Hammer Nutrition för energi till långa turer

Hammer Nutrtion har flera produkter för tillskott av energi så som Sustained Energy Ultra Endurance Fuel till ultradistanser för löpare, multisportare med flera. Ibland kallas den också Perpetuem och består av en komplex kolhydrat blandad med andra viktiga nutrienter för fysisk prestation.

Perpetuem Ultra Endurance Fuel

Komplexa kolhydrater tar lite längre för kroppen att bryta ner och det kan göra att energi räcker lite längre. Hammer Nutrition tog fram Perpetuem specifikt för aktiviteter på flera timmar eller till och med äventyr som tar flera dagar.

Produkten innehåller också buffers mot mjölksyra så att musklerna inte börjar strejka. Man kan köpa den i olika smaker som vanilj, apelsin, kaffelatte eller naturell.

Ingredienser i Perpetuem

Ingrediens Syfte
Maltodextrin Energigivare, komplex kolhydrat med högt GI
Sojaprotein Proteinkälla
Sojalecitin Fett från sojabönors olja.
Natriumfosfat Understödja kroppens ATP-produktion. Buffrar mjölksyra.
L-carnosine Dipeptid som agerar buffrare och antioxidant
L-Carnitine Tartrate Skyfflar fettsyror in i cellerna för energiproduktion.
Choline Bitartrate B-vitamin som hjälper till att bränna fett.
Stevia Sötningsmedel.

Tyvärr är det svårt att i Sverige hitta några återförsäljare av Hammer Nutritions produkter. Det gäller både det lösa pulvret och tuggtabletterna Perpetuem Solids. Varje tablett av de innehåller cirka 35 kalorier.

Köpa direkt från Hammer

Vi beställer alltid direkt från Hammer Nutritions europeiska webbshop. Du kan få 10€ i bonus att använda om du anger koden 0CTU3D8J19 när du signar upp här:
https://hammer-nutrition-europe-bv.odoo.com/web/signup

OBS! Glöm inte skriva in koden i första rutan när du blir medlem. Du sparar pengar på det!

Hammer Nutrition Endurolytes salttabletter

Krampkänning är det många som upplever på längre lopp. Det sägs att det kan bero på dåliga saltbalanser och därför har Hammer Nutrition Endurolytes utvecklats för att motverka det.

Ultralöpare svettas på asfaltsväg och tappar salter

Användningsområdet är för långlopp som varar i över två timmar alternativt kortare lopp när det är hög temperatur och luftfuktighet som ökar saltförluster via mycket svett. Endurolytes finns i form av kapsel och brustablett. Hammer har även en Endurolytes Extreme med 3x halten av natrium och kalium mot originalet.

Hammer Nutrition Gel

Det finns totalt 9 olika smaker på Hammer Nutritions geler. Ingredienslistan består av bland annat maltodextrin som primär sockerart men har också tillsatser av salter och BCAA (grenade aminosyror).

Gel med smak av äpple och kanel, Hammer Nutrition

Tycker du att tillskott av koffein funkar på dig så välj någon av smakerna Espresso eller Tropical som innehåller 50 mg respektive 25 mg koffein.

Alla Hammers geler är veganska förutom Nocciola som innehåller animaliska ingredienser från mjölkprodukter.

Mito Caps ska förbättra energiproduktionen

Hammer Nutritions Mito Caps är ett kosttillskott som är framtaget för att främja energiproduktionen i kroppens alla celler. Målet är mitokondrierna där energiproduktionen sker och även neutralisering av skadliga syreradikaler.

Mito Caps innehåller flera olika aktiva ingredienser som till exempel Acetyl L-Carnitine, R-ALA, DMAE, PABA och vitamin E samt B6.