Räddningsfilt

Nedkylning av kroppen är förenat med livsfara om du behöver vänta länge på hjälp. Det är då du ska ha en räddningsfilt med dig i packningen. Det är en typ av filt som reflekterar värmen från kroppen och isolerar mot kyleffekt från omgivande luft. Räddningsfiltar är obligatorisk utrustning på många bergslopp.

Populärt inom räddningsfilt

 • Thermal Bag

  Thermal Bag
  *Tillverkad av stark, metalliserad polyester *Svetsade och tejpade skarvar *Radarreflekterande *Storlek: *Nedpackad: 9x14x4 cm *Uppackad: 90x240 cmOBS! Medföljande instruktioner om hur produkten används finns endast på norska.
 • Heatshield Bag

  Heatshield Bag
  Heatshield Bag är tillverkad av stark, metallisk polyeten med låg densitet och tejpade sömmar. Det gör säcken vind- och vattentät samtidigt som den reflekterar radarsändningar. Den levereras i en mycket liten förvaringspåse.
 • Thermal Blanket

  Thermal Blanket
  Egenskaper: *Skyddar mot nedkylning. Vind- och vattentät *Mått: 140x210 cm *Nedpackad: 90 x 100 x 28 mm *Vikt: 62 gram *Radarreflekterande egenskaper ökar din synlighet *Metalliserade polyestermaterial
 • Survival Bag

  Survival Bag
  Survival Bag från Lifesystems är en stark, lätt och hållbar plastsäck. Den är designad för att reducera förlusten av kroppsvärme i en nödsituation. Påsen blir din personliga nödbivack, samtidigt som den skarpa färgen ökar chanserna att bli sedd på långt håll. *Tillverkad av stark polyethylen *Reducerar förlust av kroppsvärme *Stark orange färg syns på långt håll

Fler tips på räddningsfilt

 • Lifesystems Thermal Blanket

  Lifesystems Thermal Blanket
  Lifesystems Thermal Blanket är en lätt, kompakt filt i metalliserad polyester och skyddar mot nedkylning vid nödsituationer. Thermal Blanket reflekterar tillbaka över 90% av din kroppsvärme och är både vatten- och vindtät. Teknisk specifikation: Mått: 210 x 140 cm Packmått: 90 x 100 x 28 cm Vikt: 62 gram

Andra namn på räddningsfiltar

Man kan kalla den här typen av filt för många olika saker. Ibland benämns den som nödfilt eller som överlevnadsfilt. Ytterligare begrepp som förekommer är första-hjälpen-filt. Gemensamt är att de alla är utvecklade för att rädda en människa i nöd mot nedkylning.

Vindtäthet och vattentäthet är viktiga egenskaper i filten. De flesta filtar är tillverkade i en aluminiserad plastfolie som reflekterar kroppsvärmen effektivt.

Tänk på detta när du köper nödfilt

Innan du bestämmer dig för vilken du ska köpa bör du tänka igenom vilka nödsituationer du kan hamna i. Ska du vara ute och springa eller vandra bör den inte vara för tung och otymplig.