Monark löpband

Monark tillverkar löpband med mycket hög prestanda för elitsportare (Sports) och rehabilitering (Medical). Monarks löparband kan gå i 0,1 km/h upp till 32 km/h med extremt hög acceleration. Som en av de mest avancerade modellerna av löpband finns funktionalitet att kunna styra löpbandet utifrån metaboliska mätningar och EKG.

Just nu finns det inte några artiklar i produktkategorin.

Forskning som stöttepelare bakom Monark Exercises löpband

Monark cykelergometer utvecklades på 1950-talet av svenske professorn i fysiologi Per-Olof Åstrand. Som en av de ledande inom träningsfysiologi var det stora intresset i mätningar som låg bakom produktutvecklingen.

Det är fortfarande det som genomsyrar företaget Monark Exercises AB och deras konditionsutrustning används ofta i forskningsprojekt inom fysisk kondition.

Genom tekniska samarbeten med till exempel Qualisys har Monark jobbat med en total rörelseanalys med kameror och integrerad teknologi som kan lära oss optimera rörelsemönstret på löpbandet eller cykelergometern.

Under åren har det mer och mer utkristalliserats att Monark hittat sin nisch med tränings- och mätningsutrustning för den som ställer höga krav. Deras tidigare serie Home Line för hemmabruk har avvecklats.