Aurora Optimal

Aurora Optimal jobbar med innovativa lösningar inom hälsa och näring och har utvecklat en effektiv sportdryck vid namn Aurora Sports Drink. Fokus ligger på att förbättra prestanda och återhämtning under konditionskrävande aktiviteter, med en vetenskapligt grundad formel som ger snabb energi och optimala näringsämnen.

Aurora Optimal AB är ett innovativt svenskt företag som fokuserar på att utveckla banbrytande produkter inom hälsa, näring och nutrition. En av deras produkter är en energidryck vid namn Aurora Sports Drink, som är utformad för att ge optimal prestanda och återhämtning.

Produkterna i Auroras utbud är baserad på över 30 års erfarenhet och den senaste forskningen inom området, tack vare näringsforskaren Magnus Nylander, som är hjärnan bakom produkterna. Magnus är en medicinsk doktor, forskare och tandläkare, utbildad vid Karolinska Institutet och Institute for BioMedical Research i Austin, Texas. Han har hjälpt flera elitidrottare att nå framgång, inklusive Martin Lidberg, Susanne Gunnarsson, Carl Lewis och norska skidlandslaget.

Aurora Sports Drink

Vid uthållighetsidrotter som löpning, skidåkning, cykling och paddling behöver man fylla på med snabb energi för att hålla tempot uppe. Aurora Sports Drink är anpassad för konditionskrävande aktiviteter och innehåller vatten, kolhydrater, salt, vitaminer och mineraler. Den innehåller inte fruktos som kolhydratkälla utan bara glukos.

Aurora Sports Drink innehåller natrium, kalium och magnesium, som hjälper kroppen att upprätthålla vätskebalansen och bibehålla ämnesnivåerna vid ansträngning. Drycken förhindrar uttorkning och ger energi. Den är också rik på B-vitaminer samt vitamin C, D3 och E.

Aurora Sports Drink Mix, fyra olika smaker på energidryck

Sportdrycken finns i flera olika smaker där frukt och bär är temat:

  • Skogsbär
  • Mango/Passionsfrukt
  • Äpple/Päron
  • Citron/Lime

En påse Aurora Sports Drink blandas med 5 dl vatten för att få rätt koncentration av näringsämnena. En fördel med sportdryck jämfört med energigeler är också att vätskebalansen upprätthålls. Vatten är viktigt för kroppens funktioner, och vätskeförlust kan leda till nedsatt prestation.

Hälsokost från Aurora Optimal Health

Energidrycken är bara ett exempel på hur Aurora Optimal arbetar för att förbättra den allmänna folkhälsan genom sina innovativa produkter. Några av de andra är Aurora ADAPT Performance & Recovery, Aurora Flow, Aurora Creatine, Aurora Immune samt Aurora ADAPT Caffeine.

En hälsokostprodukt som kan vara intressant för oss som tränar mycket löpning eller andra konditionsidrotter är Aurora ADAPT Performance & Recovery. Det är ett kosttillskott med växtextrakt och B-vitaminer, utformat för att förbättra din prestation och snabba upp återhämtningen efter mental och fysisk stress.

Aurora ADAPT Performance & Recovery innehåller det patenterade extraktet ADAPT S, som består av de tre adaptogenerna schisandra, rosenrot, rysk rot. Dessutom finns extrakt från maralrot i kapslarna och pantotensyra (B5).

Du kan lära dig mer om produkten i ett videoklipp där Martin Lidberg, före detta elitbrottare, intervjuar Magnus Nylander.

Adaptogener är ett samlingsnamn för ämnen som hjälper kroppen att hjälpa sig själv. Adaptogener ger en jämnare effekt än stimulantia som koffein, och kan skärpa sinnet och förbättra motoriken utan biverkningar som hjärtklappning och sömnsvårigheter.

Om företaget

Aurora Optimal AB, Aurora Optimal Health AB och Aurora Optimal Drinks AB leds av VD Kurt Jörgen Sillerström med säte i Lerum.

Hemsida och webbshop: www.auroraoptimal.com