Mölnlycke Health Care första förband

Populärt inom Mölnlycke Health Care första förband

 • Mepiform 10x18 cm 5 st

  Mepiform 10x18 cm 5 st
  Mepiform är ett självhäftande förband i silikon som utvecklats specifikt för behandling av ärr. Speciellt hypertrofiska ärr och keloider. Beroende på ärrets tillstånd kan det ta mellan 3 månader till ett år att se skillnad på ärrets utseende. För att ge ditt ärr bäst chans att förbättras för Mepiform bäras dygnet runt. Byt förbandet dagligen och passa samtidigt på att tvätta huden med en mild rengöring. Förbandet är flexibelt, tunt samt diskret. Du behöver inte fixera sårförbandet.
 • Mölnlycke Health Care Mepilex Ben & Fotsår 10 x 10 cm 2 st

  Mölnlycke Health Care Mepilex Ben & Fotsår 10 x 10 cm 2 st
  Mepilex är ett effektivt förband för vätskande sår. Det är tillverkat i skum vilket gör att det absorberar sårvätskan och bibehåller en fuktig sårmiljö. Det kan användas på de flesta typer av sår och fäster bra på kroppen tack vare det formbara materialet med Safetac-teknik. Förbandet sluter kring såret utan att läcka ut sårvätska vilket minimerar risken för maceration. Materialet minskar även risken för vävnadsskada i såret och huden runt omkring.
 • Mefix Självhäftande Väv 10m x 5cm 1 st

  Mefix Självhäftande Väv 10m x 5cm 1 st
  En självhäftande väv med akrylat, avsedd att för fixering av förband, slangar och kanyler. Mefix är utformad för att vara andningsbar, skonsam mot huden och stå emot vatten, samtidigt som den ger en säker fixering.
 • Mölnlycke Health Care Mepilex Border 7,5 x 7,5 cm 3 st

  Mölnlycke Health Care Mepilex Border 7,5 x 7,5 cm 3 st
  Mepilex Border är ett självhäftande skumförband som effektivt absorberar sårvätska samtidigt som det hjälper till att bevara en fuktig sårmiljö. En fuktig sårmiljö är bra för snabbare läkning av såret.Mepilex Border är skonsam mot huden och minskar vävnadsskador i såret vid byte av förband, med mindre smärta som följd. Det är dessutom lätt att justera utan att förbandet tappar sin häftförmåga. Förbandets utsida är försett med en skyddande yta som stoppar bakterier och virus och gör att plåstret dessutom går att använda i duschen.

Fler tips på Mölnlycke Health Care första förband

 • Mepore Självhäftande Absorberande Förband 9x10 cm 50 st

  Mepore Självhäftande Absorberande Förband 9x10 cm 50 st
  Mepore är ett självhäftande, absorberande och andningsbart förband för behandling av många olika typer av svagt till måttligt vätskande sår, som till exempel suturerade sår, skär- och skrubbsår. Förbandet fäster skonsamt och säkert på huden med en hudvänlig, vattenbaserad vidhäftning.Materialet är elastiskt och smidigt vilket gör det möjligt att röra sig obehindrat när förbandet sitter på. Det är icke-absorberande och utgör en barriär som förhindrar blod och sårsekret att läcka igenom. Polyakrylathäftan har utvecklats för att vara hudvänlig samt för att ge säker fixering. Sårdynan kan absorbera måttliga mängder av sårsekret och den lågvidhäftande ytan minskar risken för att den fastnar i såret. Storlek förband = 9 x 10 cmStorlek sårdyna = 4,5 x 6 cm
 • Mepilex Border lite 5x12,5 cm 3 st

  Mepilex Border lite 5x12,5 cm 3 st
  Mepilex Border Lite är ett självhäftande, absorberande förband som fungerar i skum. Det passar för att bibehålla fuktiga sårmiljöer, som till exempel trycksår, fotsår och skrubbsår som tar tid att läka. Förbandet absorberar sårsekret, och Safetac-ytan hindrar vätska från att läcka ut. Det minskar dessutom smärtan och vävnadsskadan vid förbandsbyte, på grund av Safetac-tekniken som gör det enkelt att avlägsna förbandet trots god vidhäftningsförmåga. Dessutom kan förbandet lyftas upp och sättas fast igen med samma fästförmåga. Förbandet tål att duschas med, och kan användas som fästförband, eller på egen hand. Kan även användas under kompressionsbandage.
 • Mölnlycke Health Care Mestopore Absoberande Stomiförband 9 x 10 cm Safetac 20 st

  Mölnlycke Health Care Mestopore Absoberande Stomiförband 9 x 10 cm Safetac 20 st
  Mestopore S självhäftande förband avsett att använda med kontinent stomi. Förbandet har en ickevidhäftande kontaktyta – vilket skyddar stomivävnaden från att ta skada. Mestopore självhäftande förband är försedda med högabsorberande fibrer som effektivt absorberar sekret från stomin.Mestopore S är skonsamt mot huden, även då upprepade förbandsbyten sker. Förbandet går även att använda i duschen och lämnar inte några rester efter sig.