Mjuka vattenflaskor

Fördelar med mjuk vattenflaska

En mjuk vattenflaska tar nästan ingen plats alls när den är tom. Det är den stora fördelen med mjuka flaskor som också kallas för "soft flasks" eller "collapsible water bottles". Mjuka vattenflaskor kan ingå i utrustningen för till exempel fjällvandring men också för långa träningspass på cykel eller löpning.

När du druckit upp innehållet rullar du ihop den mjuka flaskan och har då mer plats än om du haft din vätska i en hård vattenflaska. Det finns flera tillverkare av såna här flaskor och du hittar de oftast hos butiker som säljer outdoor- eller träningsutrustning.

Köp dig en mjuk vattenflaska

 • Highland Fifth Flask

  Highland Fifth Flask
  Highland Fifth Flask från GSI Outdoors är en mjuk vattenflaska som kan rullas ihop när den är tom.
 • Condiment Bottle Soft 4 Pc Set

  Condiment Bottle Soft 4 Pc Set
  *Gjorda utav laminerad polypropen *BPA-fria *Färgkoordinerade
 • Soft Flask 400ml/13oz Insulated 42

  Soft Flask 400ml/13oz Insulated 42
  Den mjuka, flexibla flaskan anpassar sig efter fickan för extra komfort och krymper allteftersom du dricker, vilket minskar vattenskvalpet. Ett greppvänligt handtag gör att du inte behöver ta av dig handskarna. Kompatibel med alla Salomons väskor och sommarlock (42 mm). .
 • Streamer Flask 500 ml

  Streamer Flask 500 ml
  Streamer Flask 500 ml är en mjuk och komprimerbar vattenflaska från Deuter.
 • Osprey Hydraulics 500ml Softflask

  Osprey Hydraulics 500ml Softflask
  Osprey Hydraulics 500ml Softflask är en lätt, mjuk och packbar vattenflaska, som är mer behändig än traditionella vattenflaskor och som fungerar sömlöst med Ospreys Duro- och Dyna-serie för trailru...
 • Hydraulics 500 ml Softflask

  Hydraulics 500 ml Softflask
  Hydraulics 500 ml Softflask från Osprey är en lättviktig, hållbar och komprimerbar vattenflaska.
 • Soft Flask 500 ml - Specialtillverkad för Strive Light - Silva.se

  Soft Flask 500 ml - Specialtillverkad för Strive Light - Silva.se
  Soft Flask 500 ml är en skräddarsydd vattenflaska i mjukt gummi för våra populära löparvästar Strive Light 5 och Strive Light 10.
 • Softflask 150 ml

  Softflask 150 ml
  *High flow nozzle *Rymmer cirka fem portioner energigel *Läckagesäker *Tillverkad i slitstarkt material med TPU och RF-svetsade sömmar *100 % BPA- och PVC- fri *Kan frysas och tål temperaturer upp till 60 grader *Enkel att rengöra
 • Soft Flask 500ml/17oz SPEED 42

  Soft Flask 500ml/17oz SPEED 42
  Högflödesventilen gör det lättare att dricka, så att du kan hålla rätt vätskenivå oavsett hur fort du springer eller hur trött du är.
 • Straw

  Straw
  Straw från Coxa Carry är ett sugrör som passar till deras Soft Flasks.
 • Soft Flask 240 ml - Skräddarsydd för Strive Light 5 & 10 - Silva.se

  Soft Flask 240 ml - Skräddarsydd för Strive Light 5 & 10 - Silva.se
  Soft Flask 240 ml är en specialtillverkad vattenflaska i mjukt gummi för de främre facken på löparryggsäckarna Strive Light 5 &: 10 - självförslutande kork.

Den mjuka vattenflaskans nackdel

En risk med det mjuka materialet är att det lättare kan gå sönder. Det är viktigt att du packar och bär din mjuka flaska varsamt så inget vasst sticker hål på den. Flaskorna nöts lätt av till exempel gruskorn som kan skava sig igenom plastmaterialet av alla skumpande rörelser vid löpning.

Om du har en vätskeryggsäck med bröstfickor så se till att fickorna är tömda innan du trycker ner din fyllda soft flask i den och dra åt snabblåset för att minska rörelserna.