Löpband för Rehabilitering

När rörelseförmågan är nedsatt behövs det extra stöd och rehabilitering för att träna upp förmågan igen. Ett löpband ämnat för rehab kan ha extra långa räcken på sidan, säkerhetssele och andra stödfunktioner för säkrare motion och träning.

Vissa löpband har dessa stödfunktionera redan från början och säljs ofta till center för rehab och fysioterapi. Det är några av de löpbanden som också är öppna till försäljning åt privatpersoner.

Därtill finns det löpband som kan utrustas med extra tillbehör, som till exempel Tunturis löpband där det finns sidoräcken att köpa till. För personer som har instabilitet i gången och behöver hjälp finns Neblin gåband från Insportline.

 • Gåband Neblin, inSPORTline

  Gåband Neblin, inSPORTline
  Neblin är ett gåband från inSPORTline som är speciellt anpassad för rehabilitering och passar därför även perfekt till både äldre människor och personer med någon typ av begränsad rörlighet.Detta&hellip:
 • Tunturi Fitness REHA-Rails (T80, T85, T90), Tillbehör Löpband

  Tunturi Fitness REHA-Rails (T80, T85, T90), Tillbehör Löpband
  Detta rehabiliteringsräcke är perfekt för den som är i behov av lite extra stöd när man går eller springer på löpbanden Tunturi Endurance T80, T85 och T90. Skenan har samma längd som löpbandet, vilket gör det enkelt och säkert att gå av och på. Skenan ger ytterligare stöd och ger en säker känsla när du använder löpbandet, eftersom du kan ta tag i skenan när som helst. Detta gör REHA-skenan perfekt för personer som behöver rehabilitera eller återhämta sig efter en skada, men också för nybörjare som gillar att ha viss säkerhet och stöd. REHA-skenan har en maximal användarvikt som är lika med löpbandets användarvikt. Med integrerad kontroll och snabbtangenter för justering av körvinkel och hastighet. Observera att REHA-skenan endast är lämplig för Tunturi löpband Endurance T80, T85 och T90!
 • Monark Medical Treadmill, Löpband

  Monark Medical Treadmill, Löpband
  Beställningsvara med leveranstid ca 4 veckor. Monark Medical Löpband är utformat för medicin och rehabiliteringsändamål. Det har en låg ingångshastighet (0.1 km/h), ett lågt insteg, tydliga knappar&hellip:
 • Löpband T85 Rehab med räcken, Tunturi

  Löpband T85 Rehab med räcken, Tunturi
  Ett kraftigt löpband med handräcken från Tunturi som passar för lättkommersiellt bruk, men även de som kräver det lilla extra i hemmet!Också lämplig för rehab.- Praktiska handräcken- Låg starthastighet&hellip: