Release 2023: Garmin Forerunner 965 löparklocka

Garmins bästa löparklocka har nu blivit ännu bättre i och med release av Forerunner 965 under 2023. Vi går igenom förbättringarna så att du kan ta ställning till om du ska köpa eller inte. Release date var i slutet på mars så klockan finns nu att beställa även i Sverige, du hittar prisjämförelsen längst ner på sidan.

Garmin Forerunner 965, löparklocka

Föregångaren heter Forerunner 955 och det är mot den vi primärt jämför funktionerna nu i den nya 965-modellen. Alla klockorna i 9-serien hos Garmin har varit otroligt populära hos löpare i många år.

De fyra stora nyheterna är:

  • Löpdynamik inbakad i klockan
  • Träningsbelastning (akut/kronisk)
  • Touchskärm AMOLED
  • Titaniumkrans runt skärmen

Löpdynamik direkt på handleden

Tidigare har man varit tvungen att ha pulsbandet kring bröstkorgen för att kunna få data på löpdynamik. Nu får man direkt från mätningar i klockans gyro uppgifter som löpwatt, kontakttid, vertikal rörelse och steglängd.

Träningsbelastning Akut och Kronisk

Garmin har länge jobbat med stödfunktioner som ska hjälpa oss att träna bättre. Det har visat sig att alltför stora variationer i träningsvolym ökar risken för skador.

Genom att mäta den totala rörelsen under senaste veckan (akut belastning) mot träningsvolymen den senaste månaden (kronisk belastning) får man ett mått och verktyg som ger guidning kring rätt träningsmängd.

Garmin kallar detta för Load Ratio och använt sig av färgkoder: gul (låg belastning), grön (lagom belastning) och röd (hög belastning). Områdena är dynamiska och justeras automatiskt utifrån individens träningshistorik.

Förbättrad skärm

En utveckling från 955 är Forerunner 965 har en större skärm och att den nu är av typen AMOLED istället för MIP. Upplösningen tar därför ett steg från 260x260 pixlar till 454x454 vilket får allt att se så mycket skarpare ut.