti
  Forerunner-serien har förfinats ännu bättre. Funktioner för sömn, återhämtning och träningsspårning hjälper till att hålla konditionskurvan på uppgång. Klockans pulsoximeter tillför en ny nivå till exempelvis sömnövervakning. Genom att ansluta Forerunner till din smartphone kan du se träningsförslag för hela veckan, som ändras efter varje träningspass. Det finns Free adaptiva träningsprogram för att springa 5 000 och 10 000 meter och ett halvmaraton. Triathlon- och multisportövningar gör det lättare att använda klockan under träning: du kan växla mellan sporter med ett tryck. - Pulsmätning i handleden - Kroppsstorlek: 47,1 x 13,2 mm, lämplig för handleder med en omkrets på 135-225 mm - Batteritid i smartwatch-läge: max. 23 dagar, 31 timmar i normalt GPS-träningsläge - Den snabba pekskärmen visar din rutt på kartan - Klockan kan även manövreras med knapparna - Träningsberedskapsbedömningen anger när och hur du ska träna - funktionen ger dig ett beredskapspoäng så fort du vaknar, vilket är baserat på t.ex. belastningen av de senaste övningarna, sömnkvalitet och återhämtning - Morgondatapaketet innehåller även Firstbeat Analytics-pulsvariationsdata och väderprognos - Uppskattning av återhämtningstid - Med den separat köpta löpdynamiksensorn eller HRM-Pro pulsbälte ger klockan även en uppskattning av löpkraft, stegfrekvens, steglängd, varaktighet av markkontakt och balans – Realtids uthållighetsbedömning hjälper särskilt de oerfarna att undvika för mycket kraft - Träningsstatus - funktionen utvärderar om förhållandet mellan träning och vila är produktivt, för ansträngande eller för lätt - Funktionen träningseffekt utvärderar effekten av övningar på uthållighet, snabbhet, kraft och aerob och anaerob prestation - PacerPro hastighetskontroll: en enkel display indikerar om du är i ditt måltempo - VO2Max uppskattning - Prestationsnivåfunktion jämför hastighet, puls och pulsvariation och ger en realtidsbedömning av prestationsnivån - Kompatibel med t.ex. Med TrainingPeaks- och TrainerRoad-miljöerna - Flera sportprofiler - Visuell tävlingsförutsägelse använder löphistorik och dina allmänna konditionsindikatorer och gör en uppskattning för 5 000, 10 000 meter eller maratonprestandatid - Noggrann flerbands GNSS-navigering baserad på SatlQ-teknik - Färg, förinstallerade kartor - Navigering sväng för sväng - Trendline routingfunktion som rekommenderar populära körvägar - ClimbPro-funktionen visar lutning, avstånd och höjd för nuvarande och kommande stigning - Du kan dela din plats (eller t.ex. information om ett fall under cykling) via smartphone till din kontaktperson - Funktionen Health Snapshot förvandlar en 2-minuters övervakningsperiod till nyckelstatistik - Klockan kan användas för att styra musikspelaren - Garmin Pay kontaktlös betalning - Smarta notiser - Tacx Smart cykelträningsmotståndskontroll - Urtavlor, datafält och applikationer kan laddas ner från Connect IQ-butiken
 • Forerunner 965

  Forerunner 965
  AMOLED skärm Klockan är utrustad med en utmärkt 1,4” AMOLED-pekskärm med traditionella knappar och en lätt titanram. Mätinstrument på handleden Klockan ger dig avancerad löpstatistik inklusive löpkraft, markkontakttid, steglängd, vertikalt förhållande och mer; utan behov av ytterligare tillbehör. Håll koll på din belastning Se ditt belastningsförhållande på kort och medellång sikt för att hålla din träningstillväxt inom gränserna som hjälper dig att hålla dig frisk och undvika skador. Batteritid Upp till 23 dagars lång batteritid i smartwatch-läge. Upp till 31 timmar i GPS-läge. Integrerad karta Ge dig ut på nya löpturer utan att springa vilse med den integrerade kartfunktionen i fullfärg, navigera vartsomhelst med vägbeskrivning sväng för sväng. Träningsberedskap Funktionen ”Training Rediness” talar om för dig vilken typ a träning din kropp är redo för. Rekommendationen baseras på din sömnkvalitet, återhämtning, träningsbelastning och HRV-status. Löpningswidget & dagligt föreslagna träningspass Planera tävlingsstrategi med personliga träningspass baserat på loppet och banan som du matar in i Garmin Connect™-appen och se sedan tävlingswidgeten på din klocka; dagligt föreslagna träningspass anpassas efter varje löprunda för att matcha din prestation och återhämtning. Flera aktiviteter Växla mellan sporter med en knapptryckning genom att använda inbyggda profiler för triathlon, duathlon och swimrun – eller skräddarsy en egen multisportprofil. Träningsstatus Med hjälp av indikatorer som HRV-status, senaste träningshistorik och prestation får du insikt i din övergripande träningsstatus – och vet om du tränar produktivt, toppar eller ansträngt. Morgonrapport Så fort du vaknar får du din morgonrapport med en översikt över din sömn, återhämtning och träningsrekommendation tillsammans med HRV-status, träningsberedskap och väder. Överlägsen noggrannhet Flerbands GNSS med SatIQ™-teknik ger överlägsen positioneringsnoggrannhet i utmanande miljöer samtidigt som klockans batteritid optimeras. Säkerhet & spårning Säkerhets- och spårningsfunktioner, inklusive incidentdetektering (under utvalda utomhusaktiviteter). och assistans, skickar ett meddelande med din liveplats till dina nödkontakter när klockan är ihopparad med din kompatibla smartphone; kräver installation och att din smartphone är i ett område med nätverkstäckning där dataanslutning är tillgänglig. Garmin Connect™ app I appen kan du se din hälso- och fitnessinformation, ansluta och tävla med vänner, registrera dig för utmaningar för att vinna märken och mer – allt i vår kostnadsfria Garmin Connect-app utan prenumeration. Garmin Pay™ kontaktlös betalning Lämna kontanterna och bankkorten hemma; med Garmin Pay™ kan du enkelt betala för köp kontaktlöst på språng. Musik på handleden Med 32 GB internminne kan du ladda ner timmar av musik till din klocka, inklusive spellistor från Spotify, Amazon Music eller Deezer (prenumeration kan krävas). . Anslut sedan dina trådlösa hörlurar för telefonfri lyssning.